Doginka Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Przyszłam pogratulować:p:multi::multi::multi: Quote
AngelsDream Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 Wszystko przekażę :) My właśnie wróciliśmy ze spaceru i musimy odpocząć. Baaj się wybawił za wszystkie czasy :) Zdjęć nie ma, bo aparat nie spacerował z nami ;) Quote
pusia2405 Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 A ja gratuluję świetnej oceny i tego zdjęcia: http://i311.photobucket.com/albums/kk473/beriet_baaj/Dogomania/Resizeof08_10_13_01.jpg ;). Pa Quote
M&T Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 gratulacje zdanego egzaminu!!!! :multi::multi::multi: :cunao: Quote
Russellka Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 [SIZE="5"]GRATULACJE!!! :Rose::multi::multi::multi: Quote
jbk Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Nie możecie robić takich rzeczy, żeby nie zabierać aparatu na spacerki..... :evil_lol: Quote
basia bonnie Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 :o ale tu mam zaległości! gratulacje zdanego egzaminu!!!!! :multi: :) Quote
jonQuilla Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 [FONT=Georgia]widzę że szczurek wyczaił łatwą uwięzioną zdobycz i poszedł wywąchać sprawę :evil_lol:[/FONT] Quote
jamnicze Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Gratuluję zdanego egzaminu :) tylko, eee.... trochę się pogubiłam :oops: to Ty czy Baaj zdawał ten egzamin? Quote
AngelsDream Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 Napiszę to raz: Michał mój został magistrem inżynierem architektem. Dyplom zdał na 4, egzamin na 4,5. Całość na 4 :D Quote
taxelina Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 AngelsDream napisał(a):Napiszę to raz: Michał mój został magistrem inżynierem architektem. Dyplom zdał na 4, egzamin na 4,5. Całość na 4 :D Wow, drugie gratulacje!!! Quote
M&T Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 i znów powód do gratulacji!! :multi::multi::multi: same dobre informacje :multi: :laola: Quote
AngelsDream Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 Ale to powód z poprzedniej strony ;) Quote
ariss Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 AngelsDream napisał(a):Ale to powód z poprzedniej strony ;) błahahahaha:evil_lol: widać jak dokładnie czytają:eviltong::diabloti: Quote
crazydaisy Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 He he, czytając ostatnie wpisy, sama zaczęłam wątpić czy to jeden i ten sam egzamin :) Quote
pusia2405 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Jakieś zamieszenie powstało:evil_lol:. Gratulacje z całego serca! Powodzenia w dalszej pracy! A co u Baaja? Jak przeżył to, że pan został mgr inżynierem?;) Quote
AngelsDream Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 Radośnie, długim i bardzo stadnym spacerem. A reszta świętowania? Okaże się. Quote
jbk Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 No proszę, jak się udało ładnie TZowi :)) Pogratuluj mu ode mnie i moich białasków :)) I trzymam jeszcze kciuki za wiesz co :) Quote
AngelsDream Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 Wilczak wstał lewą łapą. Pojechaliśmy wcześniej na Pole i dobrze, bo się wybiegał trochę z psami [znowu samce same], dostał burę od afgana za skakanie po głowie, poganiał, przyniósł labradorce patyk. A na szkoleniu się zaczęło. Z zostań 3 razy przyleciał do mnie, a nie do ćwiczącego z nim Michała. Wyłamywania się na waruj nie liczę, bo to kwestia wyćwiczenia komendt inaczej. Generalnie patrzyłam i się w...am. Do tego podleciał do ćwiczących psów najpierw golden, potem jakiś kundel - oba totalnie nieodwoływalne. Na Baaja kiepsko to działa, ale nawet nie było tragicznie. I przyszła przerwa i pies przeżył szok - najpierw dostał opierdziel ode mnie zwyczajowy za próbę wskoczenia na mnie. Potem za szarpnięcie się do psa. Trener zrobił ogromne oczy, bo chyba mnie nikt jeszcze w takim stanie nie widział tam na placu. Ze mną Baaj zrobił zostań, równał bez poprawiania - generalnie zegareczek. A tylko trochę podniosłam głos i raz siarczyście [jeszcze na przerwie] skomentowałam brzydkim wyrazem, co sądzę o takim łobuzowaniu i o dziwo pomogło. Pies na drugą przerwę ze mną wybiegł grzecznie, do Michała podszedł, nie szarpał. Niestety na ostatniej części zajęć z Miśkiem znowu trochę łobuzował, ale i tak było lepiej niż na początku. Pogoda taka, że ręce odpadały - Michał żalił się, że dłonie i gardło już go bolały - ja na takie pierdoły nie zwracam uwagi, jak widzę, że pies dogina, to dostaje musztrę. Rozmawiałam z trenerem - Baaj ma silną psychikę, lubi pokazać co myśli - ja jestem taka sama. Wiadomo po kim to ma ;) Najbardziej jednak wkurzyli mnie jacyś ludzie z bokserem, który podbiegał do każdego psa i również się nie odwoływał. Podleciał do BB na przerwie, jak ja go trzymałam - młody pociągnął i pofrunął zaraz w tył i nie było przebacz - miał nie ciągnąć. Opierdziel słowny - krótkie acz donośne Fe! ostrym, jak brzytwa wiewiórczym głosikiem i pies siedział, gdy tamten latał wokół. Ludzie patrzyli z takim niesmakiem - wg nich pewnie się znęcam nad psem. No trudno - ja chcę miec psa z odwołaniem, a nie takiego, który wie, że jak ciągnie na smyczy, to go puszczam luzem, bo inaczej nie umiem. Quote
taxelina Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Ludzie czasami nie rozumieja ze kazdy pies a szczegolnie duzy musi znac komendy i odwolaniua i dostac bure czasem.. Quote
Tośka_m Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Tak to już jest, że pies czasami zasługuję na obrzucenie go słowem uznawanym powszechnie za obelżywe ;) Pozdrawiamy, Tośka (która mięsem rzuca od czasu do czasu) i ferajna (która zasługuje od czasu do czasu na mięso. Nie z puszki.) Quote
Pestka Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 A niech się patrzą... Ważne by pies byl posłuszny, co tam ludzie.. Quote
pusia2405 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Angel, a Baaj to nie miał kaca po prostu po wczorajszym oblewaniu dyplomu:evil_lol:? Ale tak swoją drogą, to coś wiem o braku czasami tzw. cierpliwości;) i mięsku:roll:. Ech, te sierściuchy:shake:. Quote
Recommended Posts