Nasza Sfora Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Miał być wątek o maluszkach Lhasa a jest o fotografii:???: :Dog_run: Quote
dog_master Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Caly czas jest o maluszkach. M.in. o tym, jak o nie dbac. Quote
nefesza Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Napisalam sie, napisalam, a wszystko mi zniknelo i musze jeszcze raz :( Proponuje zakonczyc dyskusje o lampie blyskowej i zdjeciach. Bo tak samo, jak kazda matka stara sie wychowac swoje dziecko najlepiej jak potrafi (wedle jej wiedzy) tak samo kazdy hodowca i wlasciciel stara sie dbac o swoje psy najlepiej jak potrafi. Nie wierze, by byl wsrod nas ktokolwiek, kto swiadomie robilby krzywde swojemu psu. Mimo to bardzo dobrze, ze zaczeto rozmawiac o lampie prosto w oczy. Bo chociaz Dzidtka - sam sama przyznala - robila tak od zawsze i bedzie tak robic, i pewnie wiele innych osob tez, to mam nadzieje, ze przeczytaja to tez inne osoby, ktore przestana. Byc moze robily tak po prostu z niewiedzy, nie zastanawiajac sie, czy to jest szkodliwe, czy nie. A nie majac wiedzy fotografika uzywaly automatycznego trybu i lampa blyskala na calego.... I jak tak robilam z Oxanka, poki nie dotarlo do mnie, ze wcale nie jest takie bez znaczenia... no i po eksperymencie na sobie! Naprawde kazdemu goraco polecam! Tak samo jak wspomniana wyzej matka, rowniez czesto z wygodnictwa lub niewiedzy, karmi swoje dziecko slodyczami, fastfoodami i ma spokoj, bo nie ma roboty, dziecko nie placze i nie grymasi i jest "szczesliwe" zajadajac kolejnego batonika.... a skutki przyjda dopiero pozniej :( Ale postepujac tak nie uswiadamia sobie, ze wcale jej postepowanie nie jest dobre... Poprawcie mnie, jesli sie myle, ale wiele razy slyszalam i czytalam, ze wzrok to zmysl dla psa posledni i czasem bardzo trudno jest stwierdzic, czy pies ma dobry wzrok czy nie (jesli nie jest to calkowita slepota). I chyba malo kto przebadal ostrosc widzenia swojego psa (w ogole sa takie badania?) i moze w 100% stwierdzic, ze jego pies nie ma klopotow ze wzrokiem. I przyznaje, ze to ja napisalam, ze na 100 zdjec tylko kilka wychodzi fajnych. Jednak nie sadzilam, ze zostanie to potraktowane tak bardzo literalnie. Jednak dla mnie to oczywiste, pies jest zywa, ruchliwa istota i naprawde nie jest latwo trafic na fajne ujecie. A to glowka sie przekrzywi, a to nagle zamiast glowki w kadrze mamy ogonek, a to piesia juz w ogole nie ma w kadrze.... Ujecia szczeniakow Ani sa naprawde super i jesli udaje jej sie na nie trafiac przy 2-3 pstryknieciach, to naprawde gratuluje! A wlasnie, moze wlasciwie nie ma o co kruszyc kopii? Szkodliwe to, co w nadmiarze - a 2-3 blyski lampa na 1-2 tygodnie mysle, ze nie niosa za soba powaznego zagrozenia (pod warunkiem, ze nie sa robione ze zbyt bliska). Trzeba jednak pamietac, ze oczy szczeniaka sie dopiero rozwijaja (jak oczy dziecka) i nie ma sensu ich narazac na urazy..... ale kazdy postepuje, jak sam uwaza za sluszne i najlepsze dla jego psow. Co powiecie na zakonczenie tematu? Quote
Diablica Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Dzidtka_Gl napisał(a):no jak patrze na Diablicy psa tez czasami mam te watpliwości co Ty ;) no ale co do wieku Diablicy i Bognik które Was tu sciagneły juz nie ;) Zależy na którego psa patrzysz:evil_lol:mam 3:roflt::roflt: Do Twojej wiedzy panno Dzidt,nikogo tu nie ściągałam Bognik również nie,zresztą sama pisała o tym pare postów wyżej :grins: Nic,tylko sie śmiać:grins::megagrin::megagrin::megagrin: Quote
LeCoyotte Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 nefesza napisał(a):Nie wierze, by byl wsrod nas ktokolwiek, kto swiadomie robilby krzywde swojemu psu. Ja też nie wierzę. My chcieliśmy Dzidtke właśnie uświadomić, że błyskanie nie jest wcale przyjemne dla psa, bo pewnie nie wiedziała o tym. Ale ona i tak wie lepiej i będzie dalej to robić..... :shake: Więc chyba przestaje wierzyć:roll: Quote
Diablica Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 LeCoyotte napisał(a):Ja też nie wierzę. My chcieliśmy Dzidtke właśnie uświadomić, że błyskanie nie jest wcale przyjemne dla psa, bo pewnie nie wiedziała o tym. Ale ona i tak wie lepiej i będzie dalej to robić..... :shake: Więc chyba przestaje wierzyć:roll: Niestety... ale liczą się dobre chęci;) Quote
bognik Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 matko myślisz, że gdyby szczeniaki sie stresowały , męczyły robiłabym to każdemu kilka razy, i to od 8 lat ??? A co, powiedziały, że im się to podoba i że się przy tym nie stresują? Nigdy nie twierdziłam i nie twierdzę, że ktoś z Was świadomie robił czy robi krzywdę swoim psom. Miałam nadzieję (jak większość tutaj obecnych z tego co przeczytałam), że przez tą dyskusję zmieni się nastawienie co niektórych osób. Dlatego też pisałam publicznie, zamiast wysyłać Dzidtce prywatne wiadomości. Jest mi lżej na duchu, ponieważ zareagowałam na w/w oślepianie psów, co nie zmienia faktu, że przykro się robi, gdy człowiek nadal pisze: i by było jasne, na pewno będę takie fotki robić następne za 2-3 dni A jeżeli chodzi o to: co do wieku Diablicy i Bognik które Was tu sciagneły juz nie ;-) Czytaj uważniej. Możesz sobie myśleć co chcesz, nikogo tutaj bezpośrednio nie ściągałam (a już w ogóle nie wiem skąd Ci przyszło do głowy, że robiła to Diablica ...). Widocznie inny przyznają mi rację i widzą tak jak ja w perfidnym błyskaniu lampą po oczach psów jakiś problem. I śmiem stwierdzić, że wiek nie ma tu nic do znaczenia, bo nasze posty są na wyższym poziomie niż Twoje. Piszesz byle pisać, nie masz sensownych kontrargumentów. A licytowanie się na zdjęcia i cytaty jest tak jak już wspomniałam na poziomie co najwyżej szkoły podstawowej. Życzę trochę pokory. Pozdrawiam. Quote
Baha Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 ANKA odczep sie wreszcie od Carmela!!!:angryy: Quote
LeCoyotte Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f801/ka-vangowe-sznaucerki-38325/index283.html#post11209077"]TU [/URL] jest wzór do naśladowania :razz: Quote
Dzidtka_Gl Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 maluszki z obecnego mojego miotu :loveu: P.S. I LOVE YOU z Czańca :loveu: :loveu: PINK PANTHER z Czańca :loveu: :loveu: PERFECT STYLE z Czańca :loveu: :loveu: PULP FICTION z Czańca :loveu: Quote
EwikB Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Ciekawe to czarne tło , jednak wolę jaśniejsze kolorki Quote
Dzidtka_Gl Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 co kto lubi, mi się bardzo podobają na tym tle fotki i lhasaczków i kociaków, moim zdaniem wyszło ciekawie i oryginalnie , ile mozna mieć takich samych zdjęć... a to kocie nevkowe maluszki :) Quote
Nasza Sfora Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 I my mamy parę nowych zdjęć;). :Dog_run: Quote
EwikB Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Nasza Sfora napisał(a):I my mamy parę nowych zdjęć;). Maluszki już spore a tło fajne ;) Quote
Nasza Sfora Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Jasne że urosły:lol: A kolorek - na taki padło:evil_lol: Dzięki A jedna ciekawska tak zaglądała:loveu: :Dog_run: Quote
EwikB Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Dzidtka_Gl napisał(a):co kto lubi, mi się bardzo podobają na tym tle fotki i lhasaczków i kociaków, moim zdaniem wyszło ciekawie i oryginalnie , ile mozna mieć takich samych zdjęć... Nikt nie powiedział że zdjęcia się nie podobają , są jak zawsze , gdy są robione przez Beatę wykonane profesionalnie. Mimo, że w ubiorze bardzo lubię czarny kolor , do zdjęć szczeniąt wolę jednak inny.Jak dla mnie ten kolor pasuje bardziej do dorosłych zwierząt, jest taki " bardziej dorosły" stonowany, a małe lhasaczki to przecież sama słodycz :lol: Czy wszystkie fotki takie same - mhh , modele zawsze inne a i wybór tła ogromny. Osobiście uwielbiam zdjęcia robione w plenerze ( niestety nie zawsze pogoda pozwala ) Nasza Sfora napisał(a): A jedna ciekawska tak zaglądała:loveu: Kotka jest superasta, coraz bardziej zaczyna mi sie podobac. Te uszka są super Quote
macsow1 Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 więcej więcej :) i najlepiej już ustawiane i każdego osobno :loveu: Quote
Dzidtka_Gl Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 ja też proszę o więcej :) :x-mas: mój "Świąteczny Pulpet" czyli PULP FICTION z Czańca :x-mas: Quote
Dzidtka_Gl Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 tak słodko spały... :loveu: Perfect z Amore Mio :loveu: pewnie ostatnie fotki przed wyjazdem jednej i drugiej do nowych domów Quote
macsow1 Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 jak dla mnie najlepszy piesek nr 1 :loveu: Quote
Dzidtka_Gl Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 JA WYBRAŁABYM 2 ;) tylko inaczej ustawionego/ustawioną Quote
PaMa Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 No mnie też podoba się 1 i 2 piesek śliczne są !! A tu moje maluchy http://img26.imageshack.us/img26/9738/3tygodnie5.jpg http://img26.imageshack.us/img26/2870/3tygodnie4.jpg http://img205.imageshack.us/img205/8742/3tygodnie6.jpg http://img17.imageshack.us/img17/3110/3tygodnie30.jpg http://img214.imageshack.us/img214/5494/3tygodnie.jpg Proszę zapoznać się regulaminem. Fotki max 640x640 px ! Quote
agata56 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 to ja obstawiam 3i4 bo przykro im bedzie ;) :evil_lol: Quote
Recommended Posts