Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 412
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja mysle ze ten kołtun to sie ot tak sam z siebie nie zrobił... może Liczi po tym jak zaaplikowałaś mu kropelki Frontline, drapał się po karku? tarzał się?
Wiadomo - włos mokry, nie rozczesany i kołtun gotowy
Następnym rzem spróbuj nałozyc mu kropelki, po czym lekko rozczasac włosy z karku na boki i miej go na oku ;)

Posted

a własnie czytajac posta magi wpadłam na pomysł,ze moze ty mu nie na skórę zakropliła tylko tak na włos, bo trzeba odchylić sierść tak zeby na skórę wyleciało a nie na sierśc tylko

Posted

Na pewno kołtun zrobił sie tak jak Maga napisała ...pies zakropiony poczochrał się troche i preparat pomógł w sklejeniu włosków - bo niestety te preparaty maja to do siebie ,ze schnąc robią sie klejące .Ja teraz miałam jakis "Hamerykansky" specyfik w żelu i dopiero się jaja robiły z włosami :evil_lol:

Posted

Chcecie się pośmiać? To proszę :
Wchodzę do sklepu i mówię, że chcę coś na pchły i pani mówi mi że albo kropelki albo obróżka no to ja mówię jej tak: A te kropelki to jak się podaje psu? Po jednej dziennie czy inaczej? :shake:
Pani w sklepie o mało palpitacji serca nie dostała HAHAHA Ale by jaja były co? Ale to tak jest jak ktoś zielony w temacie idzie do sklepu :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: I wyszło że kupiłam obrożę a jak ją założyłyśmy to stwierdziłam, że jest niewygodna i kupimy jednak kropelki, ale nie będziemy ich jeść tylko kropić na skórę :megagrin::turn-l:
I tak sobie myślę jaki to człowiek durny jest czasem...:oops2::lol:

Posted

Maga, po zaaplikowaniu kropelek od razu poszliśmy na długi spacer, a co do tarzania to Liczi uwielbia się "gmerać" po miękkich powierzchniach, więc na pewno się tarzał (ale jak już wyschło) ;)

Ilka - tak, na skórę oczywiście, nie pierwszy raz go stosuję, ale włos przecież i tak zrobił się mokry :)
Kołtunek już rozczesany, a dziś kąpanko w szamponie # 1 All Systems Szampon Pure White Lightening i odżywka Bio Groom Super Cream. Poszalałam i zamówiłam, a co ;) Do czego to doszło, żeby pies używał droższych odżywek niż ja :evil_lol:

Magdola - nieźle :lol: No ale co chcesz, pytanie było całkiem logiczne - kropelki to doustnie z reguły ;)

Posted

spacerek w obrożce????

i juz wiesz skad ten kołtun :eviltong:

to dzis na wystawie było tez śmiesznie (tj przy stoisku z kosmetykami) - Pan kupuje szampon, odzywke i na pchly kropelki, po czym przypomnial sobie ze jeszcze cos na odrobaczenie potrzebuje :evil_lol: Pani sprzedawczyni powiedziala ze nie ma a ten jazde zrobil ze jak to na wystawie nie ma?!!! :crazyeye: Co to za wystawa!!! Międzynarodowa i nie ma odrobaczen :diabloti:

• 2 months later...
Posted

Słuchajcie, czy to normalne, że Licziemu tak wolno odrasta sierść? Wg tego, co mówiła jego poprzednia właścicielka, był zgolony w ubiegłym roku na wiosnę. W tej chwili jego włos ma ok. 10 cm. W jakim tempie odrasta włos grzywacza? Nie wiem, w jaki sposób mogłabym włos jeszcze wesprzeć (zaczyna już drugą butelkę Omeganu, był Kerabol /chwilowo nam się skończył i jeszcze nie zamówiłam/, dodaję do karmy po łyżeczce siemienia lnianego na świeżo przeze mnie mielonego, oliwię co jakiś czas olejkiem dr Lucy, stosuję odżywkę bio-groom super cream, jadł też Gammolen /zastąpiłam go Omeganem, bo polecił nam go nasz wet/ ), więc dbam o niego jak tylko mogę.

Co więc jest nie tak?

Posted

Ilona, dlatego pytam, bo może ktoś kiedyś ogolił powder puff'a i mógłby się podzielić spostrzeżeniami, w jakim tempie włos odrastał.
Ponadto biorę pod uwagę, że Liczi to pies "w typie...", więc w pewnych kwestiach może różnić się od rasowych grzywaczy. Mimo wszystko spostrzeżenia mile widziane :)

Posted

Maciek tutaj chyba zagląda on ogolił swojego powderka :D to moze się podzieli spostrzeżeniami :) a co do włosa to nie każdy pp nawet ma bardzo długi włos :) rosnie sobie do pewnego momentu i tyle :)

• 3 months later...
Posted

Aiste w hodowli Molka jest taki piesek Casper Molka, w hodowli Black Dragon przyjda niebawem na świat szczenięta i tam jest duże prawdopodobieństwo takiego szczeniaka. A reszte to musisz pochodzić po stronach hodowli i popatrzeć albo w ogłoszeniach

Posted

Tak sobie przeglądam ogłoszenia i wiecie co albo ze mną jest coś nie halo albo to z nimi.Większość to szczeniaczki bez rodowodu a ci ogłaszający to dopiero mają fantazję :mad:. Jeden to nawet hurtowo sprzedaje a inna pisze że piesek się " nie leni ". Gdzie Ci ludzie mają sumienie ??? :diabloti:

Posted

Tak w ramach odpowiedzi na twoje pyt. nie z Toba jest jak najbardziej wszystko w porządku:lol: to oni sa nie normalni:mad::placz: A czy szczeniaczka chcesz na już czy jak coś to czekasz?
p.s. może i umnie na wiosnę będa czarne grzywki:razz:

Posted

O to bardzo fajnie, To nie musi być już, teraz, zaraz. Po prostu zdecydowałam że się jeszcze na jednego domownika :loveu:A że mam jednego Pana z białą grzywką to bardzo chciałabym aby drugi miał czarną.:loveu:

Posted

No to obserwuj sobie miociki a jak mi się jeszcze przypomni gdzie czarna grzywka jest badź się pojawi to też dam ci znać. A tak na marginesie ci powiem : spróbuj wystawek ze swoim słoneczkiem;)

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Aiste']O to bardzo fajnie, To nie musi być już, teraz, zaraz. Po prostu zdecydowałam że się jeszcze na jednego domownika :loveu:A że mam jednego Pana z białą grzywką to bardzo chciałabym aby drugi miał czarną.:loveu:

Hej Aiste
My też mamy grzywusie.
Jeśli Ci się nie spieszy i spokojnie możesz poczekać to w przyszłym roku planuję u siebie takie skojarzenia :
1.
http://www.chinesecrested.no/en/registry/78006/Chico+Black+Dragon.html + http://www.chinesecrested.no/en/registry/80126/Extravaganza+Rustica+Rubra.html
2.
http://www.chinesecrested.no/en/registry/80128/Exclusive+Rustica+Rubra.html + http://www.chinesecrested.no/en/registry/80447/Sevilla+Nesjana.html
Psiaki mają super charaktery, interesujące pochodzenie i z tych skojarzeń czarnulki powinny się urodzić. A może jakieś fajne tricolory się przytrafią.