Franca81 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='Madziek']Brzuszek ma taki duży chyba od tego że tyle pije. Franca widziałaś jaką ona ma michę z wodą? I taką michę dziennie spokojnie wypija. Po spacerku ze mną też od razu poszła do miski. Quote
Madziek Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 no więc tak: Oldi nie ma niedoczynności tarczycy, ma natomiast syndrom chorej tarczycy. Co to oznacza: przy niedoczynności tarczycy jeden hormon(T4) jest produkowany w za małej ilości i w związku z tym wytwarzany jest nadmiar hormonu stymulującego (TSH). u Oldi wygląda to tak, że owszem ma za mało T4, ale wcale nie ma za dużo TSH, czyli nie można mówić o niedoczynności. Wet zalecił podawanie jej leku eutyrox (czy jakoś tak) i zobaczymy jakie da efekty. Quote
Franca81 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Czyli to picie może być powiązane z tą niby tarczycą? Bo ja się na tarczycy nie znam ale coś mi się kojarzyło (nadmierna potliwość i pragnienie - tylko nie pamiętam czy nadczynność czy niedoczynność. W nadczynności to chyba jakies gule... Ahhh co tam bedę pisaćjestem w tym temacie zielona jak groszek. ;) Quote
agpol Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Wygląda na to, że ona ma wodobrzusze, a to może być też spowodowane chorobami serca, dobrze byłoby zrobić jej rentgen KLP pod kątem wielkości serca, sprawdzić ciśnienie tętnicze, ograniczyć wodę i podać leki moczopędne........... u mojej amstaffki przyniosło to bardzo dobre efekty (plus leki obniżające ciśnienie, bo takie były konieczne) Trzymaj się suńko cieplutko Quote
Franca81 Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 agpol napisał(a):Wygląda na to, że ona ma wodobrzusze, a to może być też spowodowane chorobami serca, dobrze byłoby zrobić jej rentgen KLP pod kątem wielkości serca, sprawdzić ciśnienie tętnicze, ograniczyć wodę i podać leki moczopędne........... u mojej amstaffki przyniosło to bardzo dobre efekty (plus leki obniżające ciśnienie, bo takie były konieczne) Trzymaj się suńko cieplutko Ciekawa jestem co Magda na to powie. Może to jest wyjaśnienie tego brzuchola i pragnienia. :roll: Quote
Hippies Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 [quote name='Franca81']Ciekawa jestem co Magda na to powie. Może to jest wyjaśnienie tego brzuchola i pragnienia. :roll: Wodobrzusze nie jest chorobą jedynie skutkiem innych chorób. Niektóre schorzenia w przebiegu których dochodzi do powstania wodobrzusza to nowotwory, niewydolność krążenia, marskośc wątroby może warto ją zbadać pod tym kątem. Quote
agpol Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 [quote name='Hippies']Wodobrzusze nie jest chorobą jedynie skutkiem innych chorób. Niektóre schorzenia w przebiegu których dochodzi do powstania wodobrzusza to nowotwory, niewydolność krążenia, marskośc wątroby może warto ją zbadać pod tym kątem. To miałam na myśli, nie sugerowałam badania wodobrzusza, bo to poprostu płyn w jamie brzusznej, podsunęłam jedynie pomysł, pod jakim kątem jeszcze psiurę można przebadać........ Quote
Hippies Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 No ja też - bo przecież chodzi o to aby w jak najlepszym stopniu suni pomóc ;) może Magda skorzysta z naszych sugestii ;) Ja boję się tylko żeby to nie był nowotwór :shake: Quote
Madziek Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 dzięki dziewczyny za wszystkie sugestie, jutro będę widziała się z wetem to spytam co o tym myśli. No i zobaczymy za jakiś czas czy jej te leki pomogą Quote
Madziek Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 niestety nie zdołałam w piątek spytać weta, w poniedziałek powinnam już wiedzieć Quote
madziorna Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Pokaż się sunieczko na pierwszej... :painting: Quote
Hippies Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Franca81 napisał(a):Oj dziś nikt nie zaglądał do Oldi.... Ja zaglądam :mad: i czekam na dobre wieści od Magdy :cool3: Quote
Franca81 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 [quote name='Hippies']Ja zaglądam :mad: i czekam na dobre wieści od Magdy :cool3: Nooo :evil_lol: To w nagrodę :razz: kilka przeróbek :eviltong: Fotki były obrabiane by zamieścić je na allegro Oldi: :evil_lol: http://www.allegro.pl/item347570946__bokser_ka_oldi_pozwol_pokochac_.html Quote
madziorna Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 http://img520.imageshack.us/img520/1493/11613np5.jpg => Takiemu spojrzeniu nie można się oprzeć... Quote
Hippies Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Francuś jaka Ty zdolniacha jesteś :diabloti: Quote
Franca81 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 Hippies napisał(a):Francuś jaka Ty zdolniacha jesteś :diabloti: Podziękować :errrr::errrr::B-fly: Hi hi po prostu to moje hobby Jak chcesz to podrzuć mi Maksa fotki to też mogę się pobawić :Cool!: Quote
madziorna Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 [quote name='Jagoda*']Wymiziaj Boksinkę ode mnie... I ode mnie też... :-) Quote
Recommended Posts