Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 412
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej
Czy macie jakieś ciekawe adresy stron z wystawowymi gadżetami?
Interesują mnie :
- wypasiona ;) ringówka dla malusiego pieska
- złoty, cieniutki łańcuszek z cieniutką skórzaną smyczką do kompletu dla większego pieska
- przywieszka z podobizną psa danej rasy, do której przyczepia się numer startowy lub wypasiona opaska na rękę
- nabłyszczacz do włosa i spray obciążający włos
- gumki, frotki, kokardki

Gdzieś to kiedyś widziałam, ale gdzie to nie mogę teraz trafić gdzie. Tzn nie wiem jak to tytułować, bo jak wpisuję gadżety, itp to nic nie mogę znaleźć :roll:

Posted

[quote name='gruca']Na bazie powinna dodawać zdjęcia i zmieniać cokolwiek tylko ta osoba która ma danego psa ,a nie gorliwi.Szkoda że tak nie ma.

szkoda że tak wielu właścicieli w ogóle nie uaktualnia bazy - wówczas nadgorliwi się przydają, nie uważacie?? Ja np mam zamiar dalej być nadgorliwa i wprowadzać stopniowo każdego poznanego grzywca w Hiszpanii - już pojawiło się ich więcej dzięki mnie i mojemu molestowaniu by ich właściciele wprowadzali swoje fotki i dane o których ja nie mam pojęcia...

co do nadmaru fotek - łatwo je samemu usunąć, podobnie jak łatwo usunąć nieistniejącego psa z miotu

BTW - Agamo - czy posprzątamy w końcu bałagan w Twoich grzywcach???
http://www.chinesecrested.no/en/registry/breeders/Poland/od+Zbojnika+Ondraszka.html

Posted

Deidre POSPRZATAMY,juz znalazlam karty miotow i bede Ci przesylac na PW,na razie moj weteranik pojawil sie w championach na bazie,niudlugo bede miala strone,zgromadzilam juz duzo fot

Posted

We wrześniowym numerze "Przyjeciela Psa" jest artykuł poświęcony porównaniu chińskiego grzywacza pp z chartem afgańskim :)

Artykuł taki sobie... ale zawsze jest coś o grzywkach ;)

Posted

Agama napisał(a):
Deidre POSPRZATAMY,juz znalazlam karty miotow i bede Ci przesylac na PW,na razie moj weteranik pojawil sie w championach na bazie,niudlugo bede miala strone,zgromadzilam juz duzo fot

super! wyslij mi który, ,kiedy i z kim, popoprawiam i bedzie ciut więcej porządku na bazie :thumbs:

maga18 napisał(a):
We wrześniowym numerze "Przyjeciela Psa" jest artykuł poświęcony porównaniu chińskiego grzywacza pp z chartem afgańskim :)

:megagrin: :lol!: :mdrmed:
no artykuł ma swoje uzasadnienie - nie ma dnia żebym nie usłyszała - "to miniaturowy chart afgański??"

BTW najlpszy kawałek usłyszałam od rodaków - idę sobie popołudniową porą z pracy do domu, wieje lekki wiaterek który mi cudnie psicę rozwiewa - wiecie jaki to widok rozwiany mocno kosmaty pp, no nie?. Ja się patrzę rozkochanym wzrokiem i nagle z boku z ławeczki słyszę:
- co to kur** jest?? JENOT ???

kochani rodacy tak się na zwierzach znają ze wiedzą że jenot istnieje HEHEHEHHE

Posted

:lol::lol::lol:
Niemniej lepsze komentarze są jak sie z łysym idzie :evil_lol:
Moje czarnuchy to najczesciej pudelki ,charciki ,raz były sznaucerami :crazyeye:,
Harys awansował do miana westa ,a Gizmo był ogolnie terierem ;)

Posted

tia no z tymi chartami afgańskimi to raz w lecznicy pan do mnie podleciał taki podekscytowany na widok Toffika z pyt "skąd pani ma miniaturę charta afgańskiego? bo też bym chciał" ja się usmiechnęłam i powiedziałam,że nie ma sprawy wystarczy kupić chińskiego grzywacza pp hihihihi, u Molly tak się przyglądaja ale już na afgana nie pasi bo uszy stoją ale za to jak była malutka to była liskiem, wiewórką no i standardowo pudelkiem też...a na łysego to się pytaja a co mu się stało?a dlaczego go pani tak wygoliła? choć coraz więcej osób zaczyna rozpoznawac rasę i słysze "o patrz chiński grzywacz"
Ale Haryś i west to się uśmiałam bo tego jeszcze nie słyszałam:lol:
Ale co się dziwic jak co niektórzy to nawet nie wiedza jakiej rasy psa mają...ostatnio przychodzi do sklepu z art.zoo mojej kolezanki babka i chce karmę, więc koleżanka pyta a jaki piesek i ile ma;babka na to terierek, no to ta pyta a jaki ,a ona no taki maly terierek, no to koleżanka dała spokój i nie pyta już jaki a nagle pani patrzy na karmę gdzie jest ów piesek i mówi o takiego...a potem chodziła po sklepie i kupowała tylko smakołyki i karmę gdzie był namalowany westik, bo jak był york to mówiła o jakie fajne smakołyki dla yorków:crazyeye::evil_lol:mi opadły ręce a kolezanka zaczęła jej tłumaczyć,że to że tam york jest to nie znaczy,ze dla yorków tylko taki rysunek a jest dla wszystkich psów...biedne grzywacze umarły by z głodu bo nie ma dla nich karm i smakołyków...hahahaaha

Posted

Apropo dodawania danych na bazie - w hodowli Della Castafiore pojawiły się nowe szczylki, dodałam je do bazy póki co w ten sposób i wyjaśniam z osobami obeznanymi w temacie czy dobrze je wpisałam.
Jest mi szczególnie z tego powodu przykro.....
http://www.chinesecrested.no/en/registry/breeders/Spain/Della+Castafiore.html

i btw - ich mama to wedle strony Della "Razzmatazz Drusila" - ale na bazie takiej nie ma, wie ktoś coś o takiej suce?

Posted

Ilka21 napisał(a):
kurcze pokopałam chwilę w necie i czarna dziura, nic nie ma na temat tej suki

no nic, odważę się napisać maila do opiekuna tych psów, może po prostu napisał/napisała imię domowe? Dowiem się co to za sunia. Zresztą spotkam całe grzywcowe towarzystwo już w październiku na wystawach i porozmawiam jak tam się sprawy mają. Jak znam Hiszpanów i siebie to bez łez nie pogadamy....

Posted

resuruss napisał(a):
:lol::lol::lol:
Niemniej lepsze komentarze są jak sie z łysym idzie :evil_lol:
Moje czarnuchy to najczesciej pudelki ,charciki ,raz były sznaucerami :crazyeye:,
Harys awansował do miana westa ,a Gizmo był ogolnie terierem ;)

moje najczesciej sa chihuahuami, bywaly yorkami, a raz Zoe zostala mianowana posokowcem :evil_lol:

Posted

Wystawa, wystawa i po wystawie. Gratuluję Ani i jej coraz piękniejszemu Karacikowi zajęcia 1 miejsca, CWC, NDPwR oraz BOBa! Aniu super!!!
Niestety suczek nie widziałam, bo czekałam na ringowe zmagania z moim yoreczkiem i tylko w przelocie dorwałam Anię :cool3:.
Przyznam, że wróciłam wpół przytomna. Pies do tej pory nie może dojść do siebie :shake:. Gdybym wiedziała, że będzie taki skwar (w Lublinie zapowiadali deszcze w tamtym rejonie) to na pewno nie pojechałabym. Tragedia.

Posted

Deidre jesli chodzi o Razzmatazz Drusila to na pewno nie jest to imie domowe, poniewaz Razzmatazz to nazwa hodowli... patrzlam na baze na mioty `D´ i jak na zlosc mieli ich kilka... wiec ciezko przypasowac

Posted

maga18 napisał(a):
Deidre jesli chodzi o Razzmatazz Drusila to na pewno nie jest to imie domowe, poniewaz Razzmatazz to nazwa hodowli... patrzlam na baze na mioty `D´ i jak na zlosc mieli ich kilka... wiec ciezko przypasowac

Maga to że Razzmataz to hodowla to wiem, to pierwsze co znalazłam na bazie :)
Zastosowałam skrót myślowy i dumałam że samo "Drusila" jest domowe. Z drugiej stronie w baie są luki straszne i moze po prostu nie ma jakiego miotu lub nie wpisano całego? Odpowiedzi jeszcze nie dostałam na jej temat, jak na razie napisał do mnie znajomy który ma sunię po psach z Della oraz świeżego pieska stamtąd (King Lear - zobaczę malucha już niedługo!) :) Znajomy nie wiedział nic o Drusili, podał mi za to swoje miano hodowlane, myśle że roczek, dwa wystaw tutejszych i uzupełnie sporo wieści o grzywkach iberyjskich :D Parę osób jednak je posiada mimo ze na ulicy dla większości są zawsze "mieszańcami collie i pudla" lub "mini afganami" hihihihihi

Posted

Bardzo prosze o nie zmienianie na bazie grzywaczy nazwy hodowli Sub Divo ( u psów starszych roczników) na Sub-O-Divo.
Sub-O-Divo obowiązuje psy urodzone po zatwierdzeniu nowego przydomka przez FCI ,przydomek u psów urodzonych wczesniej zostaje bez zmian.

Posted

to powałkujmy bazę raz jeszcze

dłuższy czas na bazie tkwi fotka jednego pieska
http://www.chinesecrested.no/no/registry/74503/Brevia+Catani.html

chodzi mi o to które ustawiłam jako pierwsze, startowe, następne trzy dodałam własnie i wiem na pewno ze to Brevia jako szczeniaczek i na wystawie w Sopocie (na wystawie drogą eliminacji wg listy zgłoszonych)

no i jak widać - pierwsza fota i trzy następne to ZUPEŁNIE INNY PSIAK. Mam rozumieć że znowu ktoś w dobrej wierze wrzucił nie to co trzeba? To co ?? usuwamy jedną fałszywkę??

p.s. przy okazji - wolno tak pp na hl przerobić i wystawić? Pytam grzecznie bo... nie wiem. Etyczne to czy nie? Dozwolone i stosowane nagminnie??