Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oldi jest bardzo spokojną bokserką i tylko po tym (no i po budowie ciała) widać że jest babulinką. Bo z fafli i ząbków to nie powiedziałabym że to babcia. Bardzo milusia i fantastycznie chodzi na smyczy. Tzn, może nie chodzi przy nodze ale nie ciągnie i idzie za człowiekiem. Jak wyszła na trawkę to od razu zaczęła się radośnie tarzać w trawie (z kilkanaście razy) przysiadałam koło Oldi i miziałam po brzuszku co jej się widocznie bardzo podobało. Jak zaczynałam biec to biegła ze mną - ale od razu zwalniałam bo nie chciałam babulinki zbyt przemęczać. Na przechodzącego nieopodal psa tylko z ciekawością zerkała. Reaguje fajnie na swoje imię ale widać, że podchodzi z pewnym dystansem. Całkowicie to rozumiem bo jestem zapewne kolejną osobą, z którą wyszła na spacer a do tego tęsknota za domem (który tak perfidnie się jej pozbył).
Ciasteczka chętnie brała a później zerkała czy przypadkiem jeszcze nie mam dla niej czegoś. :loveu: Jest przecudowna. Oldi nie siedzi w boksie na zewnątrz, Pani Kierowniczka dała ją do kociarni gdzie ma cieplutko. A poniżej foteczki ze spacerku:

Posted

Widać, że sunia jest straszliwie smutna. Cały czas jakby szukała swoich właścicieli. Ciężko było mi się z Oldi żegnać. :-( Tak mi jej żal, to taka kochana sunia.
Nie zasłużyła na taką starość.... :-(
Żadne zwierzę nie zasługuje na takie potraktowanie. :shake:

Posted

Niestety ja nic nie wiem. Nie było kierowniczki ale jeden z pracowników mówił, że Magda prawdopodobnie będzie w schronisku. Więc może Magda coś wie. Ze mną sikała kilka razy a po powrocie do boksu wypiła wode. Sikanie dla mnie nie było podejrzane ale ja sobie to tłumaczyłam tym, że długo musiała w boksie trzymać. A picie to po spacerku. Więc jedynie Magda może napisać coś dokładniej.

Posted

Niestety taki brzuszek ma. I to mnie nurtuje troszkę. Bo na otyłą to nie wygląda ale brzuszek pękaty to ma.
Ale niech Madzia się wypowie bo ja ją dziś pierwszy raz na żywo widziałam więc niewiele mogę na ten temat powiedzieć. ;)

Posted

przeraszam za chwilowy brak wieści. Miałąm dzisiaj dzwonić do weta, bo już są wyniki, ale gdzieś między bankiem, pocztą i wetem zapomniałam :oops: przeprasza. Jutro już na pewno będę znała wyniki badań.

Posted

Brzuszek ma taki duży chyba od tego że tyle pije. Franca widziałaś jaką ona ma michę z wodą? I taką michę dziennie spokojnie wypija. Nie raz ma mokre posłanie, ale to chyba nie dlatego ,że nie trzyma moczu. Np moja Astra, która cały czas musi brać encorton, po którym dużo pije, czasem popuści na swoim posłaniu. Po prostu jak za długo z nią nie wychodzę, to w pęcherzu już się siuśki nie mieszczą i Astra nie ma wyboru. Myślę, że z Oldi to działa na tej samej zasadzie. Chociaż ona i tak częściej wychodzi na spacery niż inne psy.
Ponadto Oldi ma już starczy zanik mięśni, więc wystający kręgosłup i wielki brzuch robią takie wrażenie.

Posted

Hippies napisał(a):
Bardzo bym chciała żeby były dobre - bo nie podoba mi się strasznie ten brzuch :-(

Mnie niestety też:roll: ,a mam jaszcze pytanko Oldi miał Usg j brzusznej robione ?

Posted

Madzek jeszcze pytanie czy ona sapie ? Pytam bo ma podobny wygląd do mojego Hippiesa :-( on właśnie tak się zachowywał na początku, potem zaczął mdleć :-(
Tu nie chodzi o to że chcę kogoś postraszyć ale jeżeli ma takie objawy to ... aż boję się napisać co to może być :-(