Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 593
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malinka biega już po całym mieszkaniu, boi się tylko gwałtownych ruchów . Odważyła się na dłuższe spacery, poznaje coraz więcej okolicy i zaznacza teren. Ma nawet wielu adoratorów, którzy odprowadzają ją aż pod drzwi. Na duże pieski próbuje warczeć. Nie słyszałam jeszcze jak szczeka, nie wiem czy się boi czy jest taka cicha. Robi się coraz cwańsza, z jedzenia wybiera łapką samo mięsko, śmiesznie to wygląda.

Posted

Malinka z dnia na dzień robi postępy.W domu czuje się bezpiecznie, sama wymusza pieszczoty, chce żeby na nią zwracać uwagę.
Na podwórku jest jeszcze ostrożna,jeżeli nie ma w pobliżu nikogo to idzie z podniesionym ogonkiem, ale jak się pojawi ktoś na horyzoncie, zaraz go kuli.
Dajmy jej czas, pomału zaufa człowiekowi, nawet obcemu.My już z tym nie mamy problemu. Ona wie że przy nas jej nic nie grozi.
Apetyt do jedzenia ma i staje co raz bardziej wybredna.
Dzisiaj po raz pierwszy usłyszałyśmy jak szczeka.
Zrobiliśmy kilka fotek.

Posted

Nasza Malinka staje się coraz bardziej śmielsza. Poznajemy pomału jej akrobatyczne wyczyny, próbuje bawić się jak szczeniak, jak nie szczekała to nie szczekała, a jak zaczęła to szczeka na każdego kto wejdzie do domu, Na spacerach nadal ostrożna. Jak można nie kochać zwierząt dają tyle miłości i radości, nigdy tego nie zrozumiem:-(

Posted

Asiu, odwiedzę Was, tylko brak czasu ! jestem spokojna o Malinkę bo wiem , że ma u Was słodkie życie.Jeszcze poznacie Malinkę , jej dzikie harce ,wskakiwanie na plecy, szalone biegi. Ona się dopiero rozkręca.:evil_lol:

Posted

Psie cudowności :loveu:

A co do tego szczekania, to ja widzę po swojej Orzeszkowej Lusi, też na początku było tak cichutko... :roll:

Teraz tak patrzę na fotki Malinki i widzę, jak szczęśliwa mogłaby być jej siostra - Sandra, a ona niestety dalej za kratami...

Posted

U Malinki wszystko ok. a nawet bardzo dobrze jak na dwa tygodnie. Rozpanoszyła się niesamowicie, właśnie pomaga mi pisać, zabiera ząbkami wszystko co leży na biurku:lol: i wchodzi łapkami na klawiaturę. We wtorek byliśmy u weta ściągnął szwy i dał syropek antystresowy, bo bardzo dużo szczeka nawet w nocy, nadal boi się gwałtownych ruchów i jest przestraszona na spacerach.

Posted

Malina zaczęła rządzić i wchodzić nam na głowę, a my niestety na to pozwalamy , chyba z nami jest coś nie tak, ale nam to nie przeszkadza. Na spacerkach już chodzi z podniesionym ogonkiem, chyba, że ktoś obcy w pobliżu albo duży pies bo z małymi się jakoś dogaduje i próbuje bawić a nawet zaczepia. W nocy już tyle nie szczeka, może to efekt syropku:lol: