Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam brodę i one myślą, że jestem takim wyłysiałym na całym ciele sznaucerem z chorym kręgosłupem uniemożliwiającym chodzenie na czworakach ...Pewnie mi współczują kalectwa i chcą pocieszyć ... :eviltong:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='M@d']Mam brodę i one myślą, że jestem takim wyłysiałym na całym ciele sznaucerem z chorym kręgosłupem uniemożliwiającym chodzenie na czworakach ...Pewnie mi współczują kalectwa i chcą pocieszyć ... :eviltong:

Posted

Lump został poczęstowany Powerade i skwapliwie z tego skorzystał ;)

A Mafijka gdzieś się przeziębiła, od kilku dni chrząka i pokasłuje. Wczoraj jakoś bardziej, więc dzisiaj była u weta. Ma zapalenie gardła, dostała przeciwzapalne i przeciwbólowe. W piątek ponowna wizyta i pewnie będzie miała przedłużony antybiotyk (teraz bierze ale na kwestie gastryczne)
Może poprzedni "właściciele" wykąpali ją i nie wysuszyli, a było zimno...?

Dzisiaj Lump i Mafia spotkali kolegę Goldena Maxa. Mafia trochę się bala, ale po dłuższym spacerze trochę się ośmieliła.
Max pędził do nas ze skowytem radości z daleka, bo wyczuł zapach Lumpa. Jego właściciel dodreptał do nas po dobrych 2 minutach
Lump po raz pierwszy jak jest u nas trochę nawet biegał z innym psem!
Po raz pierwszy też dyskretnie podkreślił swoją pozycję kilkukrotnie opierając łeb (a raz łapę) na grzbiecie Maxa

Posted

:offtopic: ale sznaucerkowaty!

zwrócony z adopcji nie ma się gdzie podziać
pixie (Warszawa) go bierze na dzień-dwa i nie ma co z nim dalej zrobić :-(

piesek ma na imię Adept (klik w pieska i wyskoczy jego wątek)
ma jakieś cztery lata...

Posted

Biedna Mafijka - mam nadzieję że szybko wróci do zdrowia i nie będzie żadnych komplikacji.

Co do zachowania Lumpa to myślę że może to być spowodowane obecnością Mafi. Bardzo przejął się swoją rolą.:evil_lol:

Posted

Ale to niestety Lump zaczyna szukać czego nie zgubił - zwiększył aktywność i zamiast gdzieś leżeć i czekać zgodnie z zasadami, to zaczyna biegać razem z Mafią i pilnować żeby ona nie dostała więcej niz on ... :)
Co do MAfii to na początku uznała, że Lump jest wielkim łągodnym ciapkiem i można na niego powarkiwać, ukraść mu cielęce ucho itd.
Ale jak napisałem z tym uchem przesadziła i w trakcie pościgu została podeptana - od tej pory Lump zyskał "wyznawczynię", która już nie kontestuje, tylko wiernopoddańczo wpatruje się w "wujka" :D
Ona ostatnio jak on sikał, to stanęła za nim i zaczęła sikać jak on z podniesioną łapą (!) :D

Posted

NEWS z ostatniego spaceru!
Mamy tu totalny kryzys tożsamości płciowej!
Mafia wzorem Lumpa po zrobieniu kupy ZAGRZEBUJE!
Wydawało mi się, ze samiczki tego nie robią? Mylę się?

BTW - Mafia była u weta i nie dał już antybiotyków - zdrowieje malutka!

Posted

moja Anda też zagrzebuje i Fionka tez czasem tak robiła ale u niej to że nie zawsze to robiła wynikało z ogromnego pośpiechu bo potrzeby fizjologiczne trzeba było migiem załatwic a resztę spaceru wykorzystac na gonitwe za patyczkami. Andusia jest spokojniejsza i ma czas na zakopanie z tym ze ona jeszcze dziwniej to robi bo jedną łapkę w górze trzyma.
Wiesz wydaje mi sie że tu każdy pies ma odrebne zwyczaje niezależne od płci.

Posted

Taaa, ale ona przez 5 dni tego nie robiła, a teraz zaczyna ...
Mafia wzoruje się na Lumpie jak papuga :eviltong:
Komend jeszcze nie zna, ale jak Lump przybiega i robi siad, to ona też, jak Lump czeka leżąc, to ona przybiega i siada lub kładzie się obok ... i tak dalej
:evil_lol:
Zaczęła się uczyć siad, do mnie i smycz.
Dzisiaj spotkaliśmy na spacerze zaprzyjaźnione suki - Bernenkę i średnią Sznaucerkę. Bernenka to cielak większy od Lumpa i choć Mafia przez chwilę wsparta obecnością Lumpa wytrzymała napór obcych potfoorrów to w końcu zrejterował na z góry upatrzone pozycje :razz: (tak z 10 metrów dalej :D )
Dopiero po chwili wołana i ośmielona tym, że wszystkie potffoory żrą przysmaki i ją olały, przybiegła i w końcu się "zaprzyjaźniła" (choć z pewną jeszcze "rezerwą").
Mafia ma więc już 3 "znajome" psy w okolicy.
Natomiast wczoraj u weta spotkaliśmy Enemy #1 Lumpa, czyli Sharpeia z osiedla. Na widok Mafii Sharpei zadarł łapę i ... naszczał na szklaną gablotkę
u weta zalewając sikami półki z eksponowanymi tam workami z karmą :megagrin:
On Mafię już poznał - nawet go na chwilę zatkało, jak zaczął się z Lumpem naszczekiwać i nagle w czasie awantury, tuż koło jego pyska przez płot wsadził mu łeb piskliwie szczekający "szczur" i zaczął na niego też szczekać :D

Posted

M@d napisał(a):
Taaa, ale ona przez 5 dni tego nie robiła, a teraz zaczyna ...
Mafia wzoruje się na Lumpie jak papuga :eviltong:
Komend jeszcze nie zna, ale jak Lump przybiega i robi siad, to ona też, jak Lump czeka leżąc, to ona przybiega i siada lub kładzie się obok ... i tak dalej
:evil_lol:
Zaczęła się uczyć siad, do mnie i smycz.
Dzisiaj spotkaliśmy na spacerze zaprzyjaźnione suki - Bernenkę i średnią Sznaucerkę. Bernenka to cielak większy od Lumpa i choć Mafia przez chwilę wsparta obecnością Lumpa wytrzymała napór obcych potfoorrów to w końcu zrejterował na z góry upatrzone pozycje :razz: (tak z 10 metrów dalej :D )
Dopiero po chwili wołana i ośmielona tym, że wszystkie potffoory żrą przysmaki i ją olały, przybiegła i w końcu się "zaprzyjaźniła" (choć z pewną jeszcze "rezerwą").
Mafia ma więc już 3 "znajome" psy w okolicy.
Natomiast wczoraj u weta spotkaliśmy Enemy #1 Lumpa, czyli Sharpeia z osiedla. Na widok Mafii Sharpei zadarł łapę i ... naszczał na szklaną gablotkę
u weta zalewając sikami półki z eksponowanymi tam workami z karmą :megagrin:
On Mafię już poznał - nawet go na chwilę zatkało, jak zaczął się z Lumpem naszczekiwać i nagle w czasie awantury, tuż koło jego pyska przez płot wsadził mu łeb piskliwie szczekający "szczur" i zaczął na niego też szczekać :D

hehe to będą sprzedawac oblaną karmę:evil_lol:

Posted

Z tym zakopywanie to chyba nie jest zależne od płci.
Moja Gabrysia też tak robi, a Zara i Apis nie.
Ale i tak myślę że Lump bardzo imponuje Mafii i ona chce mu się przypodobać;).

Czekamy na jakieś fotki!:eviltong: