Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co sądzicie o nowej karmi ,,specific''??? jest to nowa karma, której chyba jeszcze niema w sklepach. Dowiedziałam się o niej przez przypadek gdy napisałam email do dystrybutora karmy hill's z prośbą o próbki karm.
wydaje mi się że jest niezła:razz: a wy co myślicie??

umieściłam kilka informacji jake otrzymałam:cool3: www.specific.jpg.pl

otrzymam próbki za wypełnienie ankiety :cool1: a po wypróbowaniu karmy jeśli wyśle następną ankiete to otzymam niespodzinke:multi:

Posted

Też tak miałam z tymi próbkami :). Ale nie chciało mi się ankiety wypełniać. Myślałam, że jak Hillsa wcześniej sprzedawali, to teraz też coś dobrego mają. A tu prosze taka niemiła niespodzianka.
A swoją drogą co to jest to BHT?

Posted

Czyli dobrze mi się kojarzyło, że nic dobrego to, to nie jest.
http://www.specific-diets.com/ - tu zagraniczna stronka tej karmy.
Że niby weterynaryjna. Ciekawe czy karma jest po prostu sprowadzana i za granicą tez taka marna. Czy może to polska produkcja taka doskonała?

Posted

Sklad karmy bardzo fuj. A najlepszym wyznacznikiem,ze sama karma jest fuj, przynajmniej dla mojego psa i kota jest to, ze po jednej probce(kociej i psiej) jeszcze mam w szafce. Jedną probke Diuna zjadła tylko jak jej porządnie dosmaczyłam, tak to podeszła powąchała i poszła. Chociaż ona tak robi z większością karm- jest strasznym niejadkiem :( Kot powąchał i głodował tak długo, aż nie dałam mu "jego" karmy.A specific koci poszedł na nagrodę dla Diuny ;) Tyle mam do powiedzenia na temat tej karmy.

Posted

doszły do mnie próbki karmy a moj mały nawet tego powąchać niechciał! :angryy: niby karma specjalistyczna a tak na prawde jest beznadziejna:shake:

• 1 month later...
  • 9 months later...
  • 7 months later...
  • 4 months later...
Posted

Jak skończymy Hill'sa to przechodzimy próbnie na Specifik.
Hodowca którego psy są dziadkami mojej psiny jest zafascynowany tą karmą i twierdzi, że jest lepsza niż RC, Eukanuba i Hill's (na tym do tej pory tamte psy)

• 3 months later...
Posted

Oczywiscie, ze podawalam, jest bardzo dobra!Karma istnieje na polskim rynku troche ponad rok, a pochodzi z Danii. Producenci staraja sie jak moga, aby zadowolic kazdego polskiego klienta.
Jedyne co mozna zarzucic jej, to to, ze jest malo zapachowa i bardziej sucha niz royal/acana np. Wiadomo, ze psy postrzegaja wszystko glownie wechem, a sam smak nie jest dla nich najwazniejszy...

Posted

Mnie bardzo zaciekawiła oferta weterynaryjna tych karm. Skontaktowałam sie z przedstawicielem, dłuuugo rozmawiałyśmy przez telefon, pani wydała sie konkretna i znająca sie na rzeczy. Skład karmy jakoś nie budzi moich wątpliwości. Myślę, że spróbujemy.

Którą dokladnie podawałaś ?

Posted

Dzięki. Wiesz, jednej rzeczy sie obawiam... że ta karma nagle zniknie z rynku i bede musiała ją sprowadzać :-( Wiesz jaki mam problem z Hill's alergen free ? Niby jest, ale w rzeczywistości go nie ma... :mad:

• 3 weeks later...
Posted

Mój piesio karmiony jest obecnie karmą Specyfic Adult Medium Breed ,zanim zakupiłam tę karmę mój psiak miał okazję przetestować próbki. Zamówiłam i naprawdę jestem zadowolona. jezeli chodzi o zapach, no cóż z jednej strony może to i źle że tak intensywnie nie pachnie, ale z drugiej - to po mieszkaniu nie roznosi się brzydki zapach jak po innych karmach gdy chciałam nakarmic swojego psa.
Plusem jest to że naprawdę jest wydajna. Nie daje jej się dużo a piesek się najada.

• 1 month later...
Posted

Uważam,że karmy Specific są bardzo dobre. wprowadziłam je w swoim gabinecie - jak na razie wszystkie psiaki i ich własciciele są zadowoleni. Moją własną sukę też karmię specificiem-konkretnie CXD-M i już po kilku tyodniach miała dużo ładniejszą sierść. polecam

• 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

Byłem dziś u veta na szczepieniu i zapytałem o inna karmę niż RC którą piesio dostaje obecnie, a nie toleruje duże kupy, bąki itp. Poleciła mi pani właśnie Specific, a tu czytam że "zonk" to ja już nie wiem jaką tą karmę mu kupić. Warto spróbować z tym Specific-kiem czy dać sobie spokój??

Posted

Specific Adult Large & Giant Breed
Skład: ryż, pszenica, mączka rybna, białko z kukurydzy, tłuszcz zwierzęcy, hydrolizat białka wieprzowego, drożdże, minerały, jaja, celuloza, witaminy, olej słonecznikowy, łuska nasion psyllium, L-karnityna.
cena detaliczna: 283zł!!!
Dla przede wszystkim skład tej karmy nie za bardzo pasuje do ceny, za te pieniądze można kupić coś znacznie lepszego.Brak informacji o % zawartości mięsa w karmie. Zwykła " zbożówka" w stylu eukanuby czy royala.

Posted

Karmiłam moją Gaję Specyfikiem jakiś czas temu i raczej wszystko było ok;)
Tyle, że bardzo szybko psinie przestała smakować. Pierwszy 15 kg worek na siłę zmęczyła i zakończyłam przygodę z tą karmą.