M@d Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Mam brodę i one myślą, że jestem takim wyłysiałym na całym ciele sznaucerem z chorym kręgosłupem uniemożliwiającym chodzenie na czworakach ...Pewnie mi współczują kalectwa i chcą pocieszyć ... :eviltong: Quote
malawaszka Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 hahaha Mafia jest świetna!!! mała diablica :loveu::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
mru Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 a ja dziś na spacerze zaatakowałam suczkę sznaucerkowatą (olbrzymkę) strasznie podobną do mojego Mojżeszka :placz: jejku tak samo stara, tak samo wzdychała i sapała... została wymiziana ponoć ma już 15 lat! powinnam o tym pisać u siebie ;) tzn. u Mo przepraszam :roll: kurcze, prawie się poryczałam miziając tę sunię :oops: edit: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=78401&page=22 Quote
M@d Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Też czasem widzę miniatury bardzo podobne do naszego Beksy i też mi wtedy smutno się robi ... Quote
ptysiaczek Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 [quote name='M@d']Mam brodę i one myślą, że jestem takim wyłysiałym na całym ciele sznaucerem z chorym kręgosłupem uniemożliwiającym chodzenie na czworakach ...Pewnie mi współczują kalectwa i chcą pocieszyć ... :eviltong: Quote
orpha Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Wreszcie neta dorwalam :) , prosze wymiziac Mafijke moja ukochana i szanonego Pana Lumpa od ciotki Orphy :D Quote
mru Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 to ja nawrzucam :) nie moje, ale się porządzę, o! fani na pewno czekają :cool3: Lumpiątko.. i Mafijka! jaka rozmarzona! Quote
AnkaG Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Spadłam z krzesła prawie ze śmiechu. Wyłysiały sznaucer ...:turn-l: Słodko Mafijka marzy sobie. :lol: A Lump na focie chyba odkręca butelkę? Quote
M@d Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 Lump został poczęstowany Powerade i skwapliwie z tego skorzystał ;) A Mafijka gdzieś się przeziębiła, od kilku dni chrząka i pokasłuje. Wczoraj jakoś bardziej, więc dzisiaj była u weta. Ma zapalenie gardła, dostała przeciwzapalne i przeciwbólowe. W piątek ponowna wizyta i pewnie będzie miała przedłużony antybiotyk (teraz bierze ale na kwestie gastryczne) Może poprzedni "właściciele" wykąpali ją i nie wysuszyli, a było zimno...? Dzisiaj Lump i Mafia spotkali kolegę Goldena Maxa. Mafia trochę się bala, ale po dłuższym spacerze trochę się ośmieliła. Max pędził do nas ze skowytem radości z daleka, bo wyczuł zapach Lumpa. Jego właściciel dodreptał do nas po dobrych 2 minutach Lump po raz pierwszy jak jest u nas trochę nawet biegał z innym psem! Po raz pierwszy też dyskretnie podkreślił swoją pozycję kilkukrotnie opierając łeb (a raz łapę) na grzbiecie Maxa Quote
weszka Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Lumpowi przybyło teraz obowiązków! Musi się opiekować powiększonym stadem :) Quote
mru Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 :offtopic: ale sznaucerkowaty! zwrócony z adopcji nie ma się gdzie podziać pixie (Warszawa) go bierze na dzień-dwa i nie ma co z nim dalej zrobić :-( piesek ma na imię Adept (klik w pieska i wyskoczy jego wątek) ma jakieś cztery lata... Quote
anouk92 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Biedna Mafijka - mam nadzieję że szybko wróci do zdrowia i nie będzie żadnych komplikacji. Co do zachowania Lumpa to myślę że może to być spowodowane obecnością Mafi. Bardzo przejął się swoją rolą.:evil_lol: Quote
M@d Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Oby nie z a bardzo, bo zaczyna łamać procedury i próbować od nowa ustalać hierarchię oraz zasady... :mad: Quote
mru Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 cwaniara :diabloti: jak Lump nią rzuci o podłogę to dopiero sobie hierarchię ustali ;) Quote
M@d Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Ale to niestety Lump zaczyna szukać czego nie zgubił - zwiększył aktywność i zamiast gdzieś leżeć i czekać zgodnie z zasadami, to zaczyna biegać razem z Mafią i pilnować żeby ona nie dostała więcej niz on ... :) Co do MAfii to na początku uznała, że Lump jest wielkim łągodnym ciapkiem i można na niego powarkiwać, ukraść mu cielęce ucho itd. Ale jak napisałem z tym uchem przesadziła i w trakcie pościgu została podeptana - od tej pory Lump zyskał "wyznawczynię", która już nie kontestuje, tylko wiernopoddańczo wpatruje się w "wujka" :D Ona ostatnio jak on sikał, to stanęła za nim i zaczęła sikać jak on z podniesioną łapą (!) :D Quote
anouk92 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Ona ostatnio jak on sikał, to stanęła za nim i zaczęła sikać jak on z podniesioną łapą (!) :D[/quote] :ylsuper::ylsuper::ylsuper: Quote
madziamn Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 uczy się mała od wuja Lumpa:eviltong: Quote
M@d Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 NEWS z ostatniego spaceru! Mamy tu totalny kryzys tożsamości płciowej! Mafia wzorem Lumpa po zrobieniu kupy ZAGRZEBUJE! Wydawało mi się, ze samiczki tego nie robią? Mylę się? BTW - Mafia była u weta i nie dał już antybiotyków - zdrowieje malutka! Quote
LeCoyotte Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 [quote name='M@d'] Mafia wzorem Lumpa po zrobieniu kupy ZAGRZEBUJE! Wydawało mi się, ze samiczki tego nie robią? Mylę się? moja Samba to robi:p Zdrówka dla małej!:) Quote
madziamn Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 moja Anda też zagrzebuje i Fionka tez czasem tak robiła ale u niej to że nie zawsze to robiła wynikało z ogromnego pośpiechu bo potrzeby fizjologiczne trzeba było migiem załatwic a resztę spaceru wykorzystac na gonitwe za patyczkami. Andusia jest spokojniejsza i ma czas na zakopanie z tym ze ona jeszcze dziwniej to robi bo jedną łapkę w górze trzyma. Wiesz wydaje mi sie że tu każdy pies ma odrebne zwyczaje niezależne od płci. Quote
M@d Posted September 13, 2008 Author Posted September 13, 2008 Taaa, ale ona przez 5 dni tego nie robiła, a teraz zaczyna ... Mafia wzoruje się na Lumpie jak papuga :eviltong: Komend jeszcze nie zna, ale jak Lump przybiega i robi siad, to ona też, jak Lump czeka leżąc, to ona przybiega i siada lub kładzie się obok ... i tak dalej :evil_lol: Zaczęła się uczyć siad, do mnie i smycz. Dzisiaj spotkaliśmy na spacerze zaprzyjaźnione suki - Bernenkę i średnią Sznaucerkę. Bernenka to cielak większy od Lumpa i choć Mafia przez chwilę wsparta obecnością Lumpa wytrzymała napór obcych potfoorrów to w końcu zrejterował na z góry upatrzone pozycje :razz: (tak z 10 metrów dalej :D ) Dopiero po chwili wołana i ośmielona tym, że wszystkie potffoory żrą przysmaki i ją olały, przybiegła i w końcu się "zaprzyjaźniła" (choć z pewną jeszcze "rezerwą"). Mafia ma więc już 3 "znajome" psy w okolicy. Natomiast wczoraj u weta spotkaliśmy Enemy #1 Lumpa, czyli Sharpeia z osiedla. Na widok Mafii Sharpei zadarł łapę i ... naszczał na szklaną gablotkę u weta zalewając sikami półki z eksponowanymi tam workami z karmą :megagrin: On Mafię już poznał - nawet go na chwilę zatkało, jak zaczął się z Lumpem naszczekiwać i nagle w czasie awantury, tuż koło jego pyska przez płot wsadził mu łeb piskliwie szczekający "szczur" i zaczął na niego też szczekać :D Quote
madziamn Posted September 13, 2008 Posted September 13, 2008 M@d napisał(a):Taaa, ale ona przez 5 dni tego nie robiła, a teraz zaczyna ... Mafia wzoruje się na Lumpie jak papuga :eviltong: Komend jeszcze nie zna, ale jak Lump przybiega i robi siad, to ona też, jak Lump czeka leżąc, to ona przybiega i siada lub kładzie się obok ... i tak dalej :evil_lol: Zaczęła się uczyć siad, do mnie i smycz. Dzisiaj spotkaliśmy na spacerze zaprzyjaźnione suki - Bernenkę i średnią Sznaucerkę. Bernenka to cielak większy od Lumpa i choć Mafia przez chwilę wsparta obecnością Lumpa wytrzymała napór obcych potfoorrów to w końcu zrejterował na z góry upatrzone pozycje :razz: (tak z 10 metrów dalej :D ) Dopiero po chwili wołana i ośmielona tym, że wszystkie potffoory żrą przysmaki i ją olały, przybiegła i w końcu się "zaprzyjaźniła" (choć z pewną jeszcze "rezerwą"). Mafia ma więc już 3 "znajome" psy w okolicy. Natomiast wczoraj u weta spotkaliśmy Enemy #1 Lumpa, czyli Sharpeia z osiedla. Na widok Mafii Sharpei zadarł łapę i ... naszczał na szklaną gablotkę u weta zalewając sikami półki z eksponowanymi tam workami z karmą :megagrin: On Mafię już poznał - nawet go na chwilę zatkało, jak zaczął się z Lumpem naszczekiwać i nagle w czasie awantury, tuż koło jego pyska przez płot wsadził mu łeb piskliwie szczekający "szczur" i zaczął na niego też szczekać :D hehe to będą sprzedawac oblaną karmę:evil_lol: Quote
anouk92 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Z tym zakopywanie to chyba nie jest zależne od płci. Moja Gabrysia też tak robi, a Zara i Apis nie. Ale i tak myślę że Lump bardzo imponuje Mafii i ona chce mu się przypodobać;). Czekamy na jakieś fotki!:eviltong: Quote
Recommended Posts