Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE=4]Niespełnione marzenia… (czyli świat według Milki)

[SIZE=2](przypomnienie historii Milki)

Ci, których znam, mówią, że marzenia się spełniają, więc… marzę… każdego dnia i każdej nocy, kiedy zwijam się w kłębek w kącie swej budy i kiedy podbiegam do krat, machając ogonem… Marzę cały czas, uparcie wierząc, że może dziś, może jutro pojawisz się w moim życiu i pokażesz mi ten inny świat, świat, który wciąż jest dla mnie tajemnicą.

Tak długo jestem w schronisku… tak, za wielką bramą, za którą zaczyna się świat tych zapomnianych, tych, które zostały skazane na wieczną tęsknotę. Mam siedem miesięcy i przez te wszystkie dni, miesiące mój świat się nie zmienił. Wciąż jest mały, wyznaczony przez kraty i mur boksu, wciąż pusty, bo nie ma w nim człowieka, którego mogłabym nazywać swoim. Nie znam długich spacerów po lesie, nurkowania w wysokiej trawie, miękkiego legowiska, kolorowych piłek i ciepłej dłoni, która byłaby stworzona tylko dla mnie, tylko po to, by zanurzać się w mojej miękkiej sierści. Nie znam…, ale wiem, że to wszystko istnieje, że mogę mieć swoje drugie psie dzieciństwo, że… mogę być szczęśliwa.

Jestem kochana,sympatyczna,lecz początkowo trochę nieufna, bo wszystko, co nie pochodzi z mojego świata, jest dla mnie zagadką. Wiem tylko, że w moim życiu może się wszystko zmienić za sprawą człowieka..., dlatego z bijącym sercem obserwuję wszystkich, którzy przechodzą obok krat i myślę po cichu: „Może to dzisiaj? Może ktoś zechce mnie pokochać? Może dziś ta wielka brama otworzy się dla mnie?” Podchodzę do krat, przytulam się do ludzkiej dłoni… Nie, to nie był mój dzień. Jeszcze nie…

Jeśli możesz mnie pokochać, nie czekaj… Jestem tutaj już tak długo. Tak wiele rzeczy mnie ominęło, tak wielu rzeczy jeszcze nie znam… Przyjdź, mój człowieku, i podaruj mi nowe życie.

Wciąż tutaj czekam… Czekam na ten dzień, kiedy przyjdziesz, Twoje ręce zanurzą się w mojej sierści i powiesz cicho: „Szukałem Cię i znalazłem”.

Posted

Dziewczyny, Snoopi znalazł już domek!!:loveu:
Moja propozycja DT dla Milki jest aktualna. Jadę w poniedziałek do Danii, wracam za kilka dni. Jeśli do tego czasu Milka nikogo nie znajdzie, to zastanówcie się nad moją propozycją.

Posted

Ja pisałam na GG do Rybci. Obiecała sprawdzić, czy mała jest nadal w schronisku.. Ale rozmawiałam z nią chyba w ubiegłą sobotę i nadal nie ma żadnych wieści.. Nie wiem, czy czekać, czy brać innego biedaka.. Jutro wracam z Danii i aż się palę, żeby jechać do jakiegoś schroniska:-(

Posted

Hej dziewczyny ! dopiero doczytalam , że dla Mileczki kroi się tymczas.
W środę Charly pojedzie do schronu sprawdzić co z małą.
Psy wykupowane przez nasze stowarzyszenie są zwolnione od oplat adopcyjnych i można psa dla nas przetrzymać przez 3 dni.

Lowefigaro a nie chcesz 2 psow na tymczas ? Postaralam bym sie wykupić od meneli bitego szczeniaka. :placz:

Posted

mysza 1 napisał(a):
Wczoraj napisałam pw do Rybci, ale nie wiem, czy na dogo wchodzi, moze czasu nie ma

Rybcia byla wczoraj na dogo na innych wątkach więc niezrozumiałe jest dlaczego nie weszla tutaj odpisać skoro znalazla się osoba chętna do pomocy. Przez takie załatwianie Milka moze stracić swoją jedyną szanse jaka się dla niej pojawiła.Lovefigaro wykaż jeszcze trochę cierpliwości i podtrzymaj swoją oferte pomocy Milce,chociaż muszę przyznać że zupelnie rozumiem Twoje zniecerpliwienie bo wyraziłas chęć pomocy a tu cisza.

Posted

Nie widziałam ostatnio Milki, dzisiaj pojechałam by to potwierdzić- nie ma jej.
Lovefigaro, spójrz na nią: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7394456#post7394456 , ona czeka już bardzo długo! Jesteś z Poznania, a do Poznania być może będziemy wieźli flatkę (GoniaP zaoferowała jakąś pomoc dla niej), więc i z transportem nie będzie problemu. Prezentowana przeze mnie sunia jest o wiele mniejsza od Milki. Proszę, zastanów się!

Posted

[quote name='Rybc!a']Nie widziałam ostatnio Milki, dzisiaj pojechałam by to potwierdzić- nie ma jej.
Lovefigaro, spójrz na nią: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7394456#post7394456 , ona czeka już bardzo długo! Jesteś z Poznania, a do Poznania być może będziemy wieźli flatkę (GoniaP zaoferowała jakąś pomoc dla niej), więc i z transportem nie będzie problemu. Prezentowana przeze mnie sunia jest o wiele mniejsza od Milki. Proszę, zastanów się!

[quote name='Rybc!a']Myślę, że tak, ale nie mam na to ŻADNEJ gwarancji.

[quote name='basia0607']Nic nie rozumię !

[quote name='danka1234']Ani ja.Czy to znaczy ze psy sa tam wydawane na tzw.gębe bez ewidencji w rejestrze ze nie mozna sprawdzić gdzie się podziala.

To znaczy, że osoby interesujące sie psiakiem, podbijające wątek, robiące ogłoszenia itp zostały OLANE? Bo tak to wygląda. Ktoś zakłada wątek, ciotki trzepią forum, podbijają watek, kilka dni napraszają sie na wzięcie na tymczas, piękna literatura zrobiona dla psiaka (co prawda ten tekst jest powielany przy innych tez ale to już pikuś) i potem jest to zlekceważone? Danusiu trzeba chyba pokazać wiesz komu to. Bo jest to osoba która za nami chodzi, i bardzo realnie/namacalnie pomaga. Pokazać jak trzeba nad każda pomoca się zastanowić. Sorry bo ta pomoc mogłaby być tam gdzie wiadomo że nie kończy się na założeniu wątku a osoby żywo zainteresowane psiakiem i będące przy nim sercem, duszą wiedza co się potem dzieje. Sorry ale nie czaję, nie kumam i nie zrozumię nigdy.

Posted

Kurczę, to jest u nas najgorsze. Jakimś psiakiem się zajmę, tłum ciotek pomaga, a potem pies znikł i.. ? Wielka doopa. Nigdy nikt nic nie wie, a danych osobowych adoptującej osoby i tak nie dostanę, bo jestem osobą formalnie "obcą" dla schroniska..
I jak tu być spokojnym o psiaku, który był, a go nie ma?

Posted

Dziewczyny, przecież to jest miejskie schronisko.
Rybcia nawet nie jest wolontariuszką, bo nasze schronisko nie przyjmuje wolontariuszy. To dziewczyna, która robi co moze, zeby pomóc żyjacym tam psiakom. Nie siedzi tam non-stop, a ludzie w ciągu dnia przychodzą po psy.
ZWyczajnie- ktoś przyszedł, zaadoptował sunię, i nie myślicie chyba, że schronisko będzie podawać dane osobowe człowieka, który psa przygarnał każdemu, kto zechce?