Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zgadza sie... ;)
Ale czesto imie samo przychodzi i to nieznane:P
Czyli np. powiedzmy, ze nieznane Fujitsu ...xD
To byl tylko przyklad... Imie pasujace dla psa... ;)

Posted

Moje psiaki to Boksiu i Dżeki:loveu: ładne według mnie imię to jeszcze Omar, Roksanka, Wiki, i może jeszcze kilka by się wymyśliło :laugh2_2:

Pozdrawiam

Iza

Posted

Nie wiem czy ktoś już takie napisał ale jest ich tak dużo że mi sie mieszają ale mi osobiście podoba sie dla dziewczyny Misia,Pchełka,Luna,Magia a dla chłopaka Nemo,Bary,Kajtek,Murzyn,Dzisek może niektórym nie podobają sie te imiona ale dla mnie są fajne;p
pzdr. dla wszystkich którzy koffają psy:)

• 2 weeks later...
Posted

Moje propozycje:

Pies:
Neo
Bej
Jantar
Ramzes
Zeus
Nuriev
Quidam
Qumano
Calipso
Ladykiller
Casco
Carnu
Cassini
Gambo
Goosby
Union
Damasco
Tonik
Kaspian
Jaspis
Cedryk
Astor
Dragon
Ataman
Cekin
Orkisz
Landgraf
Ramiro

Suka:
Oresta
Zafira
Zafa
Sarita
Raba
Ratina
Celta
Czara
Caren
Carmen
Lady
Leliwa
Jena
Cedynia

Mam nadzieje, że wiele się nie powtórzyło :)
Jak coś jeszcze wymyśle to dopisze :)

Posted

Mi się podobają japońskie imiona ;)

Dla suki:
Yumi,
Yuko,
Miyu,
Ayu,
Sayuri,
Sango,
Chiyo
i w ten deseń (sporo z tych wymienionych to normalne żeńskie imiona japońskie ;))

Dla psa:
Kiba,
Hige,
Sora,
Shiro,
Zahir (arabskie ;))

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Po francusku - ambre
Po niemiecku - Bernstein (słownik podaje Bernsteinzimmer, ale to "bursztynowa komnata", więc Bernstein to pewnie bursztyn :cool3:)
Po hiszpańsku - ámbar
Po włosku - ambra

Nie ma to jak infobot :evil_lol: W zasadzie wszędzie podobnie ;)

Guest Agata_B
Posted

A mi sie podobają, krótkie przeważnie nic nie znaczące imiona: Taza, Zara, Siba, Sina, Tila, Tina, Sonia, Jess.

• 2 weeks later...
Posted

W moim przypadku było tak, że od dłuższego czasu wiedziałam jak nazwę swojego psa, miałam to już od dawna zaplanowane. ;) Miał mieć na imię Mickey. Jednak kiedy szczenior trafił w końcu pod nasz dach nie wiem dlaczego, ale zaczęłam go wołać Maniek, Maniutek, Maniuś - i tak zostało. A nasz sąsiad - pan Marian, jest z tego powodu niezbyt szczęśliwy. :lol:

A tak na marginesie moja mama wołała mojego psa "owieczka'' z tej racji, że to maltan i obecnie wygląda jak miś polarny, czy owca i muszę przyznać, że chętniej reagował, gdy tak właśnie się go wołało. Jednak proszę mamę, żeby go tak nie wołała. Nie chcę dać psu imienia Owieczka. :roll::oops:

Posted

Proponuję imię mojej świętej pamięci kundelki - IRA (imię krótkie, dobrze się woła, tylko do Irlandii lepiej z psiakiem nie jechać :)). Poza tym uważam, że imię mojego psa też jest ok, czyli BOA (trudniejsza jest tu odmiana imienia przez przypadki, więc go nie odmieniam). Jako, że planuję drugą sunię, to mam dla niej w zanadrzu COBRA, co by do Boa pasowało. :)