Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Formalnie jest zakaz. A to, że psy są przewozone to inna bajka.

W każdym razie ode mnie by psa w życiu nie dostali bo bym się bała o zycie psa i nie zgodziłabym się na ryzykowanie życia psa.

Tomek przewiózł psa, na razie żyje.

W Anglii raz na jakiś czas są "czystki", że na dane królestwo są patrole i są tępione amstaffy i pitbulle. Stąd psa można w sumie, ale może się też zdarzyć ze tylko do czasu.

Posted

IH, pisałaś, że w umowie adopcyjnej jest zły adres. Dane spisali z dow. osob. Dlaczego facet nie powiedział, że mieszka gdzie indziej ? Martwi mnie to, bo mam wrażenie, że to nie ten dom.
To wszystko tak słodko wygląda.
Po psa przyjechało dwóch facetów, twierdzili, że dzieciak 5-letni nie może się doczekać, aż tato przywiezie psa.
Ty nie widziałaś dziecka, tak ?

Chciałabym sie mylić.

Posted

widzialam.. chlopak przyszedl z podworka napic sie bo zmeczony byl graniem w pilke .. suka jak go zobaczyla pomerdala ogonem i poszla dalej spac.. chlopak poszedl na dwor do kolegow..

tak jak pisalam nie mam podstaw do odebrania im psa.. duzo bylo bledow popelnionych (bynajmniej jak dla mnie) jezeli chodzi o adopcje- dom nie byl sprawdzony, umowa spisana na parkingu ze zlym adresem (mozliwe ze facet jest zameldowany gdzie indziej - niektorzy tak robia zeby za mieszkanie mniej placic ;) ).. mieszkanie to kawalerka, kasa raczej im sie nie przelewa, osoby pierwszy raz maja asta i do tego musialam obalac mity o surowym miesie , sterylizacji no i ta Anglia.. ale pies nie byl bity, nie jest zastraszony, jak przyszlam to spala w objeciach pana, caly czas lezala na lozku, merdala ogonem i sie cieszyla..

• 4 weeks later...
Posted

mam bardzo zle wiadomosci.. dzisiaj zadzwonilam do panstwa ktorzy adoptowali suczke by dowiedziec sie czy juz ja wysterylizowali .. chca ja oddac.. wlasciciel mial jakis wypadek w anglii lezy w szpitalu chyba nieprzytomny.. kobieta szuka pracy i jest bez srodkow do zycia.. rozgladala sie juz za domem dla suki ale nie moze znalesc.. suka nadal nie byla sterylizowana.. potrzebny pilnie dt..

Posted

kurcze...

wszcześniej jak już Thara została zaadoptowana dostałam takiego e-maila:

chcialabym sie spodkac z Thara i ja poznac.prosze o kontakt:)

Wtedy odpisałam tej pani że Thara już w dowym domu, teraz jak najszybciej wysłałam tej pani e-maila że Thara spowrotem szuka domu...podałam kontakt do p.Joli.

Posted

sterylizacja bylaby wskazana wrecz.. tak nawet myslalam czy moze wspolnymi silami bysmy pieniadze uzbierali i wysterylizowali ja teraz.. moze kobieta by sie zgodzila?? poza tym mozna tez pozbierac na tabletki przeciw robalom i na szczepionke chociaz przeciwko wsciekliznie.. co o tym sadzicie?

Posted

doddy napisał(a):
Elza, czy sunia do Ciebie wraca? Czy zostanie wysterylizowana przed adopcja?

Mam obiecaną sterylkę, ale trzeba znaleźć tymczas dla niej w pobliżu Wrocławia. Moje możliwości, na razie, wyczerpane.