Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='eria']wilczak nawet mokry jest piękny i dostojny, czego np o sznupie nie można powiedzieć :evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Szczególnie mokry. :evil_lol:

[quote name='Maks i Spark']To masz osobisty grzejniczek ;):lol:

A.[/QUOTE]

Tak! :loveu:

Posted

[quote name='jamnicze']Mi zębolki też się bardzo podobają, trzeba było wysłać na ten konkurs - wygrana murowana :p
http://i842.photobucket.com/albums/zz344/beriet_baaj_2/2009_09_21%20bozita%20baaja/bozita_baaja_10.jpg

Ech, a moja nie chce aportować :shake:, nie mam na co ja nakręcić. Zabawki nawet w domu rzadko ja ruszają, a i do smaczków wybredziocha okropna :diabloti:
a bajus ślicznie aportuje z wody :)

I tak dodali tylko dwa z 6 wysłanych zdjęć i to te najgorsze bo tam dobrze smaki widać... co było do przewidzenia.

Baaj zaczął aportować właśnie z wody, po tym jak podpatrzył labka i tylko dlatego, że uwielbia wodę w każdej postaci i nie przepuści żadnej okazji aby się zamoczyć. Może połącz aport z czymś co twoja lubi i tak ją zachęć. Baajowy aport nadal jest jeszcze mocno oszukiwany bo nie dość, że trzeba do wody rzucać, to jeszcze konkretne piszczące piłki Konga, trzeba w ręku mieć drugą taką piłkę i jeszcze przechwycić i wyciągnąć ją z gardła wilczaka.

Posted

A czemu Baaj aportuje przypięty na lince? To niebezpieczne, by pies pływał z linką, może łatwo się zaplątać i nieszczęście murowane (ja wiem, że w stawie na PM jest płytko, ale jednak).

Posted

Bonsai napisał(a):
A czemu Baaj aportuje przypięty na lince? To niebezpieczne, by pies pływał z linką, może łatwo się zaplątać i nieszczęście murowane (ja wiem, że w stawie na PM jest płytko, ale jednak).

Baaj od małego pływał z linką, jest nauczony nie zaplątywać się i nie panikować w wodzie. Po drugie on tam praktycznie chodził po dnie, nie pływał a przypiętą miał dlatego, że uczymy go nie podbiegania do psów a na polach jest pełno kretynów podchodzących do nas lub nie pilnujących swoich psów, więc wolimy mieć dodatkową kontrolę nad Baajem aby nie marnować swojej pracy. Demonizowanie linki jest mocno przesadzone, jedyne rany, przez półtora roku używania, to obtarta noga w kostce Żanety jak wyszła ćwiczyć w krótkich butach bez skarpetek i nie odskoczyła w porę przed linką i moje dłonie jak nie chciało mi się wkładać rękawiczek. Baaj nigdy nic sobie nie zrobił linką chociaż czasami oplątywał się nią jak baleron. Ważne aby linka ciągnęła się zupełnie swobodnie za psem i aby uważać co się z nią dzieje gdy chcemy pociągnąć.

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]jak Celar fajnie Baaja żuje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Baajuch delikatny, widać zdaje sobie sprawę że jest znacznie większy
[/FONT]

Tak szczególnie jak Celar go zrzuca z łóżka ;)