Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

invictus hilaritas napisał(a):
no, powodow moze byc multum, ale napewno nie jest to agresja.. :roll: zazwyczaj powodem jest to ze piesek to jednak koszty- przeciez szczepienia, dobra karma royal czy eukanuba kosztuja.. a jak piesek zachoruje to leca setki zl... albo suka poprostu sie znudzila komus, albo osoba stwierdzila ze jest zalagodna !! widzialm ja raz, suka mnie nie znala a wylizala mnie i sie przytulala jakbysmy od dawna sie znaly.. mieszkala z dzieckiem przez 1.5 miesiaca i wszystko bylo ok .. wlascicielka gdyby nie wypadek jej meza zostawilaby suke..

Eh..ja wam wierzę, ale moi rodzice ulegają stereotypom, że amstaff (pitbull, rottek itp.) równa się agresja, w mniejszym czy większym stopniu. Ja na prawdę bardzo chciałam Tharkę, bo to widać, że jest cudna i kochana. Ale cóż...już kilka razy mieszałam w wątkach o psach do adopcji, ale wierzcie mi, że nie robię tego specjalnie, żeby namącić, tylko żeby znaleźć przyjaciela i który w końcu spodobałby się moim rodzicom :roll: Pod koniec czerwca idziemy do schroniska we Wrocku i mam zamiar wyjść stamtąd z psiakiem. Nie ma to tamto :diabloti: apropos, był tam może ktoś ostatnio, są jakieś szczeczniaczki? przepraszam za off topa :oops:

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Faza-jakiego Ty psa szukasz właściwie??
Lagodnego amstaffa nie chcesz-bo podejrzewacie z rodziną, że nie została porzucona w lesie "za darmo", tak?
teraz czytam, że jednak małego szczeniaka, tak?

to może zamiast szukać "niewiadomoczego", zdecyduj sie wreszcie, jaki pies spelniłby Twoje oczekiwania?
Takie "decydowanie się", a potem "rozmyślanie" się strasznie działają na nerwy-bądź bardziej konkretna zanim ludzie przestaną traktować cię poważnie:P

Posted

Konrad przyjechał późnym wieczorem, posiedzieli z Robertem do 2-iej nad ranem. :cool3: Oglądaliśmy zdjęcia Moniki, żony Konrada i maluchów- 4-miesięcznego Kuby i 2-latka Sebastiana. Pani domu nie pracuje.
Suńka będzie miała pełną rodzinę do kochania. :p

Thara miała trudności z podniesieniem doopki i wejściem na kanapę, bo tego dnia przeszła sterylkę. Konrad jej trochę pomógł i mogli już do rana spać na jednym łóżku. :)

Pożegnanie z naszymi psami i całus na drogę...
Wczoraj ok. 15-tej Konrad dzwonił z wiadomością, że widzi już park przed swoim domem i zaraz będą witać się z całą rodzinką.

Posted

Bardzo się cieszę, że Thara ma nowy dom. Oby ten ją kochał do końca jej dni i oby żyła dłuugo i szczęśliwie. :multi:
Zaproś nowych właścicieli może na forum.

Posted

andzia69 napisał(a):
Elza - a sunia daleko pojechała???? Sympatyczni ludzie:loveu::loveu:
Mam nadzieję, że ze szwami będzie wszystko ok.

Tam nie było szwów na wierzchu, cięcie 3 cmm. :)
Pojechała do Jabłonnej pod Warszawą.

Posted

Thara ma się dobrze, świetnie się aklimatyzuje. Potrafi siadać, leżec i podać łapę na rozkaz. Nowa rodzinka twierdzi, że to złoty pies, choć w pierwszej chwili Monika miała obawy...:razz:
Gdy sunia spogląda " spod oka "wygląda naprawdę groźnie. :shiny:
W wekend popływała trochę, bo wszyscy razem wybrali się nad Jezioro Zegrzyńskie.
Są zdjęcia, ale dostanę je za tydzień, gdy ich komputer wróci z naprawy. :)
Zresztą, sądzę, że niebawem będę mogła wstawić jakieś fotki naszego autorstwa, bo Monika z Konradem zapowiedzieli się u nas z wizytą. :multi:

Posted

Już jestem po wizycie w nowym domu Thary.
Elzo - to dobry dom (na ile możliwa jest taka ocena po jednokrotnym spotkaniu)! Opiekunowie odpowiedzialni.
Wszelkie uwagi chętnie przyjmują, są otwarci na sugestie. Opiekę wet zapewnią Tharze w każdym niezbędnym zakresie.
Opiekun miał już do czynienia z psami tego typu. To również pozytyw.
Thara jest bardzo chwalona za charakter i zachowanie, a ona bardzo słucha, co Opiekun do niej mówi.
To wspaniała psica ! Również w stosunku do dzieci.
Nie ukrywali, że rodzina odradzała Im przyjęcie do domu amstaffki (przy tak małych dzieciach). Jednak Ich decyzja była taka jak widać i nie żałują tego !
To również świadczy o bardzo dobrym podejściu do zwierzęcia.
Życzę Tharze jak najwięcej szczęścia psiego w Tym Domu.

Jeśli będą pytania - odpowiem na miarę posiadanej wiedzy i... czasu...

Posted

Ewcia nie moze sie doczekać, musiała bardzo polubić naszą Tharę. :lol:
Na razie nie ma zdjęć.
No i przykra wiadomość : Konrad z rodzinką mieli zawitać do nas jutro, nawet zamówiliśmy na trzy dni domek kempingowy, a wczoraj jego ojciec dostał zawału...
Thara jest bardzo grzeczna, zasłużyła na podróż do Pragi ;) , ale przyjemniści trzeba odłożyć na póżniej, gdy już stan ojca Konrada ulegnie poprawie.
Czekamy...

• 2 weeks later...
  • 1 month later...