Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prosze o radę jak nauczyć psa 12 miesięczny terier rosyjski BORYS przebywania tymczsowo w budzie. Buda jest nowa,duza i ocieplona.
Wychodzimy rano do pracy to wypuszczamy psa z domu do dużego ogrodu i wtedy zaczyna sie problem. Jeżeli pogoda sprzyja to wszystko OK
gorzej jak leje lub pada śnieg to BORYS przemaka i wygląda jak siedem
nieszczęść.Do budy nie wejdzie żeby nie moknąć tylko leży na trawie.
W domu nie chce zostać bo już się przyzwyczaił ,że na przysłowiowym
polu coś się dzieje.Pozdrawiam i bardzo proszę o jakąkolwiek radę.
Jestem nową dogomanką i jeszcz nie bardzowiem jak się poruszać na forum. Anna z Krakowa

Posted

A czy w ogóle przyzwyczajaliście go do przebywania i zostawania w budzie? On w ogóle potrafi tam spać/odpoczywać ? Pies sam z siebie nie skojarzy, musicie nauczyć go, że buda jest fajna - a do tego czasu w złą pogodę może lepiej żeby zostawał w domu? Co to znaczy, ze "nie chce zostawać" ? Niszczy, hałasuje?

Posted

[quote name='Anusia&Saba'][B]AnnaKora [/B]odezwij się jeszcze na temat tej budy.[/quote]
Witam nie dawałam znaku życia bo grypa mnie zmogła.
Odnośnie budy to próbowałam wkładać do budy coś dobrego kończyło się to szybkim zjedzeniem i ucieczką.Wszelkiegi rodzaju pochwały nic nie pomogły.Terier rosyjski coś ma z "ruska" jest uparty i charakterny,robi tylko to na co ma ochotę- albo ja go za bardzo rozpuściłam.Jestem jego
drugą właścicielką nie wiem jak pies był wcześniej wychowywany.
Jeżeli coś możecie pomóc to proszę odezwijcie się. Anna z Krakowa

Posted

Może przygotuj wiele smakołyków. W chwili gdy pies je jeden smak w budzie, rzucasz kolejny, by nie miał czasu wyjść. Oczywiście, jeśli chce wyjść, to nie zabraniasz mu tego. Możesz też spróbować wrzucać do budy zabawkę.

Posted

Ogólnie niech sobie skojarzy, że w budzie zawsze jest coś super. Np wkładasz coś pysznego do budki, wypuszczasz psa z domu i kierujesz sie do budy, gdzie znajdzie smakołyk. Jak to powtórzy się wiele razy to będzie wiedział, że do budy opłaca sie włazić;) Powodzenia z terierzym charakterkiem!