faza14 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 invictus hilaritas napisał(a):no, powodow moze byc multum, ale napewno nie jest to agresja.. :roll: zazwyczaj powodem jest to ze piesek to jednak koszty- przeciez szczepienia, dobra karma royal czy eukanuba kosztuja.. a jak piesek zachoruje to leca setki zl... albo suka poprostu sie znudzila komus, albo osoba stwierdzila ze jest zalagodna !! widzialm ja raz, suka mnie nie znala a wylizala mnie i sie przytulala jakbysmy od dawna sie znaly.. mieszkala z dzieckiem przez 1.5 miesiaca i wszystko bylo ok .. wlascicielka gdyby nie wypadek jej meza zostawilaby suke.. Eh..ja wam wierzę, ale moi rodzice ulegają stereotypom, że amstaff (pitbull, rottek itp.) równa się agresja, w mniejszym czy większym stopniu. Ja na prawdę bardzo chciałam Tharkę, bo to widać, że jest cudna i kochana. Ale cóż...już kilka razy mieszałam w wątkach o psach do adopcji, ale wierzcie mi, że nie robię tego specjalnie, żeby namącić, tylko żeby znaleźć przyjaciela i który w końcu spodobałby się moim rodzicom :roll: Pod koniec czerwca idziemy do schroniska we Wrocku i mam zamiar wyjść stamtąd z psiakiem. Nie ma to tamto :diabloti: apropos, był tam może ktoś ostatnio, są jakieś szczeczniaczki? przepraszam za off topa :oops: Quote
arjuna Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Faza-jakiego Ty psa szukasz właściwie?? Lagodnego amstaffa nie chcesz-bo podejrzewacie z rodziną, że nie została porzucona w lesie "za darmo", tak? teraz czytam, że jednak małego szczeniaka, tak? to może zamiast szukać "niewiadomoczego", zdecyduj sie wreszcie, jaki pies spelniłby Twoje oczekiwania? Takie "decydowanie się", a potem "rozmyślanie" się strasznie działają na nerwy-bądź bardziej konkretna zanim ludzie przestaną traktować cię poważnie:P Quote
ElzaMilicz Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Konrad przyjechał późnym wieczorem, posiedzieli z Robertem do 2-iej nad ranem. :cool3: Oglądaliśmy zdjęcia Moniki, żony Konrada i maluchów- 4-miesięcznego Kuby i 2-latka Sebastiana. Pani domu nie pracuje. Suńka będzie miała pełną rodzinę do kochania. :p Thara miała trudności z podniesieniem doopki i wejściem na kanapę, bo tego dnia przeszła sterylkę. Konrad jej trochę pomógł i mogli już do rana spać na jednym łóżku. :) Pożegnanie z naszymi psami i całus na drogę... Wczoraj ok. 15-tej Konrad dzwonił z wiadomością, że widzi już park przed swoim domem i zaraz będą witać się z całą rodzinką. Quote
andzia69 Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 Elza - a sunia daleko pojechała???? Sympatyczni ludzie:loveu::loveu: Mam nadzieję, że ze szwami będzie wszystko ok. Quote
doddy Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 Bardzo się cieszę, że Thara ma nowy dom. Oby ten ją kochał do końca jej dni i oby żyła dłuugo i szczęśliwie. :multi: Zaproś nowych właścicieli może na forum. Quote
Alicja Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 :loveu::loveu::loveu:zaciskam :kciuki: aby wszystko już było teraz tylko jeszcze lepiej :multi: Quote
ElzaMilicz Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 andzia69 napisał(a):Elza - a sunia daleko pojechała???? Sympatyczni ludzie:loveu::loveu: Mam nadzieję, że ze szwami będzie wszystko ok. Tam nie było szwów na wierzchu, cięcie 3 cmm. :) Pojechała do Jabłonnej pod Warszawą. Quote
invictus hilaritas Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Elza i jak Thara czuje sie w nowym domu ?? dobrze jest ? Quote
Kasia Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Cudownie, ze sunia już w nowym domku!!!! Tharo wszystkiego NAJ! :loveu: Quote
ElzaMilicz Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Thara ma się dobrze, świetnie się aklimatyzuje. Potrafi siadać, leżec i podać łapę na rozkaz. Nowa rodzinka twierdzi, że to złoty pies, choć w pierwszej chwili Monika miała obawy...:razz: Gdy sunia spogląda " spod oka "wygląda naprawdę groźnie. :shiny: W wekend popływała trochę, bo wszyscy razem wybrali się nad Jezioro Zegrzyńskie. Są zdjęcia, ale dostanę je za tydzień, gdy ich komputer wróci z naprawy. :) Zresztą, sądzę, że niebawem będę mogła wstawić jakieś fotki naszego autorstwa, bo Monika z Konradem zapowiedzieli się u nas z wizytą. :multi: Quote
ElzaMilicz Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 [quote name='ElzaMilicz'] Przyjaciel koni zajmie się wizytą poadopcyjną. :p Cierpliwości. ;) Quote
przyjaciel_koni Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Już jestem po wizycie w nowym domu Thary. Elzo - to dobry dom (na ile możliwa jest taka ocena po jednokrotnym spotkaniu)! Opiekunowie odpowiedzialni. Wszelkie uwagi chętnie przyjmują, są otwarci na sugestie. Opiekę wet zapewnią Tharze w każdym niezbędnym zakresie. Opiekun miał już do czynienia z psami tego typu. To również pozytyw. Thara jest bardzo chwalona za charakter i zachowanie, a ona bardzo słucha, co Opiekun do niej mówi. To wspaniała psica ! Również w stosunku do dzieci. Nie ukrywali, że rodzina odradzała Im przyjęcie do domu amstaffki (przy tak małych dzieciach). Jednak Ich decyzja była taka jak widać i nie żałują tego ! To również świadczy o bardzo dobrym podejściu do zwierzęcia. Życzę Tharze jak najwięcej szczęścia psiego w Tym Domu. Jeśli będą pytania - odpowiem na miarę posiadanej wiedzy i... czasu... Quote
invictus hilaritas Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 dziekuje bardzo za nowe wiadomosci !! kamien z serca.. Quote
invictus hilaritas Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 sa jakies zdjecia Thary w nowym domku ? Quote
ElzaMilicz Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Ewcia nie moze sie doczekać, musiała bardzo polubić naszą Tharę. :lol: Na razie nie ma zdjęć. No i przykra wiadomość : Konrad z rodzinką mieli zawitać do nas jutro, nawet zamówiliśmy na trzy dni domek kempingowy, a wczoraj jego ojciec dostał zawału... Thara jest bardzo grzeczna, zasłużyła na podróż do Pragi ;) , ale przyjemniści trzeba odłożyć na póżniej, gdy już stan ojca Konrada ulegnie poprawie. Czekamy... Quote
invictus hilaritas Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 pewnie ze ja polubilam- to taka kochana psica.. gdybym miala prace to bym probowala ja zapoznac z moim polarnym , a tak.. no coz.. wazne ze Thara ma wkoncu swoja ukochana rodzine ;) Quote
karolina1 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Chyba każdy ją tu polubił, jej się nie da nielubić :p Ja też już z niecierpliwością czekam na zdjecia :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts