Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psie zabawy sa najlepsze :)
http://images6.fotosik.pl/318/70c3c62a616dcd1f.jpg
a jak czytam niedługo Baaj będzie miał kolegę-domownika :loveu:
Ktoś radził abyście na początku byli tylko z czarnuszkiem, osobiście uważam, że psy powinny się poznać od samego początku. To i tak będzie dla małego stres, a po co za kilka dni fundować mu nowy? Najlepiej jak od razu pozna warunki i wszystkich domowników. No ale to tylko moje zdanie ;)

Posted

każdy pies jest inny. Najlepiej jest zabrać od razu na spacer i normalnie razem do domu. Ale skoro Baaj za wszelką cenę zabawia i jest nieszczęśliwy jak mu się nie udaje (co zostało tu napisane) to pies strachliwy (a tak ma w opisie Zymft) może się poczuć fatalnie.
jak będzie nikt nie wie ;)
ale kciuki mocno trzymam za plan A bo byłby najprostszy ;)

Posted

To, że pies jest strachliwy w schronie, nie oznacza, że poza nim będzie taki sam. Mojemu Duszkowi ujawnienie prawdziwej natury zajęło tydzień i z wegetującej roślinki przeistoczył się w pewnego siebie (czasem nazbyt :mad:) małego rozbrajającego zbója. Znam też kilka przypadków "straszliwie" agresywnych psów, które już podczas podróży samochodem ze schronu stawały się potulnymi barankami i takie są do dziś. Schronisko samo w sobie jest wielkim stresem i mało który pies potrafi sobie z nim radzić. Czas pokaże co będzie. ;)

Posted

Baaja do schronu nie wprowadzę... Zresztą tam zapoznanie by nic nie dało. Moglibyśmy go na raty zapoznawać, ale moim zdaniem takie wychodzenie i wracanie do schroniska też dobre nie jest. Rzucimy go trochę na głęboką wodę, ale przy naszym pełnym wsparciu dla obu panów, licząc, że to wystarczy.

Przemyślałam sprawę wywiezienia Baaja - jest taka możliwość, ale jak tak patrzyłam na pana wilka, to by się to cokolwiek źle skończyło.

Posted

Idź na żywioł i pilnuj:p
Jak przyniosłam Rapera do domu, to przez tydzień musiałam mieć oczy wsędzie i z przudu i z tyłu:evil_lol: Gordoniasty cały czas dusił Rapcia i to tak na serio:diabloti:, a teraz jeden bez drugiego żyć nie umie:evil_lol:

Posted

Na razie usiłuję znaleźć jedną dość istotną informację i nigdzie jej nie ma. Z jednej strony to dobrze, z drugiej wcale nie oznacza, że informacja nieprawdziwa, a ja nie lubię niejasności.

Posted

AngelsDream napisał(a):
Na razie usiłuję znaleźć jedną dość istotną informację i nigdzie jej nie ma. Z jednej strony to dobrze, z drugiej wcale nie oznacza, że informacja nieprawdziwa, a ja nie lubię niejasności.

A jakiej informacji szukasz?

Posted

od przedwczoraj chodzi takiej treści sms po świecie dogo:
cyt:
Zgodnie z decyzją Mazowieckiego Lekarza Weterynarii fundacja Emir została wykreslona z listy podmiotów prowadzących schronisko.......

Próbuję ustalić co, kiedy i czemu bez podnoszenia zbędnego fermentu.