Ilka21 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Ja stosuje Fiprex i Sabunol i nigdy coś takiego nie miało miejsca:shake: Quote
maga18 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 ja mysle ze ten kołtun to sie ot tak sam z siebie nie zrobił... może Liczi po tym jak zaaplikowałaś mu kropelki Frontline, drapał się po karku? tarzał się? Wiadomo - włos mokry, nie rozczesany i kołtun gotowy Następnym rzem spróbuj nałozyc mu kropelki, po czym lekko rozczasac włosy z karku na boki i miej go na oku ;) Quote
Ilka21 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 a własnie czytajac posta magi wpadłam na pomysł,ze moze ty mu nie na skórę zakropliła tylko tak na włos, bo trzeba odchylić sierść tak zeby na skórę wyleciało a nie na sierśc tylko Quote
resuruss Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Na pewno kołtun zrobił sie tak jak Maga napisała ...pies zakropiony poczochrał się troche i preparat pomógł w sklejeniu włosków - bo niestety te preparaty maja to do siebie ,ze schnąc robią sie klejące .Ja teraz miałam jakis "Hamerykansky" specyfik w żelu i dopiero się jaja robiły z włosami :evil_lol: Quote
magdola Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Chcecie się pośmiać? To proszę : Wchodzę do sklepu i mówię, że chcę coś na pchły i pani mówi mi że albo kropelki albo obróżka no to ja mówię jej tak: A te kropelki to jak się podaje psu? Po jednej dziennie czy inaczej? :shake: Pani w sklepie o mało palpitacji serca nie dostała HAHAHA Ale by jaja były co? Ale to tak jest jak ktoś zielony w temacie idzie do sklepu :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: I wyszło że kupiłam obrożę a jak ją założyłyśmy to stwierdziłam, że jest niewygodna i kupimy jednak kropelki, ale nie będziemy ich jeść tylko kropić na skórę :megagrin::turn-l: I tak sobie myślę jaki to człowiek durny jest czasem...:oops2::lol: Quote
Melka Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Maga, po zaaplikowaniu kropelek od razu poszliśmy na długi spacer, a co do tarzania to Liczi uwielbia się "gmerać" po miękkich powierzchniach, więc na pewno się tarzał (ale jak już wyschło) ;) Ilka - tak, na skórę oczywiście, nie pierwszy raz go stosuję, ale włos przecież i tak zrobił się mokry :) Kołtunek już rozczesany, a dziś kąpanko w szamponie # 1 All Systems Szampon Pure White Lightening i odżywka Bio Groom Super Cream. Poszalałam i zamówiłam, a co ;) Do czego to doszło, żeby pies używał droższych odżywek niż ja :evil_lol: Magdola - nieźle :lol: No ale co chcesz, pytanie było całkiem logiczne - kropelki to doustnie z reguły ;) Quote
maga18 Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 spacerek w obrożce???? i juz wiesz skad ten kołtun :eviltong: to dzis na wystawie było tez śmiesznie (tj przy stoisku z kosmetykami) - Pan kupuje szampon, odzywke i na pchly kropelki, po czym przypomnial sobie ze jeszcze cos na odrobaczenie potrzebuje :evil_lol: Pani sprzedawczyni powiedziala ze nie ma a ten jazde zrobil ze jak to na wystawie nie ma?!!! :crazyeye: Co to za wystawa!!! Międzynarodowa i nie ma odrobaczen :diabloti: Quote
Melka Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Słuchajcie, czy to normalne, że Licziemu tak wolno odrasta sierść? Wg tego, co mówiła jego poprzednia właścicielka, był zgolony w ubiegłym roku na wiosnę. W tej chwili jego włos ma ok. 10 cm. W jakim tempie odrasta włos grzywacza? Nie wiem, w jaki sposób mogłabym włos jeszcze wesprzeć (zaczyna już drugą butelkę Omeganu, był Kerabol /chwilowo nam się skończył i jeszcze nie zamówiłam/, dodaję do karmy po łyżeczce siemienia lnianego na świeżo przeze mnie mielonego, oliwię co jakiś czas olejkiem dr Lucy, stosuję odżywkę bio-groom super cream, jadł też Gammolen /zastąpiłam go Omeganem, bo polecił nam go nasz wet/ ), więc dbam o niego jak tylko mogę. Co więc jest nie tak? Quote
Melka Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Ilona, dlatego pytam, bo może ktoś kiedyś ogolił powder puff'a i mógłby się podzielić spostrzeżeniami, w jakim tempie włos odrastał. Ponadto biorę pod uwagę, że Liczi to pies "w typie...", więc w pewnych kwestiach może różnić się od rasowych grzywaczy. Mimo wszystko spostrzeżenia mile widziane :) Quote
Śnieżynka Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Maciek tutaj chyba zagląda on ogolił swojego powderka :D to moze się podzieli spostrzeżeniami :) a co do włosa to nie każdy pp nawet ma bardzo długi włos :) rosnie sobie do pewnego momentu i tyle :) Quote
Aiste Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Dziewczyny, proszę się tu przyznać kto ma na sprzedaż szczeniaczka ( chłopak ) łysolka z [U]czarną[/U] grzywką :loveu: ?? Quote
Ilka21 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Aiste w hodowli Molka jest taki piesek Casper Molka, w hodowli Black Dragon przyjda niebawem na świat szczenięta i tam jest duże prawdopodobieństwo takiego szczeniaka. A reszte to musisz pochodzić po stronach hodowli i popatrzeć albo w ogłoszeniach Quote
Aiste Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 No widzisz ja szukam i szukam ale ja to jakaś przyślepawa :oops: chyba jestem, zaraz tam zerknę. Dziękuję pięknie :-) Quote
Aiste Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Tak sobie przeglądam ogłoszenia i wiecie co albo ze mną jest coś nie halo albo to z nimi.Większość to szczeniaczki bez rodowodu a ci ogłaszający to dopiero mają fantazję :mad:. Jeden to nawet hurtowo sprzedaje a inna pisze że piesek się " nie leni ". Gdzie Ci ludzie mają sumienie ??? :diabloti: Quote
Ilka21 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Tak w ramach odpowiedzi na twoje pyt. nie z Toba jest jak najbardziej wszystko w porządku:lol: to oni sa nie normalni:mad::placz: A czy szczeniaczka chcesz na już czy jak coś to czekasz? p.s. może i umnie na wiosnę będa czarne grzywki:razz: Quote
Aiste Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 O to bardzo fajnie, To nie musi być już, teraz, zaraz. Po prostu zdecydowałam że się jeszcze na jednego domownika :loveu:A że mam jednego Pana z białą grzywką to bardzo chciałabym aby drugi miał czarną.:loveu: Quote
Ilka21 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 No to obserwuj sobie miociki a jak mi się jeszcze przypomni gdzie czarna grzywka jest badź się pojawi to też dam ci znać. A tak na marginesie ci powiem : spróbuj wystawek ze swoim słoneczkiem;) Quote
Aiste Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Dziękuję, a my to chyba zaczniemy od nowego roku :-) Quote
Juta Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='Aiste']O to bardzo fajnie, To nie musi być już, teraz, zaraz. Po prostu zdecydowałam że się jeszcze na jednego domownika :loveu:A że mam jednego Pana z białą grzywką to bardzo chciałabym aby drugi miał czarną.:loveu: Hej Aiste My też mamy grzywusie. Jeśli Ci się nie spieszy i spokojnie możesz poczekać to w przyszłym roku planuję u siebie takie skojarzenia : 1. http://www.chinesecrested.no/en/registry/78006/Chico+Black+Dragon.html + http://www.chinesecrested.no/en/registry/80126/Extravaganza+Rustica+Rubra.html 2. http://www.chinesecrested.no/en/registry/80128/Exclusive+Rustica+Rubra.html + http://www.chinesecrested.no/en/registry/80447/Sevilla+Nesjana.html Psiaki mają super charaktery, interesujące pochodzenie i z tych skojarzeń czarnulki powinny się urodzić. A może jakieś fajne tricolory się przytrafią. Quote
Ilka21 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 No to Juta wreszcie zagościsz na grzywaczowym ringu robiąc hodowlanki przyszłym rodzicom i zobacze twoje skarby wreszcie :) Quote
*anusia&ajlu* Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 taki maly off Ilka chce wejsc na twoja stronke i pokazuje mi sie takie okno: This is a placeholder for the subdomain innowacja.zwierzetaludziom.pl, czy masz stroke w przebudowie czy ja mam cos z przegladarka? Quote
Aiste Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Dla takich maluchów to warto czekać :-) Quote
Ilka21 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 anusia&ajlu mam stronę przenoszona na drugi serwer bo tamten ciągle padał Quote
*anusia&ajlu* Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 to napisz pozniej jak juz bedzie wszystko ok ;) a ile to potrwa, bo czest odwiedzam wasza stronke:loveu: Quote
Recommended Posts