Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pilnie poszukiwany dom dla dwóch psów mieszkających na likwidowanych działkach na wrocławskim osiedlu Stabłowice. Psy wcześniej pilnowały plantacji truskawek, jednak właściciele zrezygnowali z upraw zostawiając na działce dwa psy. Jeden jest mixem rottweilera niestety uwięziony na krótkim łańcuchu, boi się ludzi, jednak nie wykazuje agresji. Drugi jest podobny do jamnika szorstkowłosego, przyjazny, ufny w stosunku do ludzi i zwierząt. Najlepiej gdyby psy trafiły do domów a nie do schroniska. Niestety nie mam możliwości zaopiekowania się tymi psami. Proszę o kontakt sprawa pilna. Adam tel. 790373349 Zdjęcia psów mogę wysłać na maila

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AdamG. napisał(a):
są dokarmiane, dostają wodę, jednak dopiero to jest pierwsze ogłoszenie dotyczące tych dwóch piesków

Adamie, kto dokładnie pomaga tym psom? Ty? Ktoś jeszcze? Czy to jest pomoc regularna? Jak rozumiem, przez właścicieli zostały opuszczone i tak wegetują na działce?

Posted

Jezu- następni działkowicze nienormalni!:angryy: To chyba taka społeczność- który to już raz!

A psiaki trzeba zabrać na już, czy jest jeszcze trochę czasu?? No bo, jeżeli nie znajdzie się żaden domek (chyba, że na jamniorka, bo na rottka to ciężko) to co wtedy? Do schronu pojadą??

I w ogóle do kogoś te psy należały do cholery?! Masz Adamie jakieś info na ten temat??

Posted

[quote name='Koperek']Jezu- następni działkowicze nienormalni!:angryy: To chyba taka społeczność- który to już raz!

A psiaki trzeba zabrać na już, czy jest jeszcze trochę czasu?? No bo, jeżeli nie znajdzie się żaden domek (chyba, że na jamniorka, bo na rottka to ciężko) to co wtedy? Do schronu pojadą??

I w ogóle do kogoś te psy należały do cholery?! Masz Adamie jakieś info na ten temat??

Dlaczego uważasz że dla rottka trudno będzie znaleść dom??

Posted

Podzielam zdanie Koperka. Ostatnio jest wysyp rottków, znajdowanych
i oddawanych do schronów. Ludzie boją się tej rasy, podobnie jak bullków
i innych obronnych.

Posted

Karolinko na forum rottków jest masa wątków psów o podobnym usposobieniu i...tkwią w punkcie wyjścia.:-( Np. sam warszawski Paluch, z tego co czytam, utonął w rottkach. Temu oczywiście życzę by jego choć dosięgnęło szczęście. Już mu założyłam wątek na wspomnianym forum.

Posted

Karolina chyba nie w temacie, że my dwie na tamtym forum siedzimy majqa :evil_lol:

Ale rzeczywiście- jego brak agresji to jest wielki plus, biorąc pod uwagę to, że jest na łańcuchu!

Chyba się tam przejadę po świętach...:roll:

Posted

Koperuś zdzwoń się z Adamem, jeśli możesz. Może dowiesz się więcej
i dacie radę się zgrać by razem tam podjechać, ocenić sytuację, zrobić psom "przegląd" i fotki.

Posted

No racja najlepiej przejechać się samemu. Zgadzam się z dziewczynami, przydały by się lepsze zdjecia i może jakiś opis każdego psa..wiecie tak na ok. po ile mają lat i ogólnie. :eviltong:

Posted

Są dokarmiane regularni przez mojego wujka i kuzyna. Wczoraj sę dowiedziałem o tych psach. Niestety rudy piesek był już u wujka ale uciekł na tą działkę ze strachu i stresu. Wujek ma parę innych zwierząt i pies gdy tylko nadarzyła się okazja pies zwiał. Ja też nie mam możliwości wziąć żadnego z tych psów.

Posted

do wtorku jestem jeszcze we Wrocławiu, później jadę w delegację na tydzień. jeżeli ktoś byłby zainteresowany to jutro jeszcze mogę psa przewieźć do DT gdyby tylko był.

Posted

Jeszcze podam że ten piesek jamnikowaty ma ok 3-4 lat a rottek nie wiem. Rottek boi się ludzi a jamnik wręcz lgnie do każdego. Taka mała ruda przylepa

Posted

Adamie, bardzo proszę podaj mi na PW (lub podaj Koperek, która jest z Wrocławia) adres tej działki lub namiar telefoniczny na Twojego wujka (lub kuzyna), o ile oczywiście wyrazi na to zgodę, by móc poprosić go o pomoc.

Jeśli Ciebie zabraknie tydzień, a ktoś mógłby dopiero po Twoim wyjeździe udać się do psów, to zostanie bez namiaru na nie.