Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Odzew z allegro już był. :evil_lol:

Zadzwoniła miłośniczka bokserów i powiedziała że siusianie i pragnienie to wina ropomacicza bo sama ma kilka suczek i przez to przechodziła. :roll: Tzn nie Pani a sunie. Niestety zapomniałam na aukcji napisać że babulinka po sterylce już jest. ;)

Ale miło się robi jak dzwonią Tacy ludzie i chociaż w ten sposób chcą pomóc. Zwłaszcza, że każda wskazówka jest cenna.

Madzia pisałam do Ciebie w sprawie zespołu Cushinga. Piszę i tu bo nie wiem czy moje gg działa poprawnie i czy wiadomośćdo Ciebie doszła.

Posted

niestety nie mam najlepszych wieści
U Oldi w pachwinie pojawił się guzek...
ponadto wet zalecił dodatkowe powtórne badania krwi i moczu. Jutro już chyba będą wyniki krwi, a rano ma iść mocz do analizy.
Jejku trzymajcie kciuki, żeby to nie były nerki, ani chłoniak...

Posted

rozmawiałam z wetem i zostały jeszcze dwa wyjścia. Albo Oldi ma niedobór hormonu, który zagęszcza mocz, albo tak jak mówiłaś Franca - cushing. Ponadto ten guzek, którego nie można zoperować, bo jest zbyt mocno rozlany.
Doktor zalecił zrobienie najpierw badań pod kątem cuchinga - koszt kolejne 170 zł....

jeśli to nie będzie cuching to zostaje już tylko ta pierwsza opcja. wtedy trzeba będzie rozpocząć podawanie jej odpowiedniego leku (nie pamiętam nazwy, wiem, że wpsikuje się to do nosa). Jeśli ten lek podziała, to będzie musiała go brać już do końca życia. Koszt 100 zł za jeden aerozol (nie wiem jeszcze na ile taki starcza).
Jej szanse na adopcje maleją, a nam maleją fundusze. Przy Basterku, którego leki kosztują prawie 150 zł misięcznie nie długo zostaniemy bankrutami...

Posted

Witam!
Fundacja Boksery w Potrzebie zwraca się do Was z prośbą, potrzeba 5 minut aby nam pomóc proszę.

Na stronie sklepu krakvet raz w miesiącu odbywa się głosowanie internautów na schronisko lub fundację.
Schronisko - Fundacja, które otrzyma największą ilość głosów otrzyma pomoc w postaci wybranych przez niego produktów zoologicznych (np karm) o wartości:
• sumy rabatów, z których Klienci sklepu Krakvet zrezygnowali na rzecz pomocy schronisku
• kwoty, którą przeznaczy sklep Krakvet jako zapomogę dla schroniska

To suma nawet kilku tysięcy złotych.

Wystarczy wejść na poniższy link

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=7597
zarejestrować się i oddać głos na

Fundację Boksery w Potrzebie

To tylko kilka minut, a można uszczęśliwić wiele bokserów!!!

Pozdrawiam

Ela