Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sylrwia napisał(a):
Z tym namiotem to nie taki zły pomysł ::evil_lol:Przy targach jest sporo terenu zielonego i rzeka:)

A nawet niedrogi camping, z którego niestety dopiero dziś raczyli odpowiedzieć - w razie braku noclegu można tam uderzać ;)

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

polskie akity znowu bezkonkurencyjne..
moja Anata - CAC, CACIB
Ryuu Izis - CAC, CACIB, BOB

katalogow nie mam i nie bede miec (szkoda mi na nie pieniedzy - 80euro za wystawe i jeszcze katalog trzeba sobie kupowac :shake:)

Posted

:multi:

my już po :)

1 dzien - sędzia P. Harsanyi
Slash - JCAC i NJwR
Sheina - CAC i CACIB :multi:
na bisy nie zostaliśmy ponieważ poszliśmy zwiedzać starówkę :)

2 dzien - T. Rohlin - kurcze czytajac opisy naprawde super sędzia
Slash - JCAC, NJwR, tytuł Junior Baltic Winner 2008 i ukończony Mł. Championat Litwy !!

Sheina - CAC, CACIB i BOB!! tytuł Baltic Winner! jej brakuje czasu do skończenia championatu :)

na bisy znów nie zostaliśmy tylko wrócilismy do domu ponieważ dzis rano syn jedzie nad morze :)

ALE mam pytanie czy te tutuły są równoważne z Baltic Championem ??

Zwycięzca Bałtyku - czy tak to powinnam tłumaczyć ???

Posted

Gratulacje.
A czy Zwyciestwo Polski jest równoważne Championowi Polski? ;)
Baltic Champion (Junior) jest po zdobyciu tytułów championów(młodzieżowych) z krajow baltyckich - Litwa, Łotwy i Estonii.

Posted

[quote name='Agappe']polskie akity znowu bezkonkurencyjne..
moja Anata - CAC, CACIB
Ryuu Izis - CAC, CACIB, BOB

[quote name='Musiałek']:multi:

my już po :)

1 dzien - sędzia P. Harsanyi
Slash - JCAC i NJwR
Sheina - CAC i CACIB :multi:
na bisy nie zostaliśmy ponieważ poszliśmy zwiedzać starówkę :)

2 dzien - T. Rohlin - kurcze czytajac opisy naprawde super sędzia
Slash - JCAC, NJwR, tytuł Junior Baltic Winner 2008 i ukończony Mł. Championat Litwy !!

Sheina - CAC, CACIB i BOB!! tytuł Baltic Winner! jej brakuje czasu do skończenia championatu :)

ogromniaste gratulacje :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

To pochwalimy sie i my ;)
pierwszego dnia, mój bury-Cheitan z Peronówki: CAC, CACIB, BOB- i zakończony INTERCHAMPIONAT !!!! :cunao:
drugiego dnia: CAC, CACIB, BALTIC WINNER i...... BOB dla jego synka I'Hakoru Girios Dvasia.. i ten BOB ucieszył nas bardziej niz nasz własny :multi:
(w konkurencji mielismy aż trójkę dzieciaków i miło było patrzec jak sie pieknie wystawiaja i zbieraja tytuły) .
Jakos tak sie dzieje, że na Litwie zawsze nam ładnie idze ;))
jak dodamy do tego zwiedzanie Trakai to mozemy podsumowac super udany weekend :)
Mam kilka fotek- jak sie pozbieram to powstawiam ;)

Posted

Baltic Winner to tyłuł przyznawany raz w roku na zasadzie rotacji w jednym z trzech krajów : Estonia , Łotwa i Litwa .
W tym roku przyznawany był na wystawie organizowanej właśnie w Wilnie . Dostają go najlepsi juniorzy ( Baltic Junior Winner ) oraz najlepszy dorosły pies i suka ( Baltic Winner ) . Jest to tytuł wysoko ceniony nie tylko w tych krajach , ale również w krajach sąsiednich . Wystawy na których ten tyłuł jest przyznawany zwykle mają mocniejszą stawkę .

Dlatego miło mi , że Dogomaniacy trochę na takiej wystawie zaszaleli .
Agappe, Musiałek, Gaga - wielkie gratulacje za sukcesy .

Nam również troszkę się udało , w oba dni
Winterfrost's EXCLUSIVE - Zorka - NJwR
oraz skończony Młodzieżowy Championat Litwy .

Posted

No i proszę :) A mnie sie ten tytuł irracjonalnie podobał od zawsze ;) Nie wiedziałam, że on taki "znaczący".. tym mile, że go sobie przywieźlismy ;)

Poskapiłam na katalog więc może ktos z Was wie co to za tytulik był pierwszego dnia? Bo w Cacibowej ramce (fajny pomysł- zamiast pucharka) ;) napisali po Litewsku ...
BTW: opis z drugiego dnia mamy po litewsku.. czemu nie po angielsku? ;)

Posted

Gratki dla wszystkich :p

Ja przy okazji powrotu z wakacji "zahaczyłam" o Wilno. Miałam tam być tylko w roli obserwatora i tak :lol:

W piątek wystawiałam PONy (Iza były tylko 2 - Oblong, który dostał BOB i Nini- CACIB)

W sobote wystawiany przez mnie na finałach wyżeł weimarski - Weimaranus Quizmaster wywalczył Best of Group oraz reserve BEST IN SHOW!! :multi:

A w niedziele beagielka BIS Junior klubowej wystawy :loveu:

Chyba nie mam prawa narzekać :lol:

Posted

Gaga napisał(a):
Poskapiłą na katalog więc może ktos z Was wie co to za tytulik był pierwszego dnia? Bo w Cacibowej ramce (fajny pomysł- zamiast pucharka) ;) napisali po Litewsku ...

hmm, nie wiem co bylo w ramce, bo mam CACIBa z nastepnego dnia (bez ramki :cool1:), ale moze "Vilnius Summer"
Wiec ja tez sie pochwale, bo u nas jeszcze w niedziele byly 3 klubowki :)
Tak wiec:
Human Dogs Linda Evangelista - 4xCAC, 1xCACIB, Balter Winner 2008
Human Dogs Shaquille O'Neil - 4xNJwR, 1xBOB (szczyn ma 14 m-cy :loveu:), Vilnius Summer Junior Winner 2008; klubowki: Ml. Zw. Klubu Bullteriera 2008 i IV BIS Junior, Ml. Zw. Klubu AST i SBT 2008, Junior Balter Winner 2008 czyli Ml. Zw. Klubu Teriera i tu jeszcze I miejsce BIS Junior i V miejsce BIS Klubu Teriera :loveu:

Posted

Nie no Dag.. i żeśmy się nie spotkały ?? SKANDAL !!!! Uch....
A ramkę juz rozgryzłam - Vilnius Summer-- takie sobie nazwanie wystawki :)

Gratuluje serdecznie takich występów.. mówił Ci juz ktos, że imię nie jest od parady? :D

Posted

[quote name='Gaga']Nie no Dag.. i żeśmy się nie spotkały ?? SKANDAL !!!! Uch....
jak zwykle :)

A ramkę juz rozgryzłam - Vilnius Summer-- takie sobie nazwanie wystawki :)

kurka, no i wlasnienie wiem - dopytywalam sie sekretarza o ramki za caciba z baltica i ten mowi, ze jak mam kartonik to juz wsio
a ja chceee taaaka ramke :placz: :)
Gratuluje serdecznie takich występów.. mówił Ci juz ktos, że imię nie jest od parady? :D

dzieki i nawzajem
a imie jak najbardziej,a le bardziej na dlugonoga i wysoka ;-)

Posted

strumyk napisał(a):
hmm, nie wiem co bylo w ramce, bo mam CACIBa z nastepnego dnia (bez ramki :cool1:), ale moze "Vilnius Summer"
Wiec ja tez sie pochwale, bo u nas jeszcze w niedziele byly 3 klubowki :)
Tak wiec:
Human Dogs Linda Evangelista - 4xCAC, 1xCACIB, Balter Winner 2008
Human Dogs Shaquille O'Neil - 4xNJwR, 1xBOB (szczyn ma 14 m-cy :loveu:), Vilnius Summer Junior Winner 2008; klubowki: Ml. Zw. Klubu Bullteriera 2008 i IV BIS Junior, Ml. Zw. Klubu AST i SBT 2008, Junior Balter Winner 2008 czyli Ml. Zw. Klubu Teriera i tu jeszcze I miejsce BIS Junior i V miejsce BIS Klubu Teriera :loveu:

Dagmara WIELKIE OGROMNE GRATULACJE dla CIEBIE i TWOICH psiaków -to sie nazywa wystawa :multi::multi:
tyle tytułów za jednym zamachem :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

jeszcze raz GRATULACJE:lol:

a czy mogłabyś wstawić stawkę staffików i bulli mini bo katalog dopiero dotrze do mnie za tydzień albo 2

Posted

[quote name='Canaveral-staff']Dagmara WIELKIE OGROMNE GRATULACJE dla CIEBIE i TWOICH psiaków -to sie nazywa wystawa :multi::multi:
dziekujemy bardzo :)

a czy mogłabyś wstawić stawkę staffików i bulli mini bo katalog dopiero dotrze do mnie za tydzień albo 2

juto wrzuce zebrana laczna stawke z wszystkich 3 klubowek i miedzynarodowek, psy sie powtarzaly

Posted

dobra nie ma sprawy właśnie o taką ogólną stawkę mi chodziło

ale do tej pory nie mogę wyjść z podziwu ,jeszcze raz bardzo Ci gratuluję a masz jakieś fotki ?

fotki już znalazłam -ale trofea !!!!!!!!!!!!!

jeszcze jedna prośba moze były jakieś borzoje ,jak nie sprawi Ci to problemu to też poproszę stawkę

Posted

[quote name='Canaveral-staff']jeszcze jedna prośba moze były jakieś borzoje ,jak nie sprawi Ci to problemu to też poproszę stawkę

borzoje
psy
posrednia

Dar z Jurajskich Buskupic
Zalesos Ratas

suki
mlodziez

Ruosen Cheslava
posrednia
Traku Roma
otwarta
Astryda Zlocista Wilma
Eugenian Josefina
Zalesos Raskila
championy
Faworyta Francuza Polot

Posted

olaglowka napisał(a):
Gratulacje dla wszystkich !!
Czy ja mogła bym prosić o stawke pudli toy i pudli miniaturowych ??

jak najbardziej, tylko prosze nazwe po litewsku, bo nie moge znalezc :)