Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

iwona.lw napisał(a):
Byliśmy , widzieliśmy .
Z Polski 8 , czy 9 psiaków tylko było

Napisz cos na temat drogi, formalnosci itd itp ... ;)
Macie może jakieś dane nt lipcowego Mińska?

Posted

Drogi są bardzo dobre !!! Szerokie i proste -mało zakrętów .Paliwo i gaz tanie , więc spoko z finansami.Na wystawę wchodzący nie płacą za wstęp.
Katalogi tak jak u nas -bezpłatnie.
Wiosenna była w hali , letnia na powietrzu .Łatwo dojechać , bo obwodnicą , jak na Moskwę , a potem wjazd do Mińska ,,od tyłu ''.
Z tego , co zobaczyłam , to nasze media dość nieźle wodę z mózgu nam robią.
Ja jadę na jesienną .

Posted

Wiza 25 euro -czekasz tydzień chyba .Dla psa paszport , test na przeciwciała , obroża , smycz , kaganiec -wymogi ich wraczweta na granicy.Przekraczanie granicy bez czekania .Autostrada płatna 1 dolar na bramce

Posted

iwona.lw napisał(a):
Drogi są bardzo dobre !!! Szerokie i proste -mało zakrętów .Paliwo i gaz tanie , więc spoko z finansami.Na wystawę wchodzący nie płacą za wstęp.
Katalogi tak jak u nas -bezpłatnie.
Wiosenna była w hali , letnia na powietrzu .Łatwo dojechać , bo obwodnicą , jak na Moskwę , a potem wjazd do Mińska ,,od tyłu ''.
Z tego , co zobaczyłam , to nasze media dość nieźle wodę z mózgu nam robią.
Ja jadę na jesienną .

A pro pos robienia wody z mózgu już słyszłam co nieco od swoich znajomych - chyba dla zasady nie będę sluchała mediów :D
Masz może jakies dane/ulotkę dot lipcowej wystawy?

Posted

:lying:Polecamy zakupy: kawior naturalny w sklepie wraz z 25-letnimi gruzińskimi koniakami za naprawdę nieduże pieniądze i przede wszystkim genialne!!! białoruskie czekolady (smakuja tak jak kiedyś dawno dawno temu polskie).

Fajny kraj, normalni ludzie. Kablówka z CNN i BBC w Hotelu. Bezpiecznie.

A w hotelu Białorus jak poszlismy na basen to... :lying: - patrzymy a to 50 metrowy basen olimpijski.

Mamy lekkie zastrzezenia do kuchni białoruskiej - Białorusini mają specyficzny sposób gotowania

Posted

Sylvia_76 napisał(a):
:lying:Polecamy zakupy: kawior naturalny w sklepie wraz z 25-letnimi gruzińskimi koniakami za naprawdę nieduże pieniądze i przede wszystkim genialne!!! białoruskie czekolady (smakuja tak jak kiedyś dawno dawno temu polskie).

A w hotelu Białorus jak poszlismy na basen to... :lying: - patrzymy a to 50 metrowy basen olimpijski.

Mamy lekkie zastrzezenia do kuchni białoruskiej - Białorusini mają specyficzny sposób gotowania

Oj Sylwuś, wasze opowieści cały czas mam w uszach :)

Posted

Sylvia_76 napisał(a):

Byłam w Mińsku 2 lata temu. Byłam bardzo zadowolona z wyjazdu- z podobnych powodów -chociaż wszyscy mi go odradzali ( to było tuż po wyborach prezydenckich).
Drogi bardzo fajne.Mam zdjęcie zrobione na autostradzie Mińsk- Terespol z samochodu wczesnym popołudniem. Przed nami pusto i tylko widać jakąs ciężarówkę jadacą przeciwnym pasem. Autostrada płatna .Za przejazd 2 lata temu płaciliśmy 1 dolara (!!!).
Jedyne ,co mnie wkurzało ,to stanie na granicy.
Jak długo stałyście i na którym przejściu?
Ja jechałam przez Bobrowniki.