Tengusia Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 pamietacie temat z niebieskiego http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=11760 tez byla dyskusja a psiak jesli sie nie myle jest juz u swoich wlascicieli w UK :roll: Quote
doddy Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 Formalnie jest zakaz. A to, że psy są przewozone to inna bajka. W każdym razie ode mnie by psa w życiu nie dostali bo bym się bała o zycie psa i nie zgodziłabym się na ryzykowanie życia psa. Tomek przewiózł psa, na razie żyje. W Anglii raz na jakiś czas są "czystki", że na dane królestwo są patrole i są tępione amstaffy i pitbulle. Stąd psa można w sumie, ale może się też zdarzyć ze tylko do czasu. Quote
invictus hilaritas Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 pies zostal wydany do adopcji a ja nie mam podstaw by im go odbierac.. jedyne co moge zrobic to dopilnowac zeby suka zostala wysterylizowana .. Quote
ElzaMilicz Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 IH, pisałaś, że w umowie adopcyjnej jest zły adres. Dane spisali z dow. osob. Dlaczego facet nie powiedział, że mieszka gdzie indziej ? Martwi mnie to, bo mam wrażenie, że to nie ten dom. To wszystko tak słodko wygląda. Po psa przyjechało dwóch facetów, twierdzili, że dzieciak 5-letni nie może się doczekać, aż tato przywiezie psa. Ty nie widziałaś dziecka, tak ? Chciałabym sie mylić. Quote
invictus hilaritas Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 widzialam.. chlopak przyszedl z podworka napic sie bo zmeczony byl graniem w pilke .. suka jak go zobaczyla pomerdala ogonem i poszla dalej spac.. chlopak poszedl na dwor do kolegow.. tak jak pisalam nie mam podstaw do odebrania im psa.. duzo bylo bledow popelnionych (bynajmniej jak dla mnie) jezeli chodzi o adopcje- dom nie byl sprawdzony, umowa spisana na parkingu ze zlym adresem (mozliwe ze facet jest zameldowany gdzie indziej - niektorzy tak robia zeby za mieszkanie mniej placic ;) ).. mieszkanie to kawalerka, kasa raczej im sie nie przelewa, osoby pierwszy raz maja asta i do tego musialam obalac mity o surowym miesie , sterylizacji no i ta Anglia.. ale pies nie byl bity, nie jest zastraszony, jak przyszlam to spala w objeciach pana, caly czas lezala na lozku, merdala ogonem i sie cieszyla.. Quote
ElzaMilicz Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Dziękuję. Dopilnuj sterylki i poproś ich, żeby zagladali na forum astów. To nowicjusze, jak piszesz, wiedza im się przyda. :) Quote
invictus hilaritas Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 mam bardzo zle wiadomosci.. dzisiaj zadzwonilam do panstwa ktorzy adoptowali suczke by dowiedziec sie czy juz ja wysterylizowali .. chca ja oddac.. wlasciciel mial jakis wypadek w anglii lezy w szpitalu chyba nieprzytomny.. kobieta szuka pracy i jest bez srodkow do zycia.. rozgladala sie juz za domem dla suki ale nie moze znalesc.. suka nadal nie byla sterylizowana.. potrzebny pilnie dt.. Quote
karolina1 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 kurcze... wszcześniej jak już Thara została zaadoptowana dostałam takiego e-maila: chcialabym sie spodkac z Thara i ja poznac.prosze o kontakt:) Wtedy odpisałam tej pani że Thara już w dowym domu, teraz jak najszybciej wysłałam tej pani e-maila że Thara spowrotem szuka domu...podałam kontakt do p.Joli. Quote
invictus hilaritas Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 karolina ale suka nie jest u Pani Joli !!! ona jest jeszcze w bylym DS !! Quote
karolina1 Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 invictus hilaritas napisał(a):karolina ale suka nie jest u Pani Joli !!! ona jest jeszcze w bylym DS !! aa to do kogo mam podać nr.?? Quote
invictus hilaritas Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 jak ElzaMilicz pojawi sie na forum to zapewne poda swoj nr telefonu.. Quote
karolina1 Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 ElzaMilicz napisał(a): kontakt: Elza 692 438657 e-mail elzamilicz@wp.pl czyli ten podawać tak.. Quote
invictus hilaritas Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 tak to tren telefon, dzieki wielkie bo tego nie widzialam :loveu: Quote
karolina1 Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Nie ma za co :eviltong: tak mi nagle się światełko zaświeciło w głowie, że kiedyś ElzaMilicz podawała kontakt :P Quote
andzia69 Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 wznowiłam suni allegro: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=359109896 Quote
doddy Posted May 4, 2008 Author Posted May 4, 2008 Elza, czy sunia do Ciebie wraca? Czy zostanie wysterylizowana przed adopcja? Quote
invictus hilaritas Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 sterylizacja bylaby wskazana wrecz.. tak nawet myslalam czy moze wspolnymi silami bysmy pieniadze uzbierali i wysterylizowali ja teraz.. moze kobieta by sie zgodzila?? poza tym mozna tez pozbierac na tabletki przeciw robalom i na szczepionke chociaz przeciwko wsciekliznie.. co o tym sadzicie? Quote
ElzaMilicz Posted May 5, 2008 Posted May 5, 2008 doddy napisał(a):Elza, czy sunia do Ciebie wraca? Czy zostanie wysterylizowana przed adopcja? Mam obiecaną sterylkę, ale trzeba znaleźć tymczas dla niej w pobliżu Wrocławia. Moje możliwości, na razie, wyczerpane. Quote
invictus hilaritas Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 sa jakies nowe wiadomosci? zglosil sie ktos konkretny? Quote
andzia69 Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 u mnie z allegro było jedno niekonkretne zapytanie - odesłałam do Elzy.... Quote
Recommended Posts