Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam identycznie fatalnych sąsiadów. Napuszczali na nas swojego kundelka a potem gadali ze moja sunia ich psa atakuje a ona tylko jazgotliwa była i nigdy z nikim nie zaczynała i NIGDY do nikogo z zebami nie leciała tak jak tamta. Moja sprawa skończyła sie na policji czego Wam nie życze bo teraz gdy mojej suni juz nie ma sprawa nadal sie ciagnie i boli a sąsiedzi wredni są a niech ich szlag zreszta. A moja rada taka ja bym tym gazem tą sąsiadke potraktowała. Sorry za szczerośc ale wkurzają mnie tacy ludzie co to myslą że oni i ich zwierzaki są jedynymi na świecie i wszystko im wolno.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ona nawet nie napuszcza. Jej suki mają popaprane we łbach. Jak są razem to lecą z zębami do każdego!
Na szczęście słowo "sąsiadka" jest pewnym uproszczeniem - to mieszkanka naszego osiedla. Jej dom jest oddalony od naszego o dobre 400 metrów...
Niestety czasem się na siebie "nadziewamy"... :angryy:

Posted

to i tak dobrze bo ja z tymi sąsiadami mieszkam drzwi obok i doszło do tego że zanim wyjdę z domu to patrze czy czasem ich nie spotkam.wole sprawdzic i miec spokój niż kolejną awanture. A Wy może dogadajcie się z innymi sąsiadami, wyczaic babę zadzwonic po straż miejską albo coś w tym stylu i niech ona te suki na smyczy wyprowadza.

Posted

Problem z "władzami" jest taki, że mają to gdzieś, a jak nawet cos złątwią to połowicznie.
Jedna sasiadka (kiedyś - opowieść) coś tam z kimś walczyła, to jej ktoś wytruł wszystkie koty ... i oczywiście to już "władze" miały zupełnie gdzieś...
I teraz dylemat - przy takiej bezkarności i prawie 100% pewności, że truciciel uniknie kary - co robić, zeby nie paśc ofiarą zemsty, a sprawę załatwić ... :angryy:

Posted

i tu sie zaczynają przysłowiowe schody... niestety ja już nie mam sama pomysłu. trzeba by najlepiej "ustawic" sąsiadkę ale z doświadczenia wiem ze to niełatwe.

Posted

ptysiaczek napisał(a):
Zgniłe jaja? Albo jakaś padlina.

OSZALAŁAŚ ? :D Toż po takim czymś to one CODZIENNIE BĘDĄ DO NAS LECIAŁY na padlinkowe perfumy!!!
:evil_lol:
RAczej rozbić skarbonkę i kupić litrowy flakon Chanell #5 i na nie wylać!
Po czymś takim żadna już nigdy się do nas nie zbliży :evil_lol:

JA chcę je odstraszyć, a nie zwabić do padliny stado psów z promienia 1 kilometra :D

Posted

masz rację za padlinkowe perfumy suki pewnie by się pokroic dały. dopiero LUMPUS miałby przegwizdane. leciałyby jak koty na waleriankę:evil_lol::lol::evil_lol:.

Posted

Wiem Ptysiaczek, wiem, żartowałem sobie.
Ale faktem jest, że to co dla nas obrzydliwe, to luxusowy specjał dla psów, a mnie głównie zależy na odstraszeniu psów ...
NA dotarcie do 3 zwojów ich Pani już nie liczę...
BTW - litr intensywnych perfum na psie mógłby być bardziej piorunujący niż padlina :evil_lol: i dłużej utrzymujący zapach :eviltong:

Posted

URODZINY (Nowonarodziny) :BIG:
Wczoraj Lump miał urodziny, a dokładniej nowonarodziny.
Ze względu na to, że nie znamy daty jego urodzin, data tą został dzień ponownych narodzin, czyli odbioru ze schroniska! (to już rok!!!)
W schronisku oceniano go na 5 lat, a zatem są to jego 6 urodziny!
(Co prawda oceniano po zębach,a te miał całe brązowe, pokryte w 3/4 kamieniem, dzisiaj ma piękne jasne zęby. Ma tez bardzo zniszczone siekacze, ale on lubi nimi wszystko "skrobać" i pewnie niejedno nimi otwierał będąc bezdomnym, więc nie wiemy ile naprawdę ma lat.
Sądzę, ze może być młodszy...

Z okazji urodzin były lody i spacer "śladami wujka Beksy" po Polach Mokotowskich.

Lump zwiedzał miejsca spotkań mokotowskich psów i knajpy.

I ślady i...knajpy ... :)

I rozważał życiowe dylematy "skoczyć, czy nie skoczyć - oto jest pytanie!" (wrzask obu dwunogów przerwał te rozważania ... :evil_lol:)

Odwiedzał też miejsca uświęcone tradycyjna wymianą "wizytówek"

Posted

URODZINY c.d.

Lump był bardzo szczęśliwy i postanowił to okazać fotografując się z "pomnikiem szczęśliwego psa"

A na koniec należało to wszystko opić i oblać (opić się i oblać wodą samochód) :D

:evil_lol:

Posted

:oops: spóźnione życzenia ! Wszystkiego najlepszego !!!!!:multi::multi:
fajne fotki urodzinkowe :loveu:najlepsza fotka dwóch szczęśliwych psów:loveu: