Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

EDI - DAJ MU ODPOWIEDZIALNĄ MIŁOŚĆ I MĄDRY DOM

Edi tuż po nowym roku błąkał się w okolicach Wielunia. Zanim ten fakt został zgłoszony minęły około dwa miesiące. Potem Edi zamieszkał w wieluńskim schronisku. Nikt go nie szukał. Jednak ponieważ jest wyjątkowo piękny szybko znalazł nowych opiekunów. Wydawałoby sie, że to historia z happy endem. Niestety tak nie jest. Edi znowu wrócił do schroniska. Okazało się, co zresztą dla tej rasy wcale nie jeste niezwykłe, że Edi bardzo chce być wolny, a w tym celu potrafi złamać nawet najlepsze zabezpieczenia kojca. Nowa rodzina nie poradziła sobie z wymaganiami jakie stawia przed swoimi opiekunami przedstawiciel tej rasy. Nie byli w stanie zamknąć kojca tak żeby Edi był bezpieczny. Także właśnie z obawy przed jego ucieczką zwrócili Ediego Wieluniowi. Niestety wieluńskie kojce również nie stanowią dla Ediego wystarczającej przeszkody. Pracownicy i wolontariusze czuwają nad jego bezpieczeństwem jak mogą, ale obawa, że Edi może wykorzystać najmniejszy moment nieuwagi pozostaje. Temu pięknemu psu potrzebny jest odpowiedzialny, kochający dom, znający specyfikację rasy. Ideałem byłoby gdyby Edi mógł mieszkać w domu a równocześnie miał dużo wolnej przestrzeni na dobrze zabezpieczonym terenie. Pomóżmy mu w jego znalezieniu zanim będzie za późno.

Edi ma około 3 lata, jest łagodny, mądry i zdrowy.

A oto przystojniak (przekonajcie się sami):

Każda pomoc na wagę złota.

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie o zachowanie Ediego wobec innych psów. Obecnie, jeśli jeszcze mu się nie udało wydostać, Edi znajduje się w kojcu, więc nie spotyka się z innymi ogonami. W czasie tych kilku chwil w kontakcie z psami nie wykazał agresji. Jeśli chodzi o charakter sprawia wrażenie pewnego siebie. Sądzę, że generalnie dwa psy to szczęśliwe psy, ale nowy właściciel jeśli ma już jakiegoś pupila musi być świadomy tego, że może być różnie. Obserwacje psa w warunkach schroniskowych, nie zawsze pozwalają na właściwą ocenę jego temperamentu. Jedno jest pewne zapoznanie dwóch obcych sobie psów warto przeprowadzić w warunkach neutralnych, według określonych zasad.

Posted

piekny psiak, idealnie to chyba by bylo jakby trafil do kogos kto duzo biega albo trenuje z psimi zaprzegami, wybiegany pies to szczesliwy pies i nie mysli tyle o ucieczkach, tylko jak kogos takiego znalezc

Posted

Fotki robione były zaraz po przyjeździe Ediego do schroniska. Pozwolę sobie zacytować MałGośkę...

"[I]Kaganiec miał założony jedynie dla zasady ;) Mogłam bez problemu zajrzeć mu w ząbki i do uszu.[/I]"

Posted

[B][COLOR=Green]Domek dla Ediego potrzebny. Miłośniku haszczaków jesteś wzywany...:loveu:

A to jest [/COLOR][/B][URL="http://http://www.schronisko.wielun.pl/edi.html"]podstronka[/URL] [B][COLOR=Green]Ediego.[/COLOR][/B]

Posted

przepraszam wczoraj nie zauwazylam ze ten banerek jest troche za duzy, lepiej zmiencie na ten mniejszy zeby nie bylo problemow z modem;)

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108322"]Edit[/URL]
nie wiem dlaczego nie moge go podlinkowac :(

[IMG]http://images33.fotosik.pl/193/a52f68bde7776545.jpg[/IMG]

Posted

Kiedy ja wrescie bede miala warunki na zaprzegowca :shake:

Takie cuda sie marnuja w schroniskach, a ja przez rodzicow zadnemu nie moge pomoc:-(

to moje takie ciche, wielkie marzenie malamut, albo husky

narazie zostaje mi jedynie podbijanie

Posted

[COLOR=Green][B]Halu i całkiem możliwe, że Edi właśnie takim Haszczkiem jest tylko jeszcze nie trafił na swoje mieszkanko w bloku. 100% pewności nie mamy, ale do kojca to On się nie nadaje.[/B][/COLOR]