madziamn Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 Mam identycznie fatalnych sąsiadów. Napuszczali na nas swojego kundelka a potem gadali ze moja sunia ich psa atakuje a ona tylko jazgotliwa była i nigdy z nikim nie zaczynała i NIGDY do nikogo z zebami nie leciała tak jak tamta. Moja sprawa skończyła sie na policji czego Wam nie życze bo teraz gdy mojej suni juz nie ma sprawa nadal sie ciagnie i boli a sąsiedzi wredni są a niech ich szlag zreszta. A moja rada taka ja bym tym gazem tą sąsiadke potraktowała. Sorry za szczerośc ale wkurzają mnie tacy ludzie co to myslą że oni i ich zwierzaki są jedynymi na świecie i wszystko im wolno. Quote
M@d Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Ona nawet nie napuszcza. Jej suki mają popaprane we łbach. Jak są razem to lecą z zębami do każdego! Na szczęście słowo "sąsiadka" jest pewnym uproszczeniem - to mieszkanka naszego osiedla. Jej dom jest oddalony od naszego o dobre 400 metrów... Niestety czasem się na siebie "nadziewamy"... :angryy: Quote
madziamn Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 to i tak dobrze bo ja z tymi sąsiadami mieszkam drzwi obok i doszło do tego że zanim wyjdę z domu to patrze czy czasem ich nie spotkam.wole sprawdzic i miec spokój niż kolejną awanture. A Wy może dogadajcie się z innymi sąsiadami, wyczaic babę zadzwonic po straż miejską albo coś w tym stylu i niech ona te suki na smyczy wyprowadza. Quote
M@d Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Problem z "władzami" jest taki, że mają to gdzieś, a jak nawet cos złątwią to połowicznie. Jedna sasiadka (kiedyś - opowieść) coś tam z kimś walczyła, to jej ktoś wytruł wszystkie koty ... i oczywiście to już "władze" miały zupełnie gdzieś... I teraz dylemat - przy takiej bezkarności i prawie 100% pewności, że truciciel uniknie kary - co robić, zeby nie paśc ofiarą zemsty, a sprawę załatwić ... :angryy: Quote
madziamn Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 i tu sie zaczynają przysłowiowe schody... niestety ja już nie mam sama pomysłu. trzeba by najlepiej "ustawic" sąsiadkę ale z doświadczenia wiem ze to niełatwe. Quote
ptysiaczek Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Przydałoby sie coś, co psu krzywdy nie zrobi, a właścielkę nauczy rozumu. Może jakieś cuchnące coś wylane na piesy. Nie za bardzo mam pomysły. Quote
dog193 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 No bo w sumie to nie wina tych psów... tylko sąsiadki. Psy przecież same sie nie wychowają i nie upną smyczą... Quote
madziamn Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Ptysiaczek ma rację tylko co można takiego zrobic??? z tym cuchnącym pomysł dobry tyle że co by to mogło byc? Quote
M@d Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 ptysiaczek napisał(a):Zgniłe jaja? Albo jakaś padlina. OSZALAŁAŚ ? :D Toż po takim czymś to one CODZIENNIE BĘDĄ DO NAS LECIAŁY na padlinkowe perfumy!!! :evil_lol: RAczej rozbić skarbonkę i kupić litrowy flakon Chanell #5 i na nie wylać! Po czymś takim żadna już nigdy się do nas nie zbliży :evil_lol: JA chcę je odstraszyć, a nie zwabić do padliny stado psów z promienia 1 kilometra :D Quote
madziamn Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 masz rację za padlinkowe perfumy suki pewnie by się pokroic dały. dopiero LUMPUS miałby przegwizdane. leciałyby jak koty na waleriankę:evil_lol::lol::evil_lol:. Quote
eria Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 :mad: noo padlinę psy kochają:loveu: :shake::shake: wczoraj miałam kąpiej takiej wytarzanej śmierdzącej łajzy :mad: Quote
M@d Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 Wiem Ptysiaczek, wiem, żartowałem sobie. Ale faktem jest, że to co dla nas obrzydliwe, to luxusowy specjał dla psów, a mnie głównie zależy na odstraszeniu psów ... NA dotarcie do 3 zwojów ich Pani już nie liczę... BTW - litr intensywnych perfum na psie mógłby być bardziej piorunujący niż padlina :evil_lol: i dłużej utrzymujący zapach :eviltong: Quote
M@d Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 URODZINY (Nowonarodziny) :BIG: Wczoraj Lump miał urodziny, a dokładniej nowonarodziny. Ze względu na to, że nie znamy daty jego urodzin, data tą został dzień ponownych narodzin, czyli odbioru ze schroniska! (to już rok!!!) W schronisku oceniano go na 5 lat, a zatem są to jego 6 urodziny! (Co prawda oceniano po zębach,a te miał całe brązowe, pokryte w 3/4 kamieniem, dzisiaj ma piękne jasne zęby. Ma tez bardzo zniszczone siekacze, ale on lubi nimi wszystko "skrobać" i pewnie niejedno nimi otwierał będąc bezdomnym, więc nie wiemy ile naprawdę ma lat. Sądzę, ze może być młodszy... Z okazji urodzin były lody i spacer "śladami wujka Beksy" po Polach Mokotowskich. Lump zwiedzał miejsca spotkań mokotowskich psów i knajpy. I ślady i...knajpy ... :) I rozważał życiowe dylematy "skoczyć, czy nie skoczyć - oto jest pytanie!" (wrzask obu dwunogów przerwał te rozważania ... :evil_lol:) Odwiedzał też miejsca uświęcone tradycyjna wymianą "wizytówek" Quote
M@d Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 URODZINY c.d. Lump był bardzo szczęśliwy i postanowił to okazać fotografując się z "pomnikiem szczęśliwego psa" A na koniec należało to wszystko opić i oblać (opić się i oblać wodą samochód) :D :evil_lol: Quote
ptysiaczek Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Wszystkiego najlepszego dla Lumpika :tort::BIG: Quote
ariss Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Wszystkiego Naj,Naj:multi::multi::multi: ehhhh...musieliśmy się minąć,ja z Gasską też byłam wczoraj na polach;):razz: Quote
madziamn Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 LUMPIKU myzianko:loveu:, głaskanko:loveu: i drapanko:loveu: urodzinkowe dla ciebie. Sliczne fotki i fajowa wycieczka:loveu:. Quote
eria Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 :oops: spóźnione życzenia ! Wszystkiego najlepszego !!!!!:multi::multi: fajne fotki urodzinkowe :loveu:najlepsza fotka dwóch szczęśliwych psów:loveu: Quote
madziamn Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 o tak mnie też sie ta najbardziej podoba im więcej szcześliwych psów tym lepiej:eviltong: Quote
weszka Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Spóźnione ale najserdeczniejsze życzenia wszystkiego najsznaucerowatszego :D Quote
M@d Posted August 13, 2008 Author Posted August 13, 2008 Lump dziękuje wszystkim za życzenia :p Quote
Recommended Posts