ElzaMilicz Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Rozmowy w toku. Jest dwóch chętnych. Jeden z Warszawy, drugi z Jabłonnej pod Wa-wą. Astka pójdzie tylko do jednego. Kto może sprawdzić dom i poszukać innej suni , aby pasowała charakterem ludziom, którzy sie zgłosili ? Quote
andzia69 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 ElzaMilicz napisał(a):Rozmowy w toku. Jest dwóch chętnych. Jeden z Warszawy, drugi z Jabłonnej pod Wa-wą. Astka pójdzie tylko do jednego. Kto może sprawdzić dom i poszukać innej suni , aby pasowała charakterem ludziom, którzy sie zgłosili ? Elza - porozmawiaj z doddy - w W-wie fundacja ma pod opieką psiaki, w tym 2 super sunie, doddy może pomoze sprawdzić domki, a przy okazji może inna sunia tez znajdzie dom;) a jaki charakter ma miec ta sunia? Quote
ElzaMilicz Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Taki jak nasza Thara. Sama robiłaś allegro. :) Quote
Kasia Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Elu, aukcja Thary dziś się skończyła. Wystawiać nową? Quote
faza14 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Widzę, że u tych państwa, o których mówicie psina będzie miała super domek :) moi rodzice niestety stwierdzili, że psinka jest za duża do naszego mieszkania :( bardzo przepraszam za zamieszanie i liczę na, jak ktoś tu już powiedział, happy end :* pozdrowienia :lol: ps. a co do mnie, to nadal będę szukać jakieś...mniejszej psinki :D:D Quote
ElzaMilicz Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Faza podaj adres e-mail. Prześlę zdjecia cudnego, małego psiaka, który jest samą miłością jest dla ludzi. To tricolor z krótką sierścią. Jesteś z Wrocławia, rodzice mogliby zobaczyć go na żywo, zanim zdecydują. Thara jedzie w sobotę do domu.:lol: Trzymajcie kciuki za sterylkę. Przyjaciel koni zajmie się wizytą poadopcyjną. :p Quote
faza14 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Bardzo pani dziękuję za zainteresowanie ;) pisałam do pani mieila w sprawie Thary - kasia9320@buziaczek.pl ( ten buziaczek mnie denerwuje ;/ założyłam pocztę, jak byłam mała,a teraz nie chce mi się zmieniać i podawać wszystim od nowa meila...:roll:), mam nadzieję, że to ujawnienie moich danych osobistych nie obróci się przeciwko mnie? :mad: ( I nie mówię tu o Pani Elzie :D) Quote
andzia69 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 [quote name='ElzaMilicz'] Thara jedzie w sobotę do domu.:lol: Trzymajcie kciuki za sterylkę. Przyjaciel koni zajmie się wizytą poadopcyjną. :p Do p. Bartoszka? bardzo sie cieszę:multi::multi::multi: super, ze moje allegro choc raz przyniosło pożytek:p Quote
invictus hilaritas Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Mam nadzieje ze Thara znalazla juz ten jedyny dom.. Quote
ElzaMilicz Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 [quote name='andzia69']Do p. Bartoszka? bardzo sie cieszę:multi::multi::multi: super, ze moje allegro choc raz przyniosło pożytek:p Pan Bartoszak to baardzo fajny gość, ale miał trudności z podjęciem ostatecznej decyzji. ;) Przecież, dla niego też będziemy mieć psa. :) Są, podobno, dwa asty w Warszawie o charakerze zbliżonym do naszej Thary. Quote
ElzaMilicz Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Thara już po sterylce. Wszystko przebiegło zgodnie z planem. :) Teraz tylko transport... Quote
Alicja Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Thara już po sterylce. Wszystko przebiegło zgodnie z planem. :) Teraz tylko transport... no to jednego :kciuki: mogę odpuścić Quote
faza14 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Są, podobno, dwa asty w Warszawie o charakerze zbliżonym do naszej Thary. Jeśli to było m.in do mnie to nam zależałoby na szczeniaku (może być ast, tylko chodzi o to żeby był znami od szczeniaka...) Quote
andzia69 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 [quote name='ElzaMilicz']Pan Bartoszak to baardzo fajny gość, ale nie miał trudności z podjęciem ostatecznej decyzji. ;) Przecież, dla niego też będziemy mieć psa. :) Są, podobno, dwa asty w Warszawie o charakerze zbliżonym do naszej Thary. Elza...a jakoś jasniej?:razz: Toska i Lolka są super psinki;) Quote
invictus hilaritas Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 [quote name='faza14']:) moi rodzice niestety stwierdzili, że psinka jest za duża do naszego mieszkania Przeciez szczeniaki szybko rosna i pozniej piesek bedzie rozmiarow Thary.. :roll: Quote
Alicja Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 [quote name='invictus hilaritas']Przeciez szczeniaki szybko rosna i pozniej piesek bedzie rozmiarow Thary.. :roll: invictus ...dokładnie to samo zauważyłam ..... faza AST szczeniak po jakimś czasie staje się ASTem dorosłym , pieskiem średniej wielkości ...mój ma ok 52 -53 cm Są na dogo psiaczki we wzroście do 30 cm. Quote
ElzaMilicz Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 andzia69 napisał(a):Elza...a jakoś jasniej?:razz: Toska i Lolka są super psinki;) Przepraszam, wkradło się tu niepotrzebnie słowo "nie ". Miało być : "Pan Bartoszak miał trudności..." Za kilka minut będziemy gościć pana Konrada z Jabłonnej. Razem z żoną nie wytrzymali napięcia, zapadła decyzja, no i mamy efekt. :) Quote
invictus hilaritas Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 No bardzo sie ciesze :)poprosze zdjecie nowej szczesliwej rodziny ;) i buziaka tharze w nosek ode m nie na pozegnanie .. Quote
faza14 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 [quote name='Alicja']invictus ...dokładnie to samo zauważyłam ..... faza AST szczeniak po jakimś czasie staje się ASTem dorosłym , pieskiem średniej wielkości ...mój ma ok 52 -53 cm Są na dogo psiaczki we wzroście do 30 cm. Domyśliłam się, że tak napiszecie. Już tłumaczę. Rodzicom zależy żebyśmy mieli psa od szczeniaka, żebym mogła go wsystkiego nauczyć i móc spodziewać się póżniej jego różnych reakcji. Mimo to, że Thara jest łagodna w koncu to amstaff i rodzice trochę by się obawiali dużego psa "tak nagle" i tak naprawdę nie znając jej od początku. W końcu był jakiś powód, że zostawili ją w lesie... Quote
invictus hilaritas Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 no, powodow moze byc multum, ale napewno nie jest to agresja.. :roll: zazwyczaj powodem jest to ze piesek to jednak koszty- przeciez szczepienia, dobra karma royal czy eukanuba kosztuja.. a jak piesek zachoruje to leca setki zl... albo suka poprostu sie znudzila komus, albo osoba stwierdzila ze jest zalagodna !! widzialm ja raz, suka mnie nie znala a wylizala mnie i sie przytulala jakbysmy od dawna sie znaly.. mieszkala z dzieckiem przez 1.5 miesiaca i wszystko bylo ok .. wlascicielka gdyby nie wypadek jej meza zostawilaby suke.. Quote
ElzaMilicz Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 [quote name='faza14']W końcu był jakiś powód, że zostawili ją w lesie... He, he, he.... Akurat w tym przypadku to jedynie ludzka głupota i brak odpowiedzialności. :lol: Jej wychowanie nia pozostawia nic do życzenia, ale trzeba ufać ludziom by mieć szczęście i taką Tharę w domu. :cool1: Quote
Recommended Posts