Bardotka Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 iwona.lw napisał(a):Czy ktoś się wybiera? Ja miałam ochotę na wyprawę ;) Quote
iwona.lw Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 Byliśmy , widzieliśmy . Z Polski 8 , czy 9 psiaków tylko było Quote
Bardotka Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 iwona.lw napisał(a):Byliśmy , widzieliśmy . Z Polski 8 , czy 9 psiaków tylko było Napisz cos na temat drogi, formalnosci itd itp ... ;) Macie może jakieś dane nt lipcowego Mińska? Quote
iwona.lw Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 Drogi są bardzo dobre !!! Szerokie i proste -mało zakrętów .Paliwo i gaz tanie , więc spoko z finansami.Na wystawę wchodzący nie płacą za wstęp. Katalogi tak jak u nas -bezpłatnie. Wiosenna była w hali , letnia na powietrzu .Łatwo dojechać , bo obwodnicą , jak na Moskwę , a potem wjazd do Mińska ,,od tyłu ''. Z tego , co zobaczyłam , to nasze media dość nieźle wodę z mózgu nam robią. Ja jadę na jesienną . Quote
iwona.lw Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 Wiza 25 euro -czekasz tydzień chyba .Dla psa paszport , test na przeciwciała , obroża , smycz , kaganiec -wymogi ich wraczweta na granicy.Przekraczanie granicy bez czekania .Autostrada płatna 1 dolar na bramce Quote
Bardotka Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 iwona.lw napisał(a):Drogi są bardzo dobre !!! Szerokie i proste -mało zakrętów .Paliwo i gaz tanie , więc spoko z finansami.Na wystawę wchodzący nie płacą za wstęp. Katalogi tak jak u nas -bezpłatnie. Wiosenna była w hali , letnia na powietrzu .Łatwo dojechać , bo obwodnicą , jak na Moskwę , a potem wjazd do Mińska ,,od tyłu ''. Z tego , co zobaczyłam , to nasze media dość nieźle wodę z mózgu nam robią. Ja jadę na jesienną . A pro pos robienia wody z mózgu już słyszłam co nieco od swoich znajomych - chyba dla zasady nie będę sluchała mediów :D Masz może jakies dane/ulotkę dot lipcowej wystawy? Quote
Bardotka Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 iwona.lw napisał(a):wysłałam na mail Dzięki ;):evil_lol: Quote
Sylvia_76 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 :lying:Polecamy zakupy: kawior naturalny w sklepie wraz z 25-letnimi gruzińskimi koniakami za naprawdę nieduże pieniądze i przede wszystkim genialne!!! białoruskie czekolady (smakuja tak jak kiedyś dawno dawno temu polskie). Fajny kraj, normalni ludzie. Kablówka z CNN i BBC w Hotelu. Bezpiecznie. A w hotelu Białorus jak poszlismy na basen to... :lying: - patrzymy a to 50 metrowy basen olimpijski. Mamy lekkie zastrzezenia do kuchni białoruskiej - Białorusini mają specyficzny sposób gotowania Quote
Bardotka Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Sylvia_76 napisał(a)::lying:Polecamy zakupy: kawior naturalny w sklepie wraz z 25-letnimi gruzińskimi koniakami za naprawdę nieduże pieniądze i przede wszystkim genialne!!! białoruskie czekolady (smakuja tak jak kiedyś dawno dawno temu polskie). Fajny kraj, normalni ludzie. Kablówka z CNN i BBC w Hotelu. Bezpiecznie. A w hotelu Białorus jak poszlismy na basen to... :lying: - patrzymy a to 50 metrowy basen olimpijski. Mamy lekkie zastrzezenia do kuchni białoruskiej - Białorusini mają specyficzny sposób gotowania Oj Sylwuś, wasze opowieści cały czas mam w uszach :) Quote
mela2 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 Sylvia_76 napisał(a)::lying:Polecamy zakupy: kawior naturalny w sklepie wraz z 25-letnimi gruzińskimi koniakami za naprawdę nieduże pieniądze i przede wszystkim genialne!!! białoruskie czekolady (smakuja tak jak kiedyś dawno dawno temu polskie). Fajny kraj, normalni ludzie. Kablówka z CNN i BBC w Hotelu. Bezpiecznie. A w hotelu Białorus jak poszlismy na basen to... :lying: - patrzymy a to 50 metrowy basen olimpijski. Mamy lekkie zastrzezenia do kuchni białoruskiej - Białorusini mają specyficzny sposób gotowania Byłam w Mińsku 2 lata temu. Byłam bardzo zadowolona z wyjazdu- z podobnych powodów -chociaż wszyscy mi go odradzali ( to było tuż po wyborach prezydenckich). Drogi bardzo fajne.Mam zdjęcie zrobione na autostradzie Mińsk- Terespol z samochodu wczesnym popołudniem. Przed nami pusto i tylko widać jakąs ciężarówkę jadacą przeciwnym pasem. Autostrada płatna .Za przejazd 2 lata temu płaciliśmy 1 dolara (!!!). Jedyne ,co mnie wkurzało ,to stanie na granicy. Jak długo stałyście i na którym przejściu? Ja jechałam przez Bobrowniki. Quote
iwona.lw Posted April 17, 2008 Author Posted April 17, 2008 Połowce -zero stania w obie strony .A autostrada teraz 1 dolar -czyli to samo . Quote
Recommended Posts