AdamG. Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Pilnie poszukiwany dom dla dwóch psów mieszkających na likwidowanych działkach na wrocławskim osiedlu Stabłowice. Psy wcześniej pilnowały plantacji truskawek, jednak właściciele zrezygnowali z upraw zostawiając na działce dwa psy. Jeden jest mixem rottweilera niestety uwięziony na krótkim łańcuchu, boi się ludzi, jednak nie wykazuje agresji. Drugi jest podobny do jamnika szorstkowłosego, przyjazny, ufny w stosunku do ludzi i zwierząt. Najlepiej gdyby psy trafiły do domów a nie do schroniska. Niestety nie mam możliwości zaopiekowania się tymi psami. Proszę o kontakt sprawa pilna. Adam tel. 790373349 Zdjęcia psów mogę wysłać na maila Quote
AdamG. Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 Mam nowe zdjęcia psów ale nie umiem ich wkleić. Wyślę zainteresowanym na maila. Sprawa pilna. Quote
Kasia Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Czy są one tam chociaż dokarmiane przez kogoś i doglądane? Maja juz jakieś ogłoszenia? Quote
AdamG. Posted March 23, 2008 Author Posted March 23, 2008 są dokarmiane, dostają wodę, jednak dopiero to jest pierwsze ogłoszenie dotyczące tych dwóch piesków Quote
Kasia Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 To czekamy na zdjęcia i trzeba będzie je poogłaszać :lol: Quote
majqa Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 AdamG. napisał(a):są dokarmiane, dostają wodę, jednak dopiero to jest pierwsze ogłoszenie dotyczące tych dwóch piesków Adamie, kto dokładnie pomaga tym psom? Ty? Ktoś jeszcze? Czy to jest pomoc regularna? Jak rozumiem, przez właścicieli zostały opuszczone i tak wegetują na działce? Quote
Koperek Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Jezu- następni działkowicze nienormalni!:angryy: To chyba taka społeczność- który to już raz! A psiaki trzeba zabrać na już, czy jest jeszcze trochę czasu?? No bo, jeżeli nie znajdzie się żaden domek (chyba, że na jamniorka, bo na rottka to ciężko) to co wtedy? Do schronu pojadą?? I w ogóle do kogoś te psy należały do cholery?! Masz Adamie jakieś info na ten temat?? Quote
karolina1 Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 [quote name='Koperek']Jezu- następni działkowicze nienormalni!:angryy: To chyba taka społeczność- który to już raz! A psiaki trzeba zabrać na już, czy jest jeszcze trochę czasu?? No bo, jeżeli nie znajdzie się żaden domek (chyba, że na jamniorka, bo na rottka to ciężko) to co wtedy? Do schronu pojadą?? I w ogóle do kogoś te psy należały do cholery?! Masz Adamie jakieś info na ten temat?? Dlaczego uważasz że dla rottka trudno będzie znaleść dom?? Quote
majqa Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Podzielam zdanie Koperka. Ostatnio jest wysyp rottków, znajdowanych i oddawanych do schronów. Ludzie boją się tej rasy, podobnie jak bullków i innych obronnych. Quote
karolina1 Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Wiecie ale są tacy, którzy kochają tą rase i mogli by go np. zabrać na DT , bo najlepszym plusem tego psa zdziałki jest to..że nie jest agresywny do innych psów. Quote
majqa Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Karolinko na forum rottków jest masa wątków psów o podobnym usposobieniu i...tkwią w punkcie wyjścia.:-( Np. sam warszawski Paluch, z tego co czytam, utonął w rottkach. Temu oczywiście życzę by jego choć dosięgnęło szczęście. Już mu założyłam wątek na wspomnianym forum. Quote
Koperek Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Karolina chyba nie w temacie, że my dwie na tamtym forum siedzimy majqa :evil_lol: Ale rzeczywiście- jego brak agresji to jest wielki plus, biorąc pod uwagę to, że jest na łańcuchu! Chyba się tam przejadę po świętach...:roll: Quote
majqa Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Oj Koperuś...zrób to błagam, bo po tych fotach złapałam takiego doła, że max.:-( Dziękuję!!!:loveu: Quote
Kasia Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Postarajcie sie porobić jakieś lepsze fotki kazdego psa z osobna to zrobie im aukcje na allegro. Quote
majqa Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Koperuś zdzwoń się z Adamem, jeśli możesz. Może dowiesz się więcej i dacie radę się zgrać by razem tam podjechać, ocenić sytuację, zrobić psom "przegląd" i fotki. Quote
karolina1 Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 No racja najlepiej przejechać się samemu. Zgadzam się z dziewczynami, przydały by się lepsze zdjecia i może jakiś opis każdego psa..wiecie tak na ok. po ile mają lat i ogólnie. :eviltong: Quote
AdamG. Posted March 24, 2008 Author Posted March 24, 2008 Są dokarmiane regularni przez mojego wujka i kuzyna. Wczoraj sę dowiedziałem o tych psach. Niestety rudy piesek był już u wujka ale uciekł na tą działkę ze strachu i stresu. Wujek ma parę innych zwierząt i pies gdy tylko nadarzyła się okazja pies zwiał. Ja też nie mam możliwości wziąć żadnego z tych psów. Quote
AdamG. Posted March 24, 2008 Author Posted March 24, 2008 do wtorku jestem jeszcze we Wrocławiu, później jadę w delegację na tydzień. jeżeli ktoś byłby zainteresowany to jutro jeszcze mogę psa przewieźć do DT gdyby tylko był. Quote
AdamG. Posted March 24, 2008 Author Posted March 24, 2008 Jeszcze podam że ten piesek jamnikowaty ma ok 3-4 lat a rottek nie wiem. Rottek boi się ludzi a jamnik wręcz lgnie do każdego. Taka mała ruda przylepa Quote
majqa Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Adamie, bardzo proszę podaj mi na PW (lub podaj Koperek, która jest z Wrocławia) adres tej działki lub namiar telefoniczny na Twojego wujka (lub kuzyna), o ile oczywiście wyrazi na to zgodę, by móc poprosić go o pomoc. Jeśli Ciebie zabraknie tydzień, a ktoś mógłby dopiero po Twoim wyjeździe udać się do psów, to zostanie bez namiaru na nie. Quote
Recommended Posts