Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=5]TEMIDEK MA JUŻ DOMEK!!

Temid
-
ślepy piesek:(

Do schroniska przywieziono pieska z zaawansowaną jaskrą. Pomimo iż nie widzi, to świetnie sobie radzi. Jest pogodny i pełny życia. Piesek boi się dzieci i głośnych , męskich głosów. Niestety schronisko nie należy do nas i obawiamy się, że przy tak dużym zagęszczeniu ktoś postanowi go uśpić:( My wciąż mamy nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto przygarnie tą sierotkę. Znamy ludzi, którzy mają niewidome zwierzęta, które są szczęśliwe i używając innych swoich zmysłów, potrafią wspaniale funkcjonować. Szukamy dla niego rozsądnego opiekuna o wielkim sercu, który adoptowałby to nieszczęśliwe zwierzątko. Mamy nadzieję, że da się uratować jego życie. Pomóżcie nam!!!

Temid to śliczny psiak, mimo swojej niepełnosprawności jest pełen życia, ale schronisko źle na niego wpływa, psiak potrzebuje ciepłego kąta u boku kochającego właściciela.
Temid jest około 3 letnim psiakiem, ma bialutkie ząbki, jego wzrost to około 50cm

Psiak jest w Oświęcimiu, ale w razie potrzeby jest możliwość dowozu Temida do Krakowa.
Temid przebywa wraz z innymi pisakami i kotami w Oświęcimskim schronisku, a to strona schroniska które zajmuję tą sprawą KLIK

Adres Kontaktowy

Katarzyna
Oświęcim camiia@interia.pl
tel.691485682

Posted

smallpati napisał(a):
jest średniej wielkości, nie wiem ile ma dokładnie ale zaraz postaram się dowiedzieć

Dowiedz się i wiek to pierwsze o co pytają np na moich aukcjach (mam akurat tez jednego z jaskrą)

Posted

Isadora7 napisał(a):
Dowiedz się i wiek to pierwsze o co pytają np na moich aukcjach (mam akurat tez jednego z jaskrą)

już wiem, ma około 3 lat ale nie są dokładnie pewni, a wzrost to ok. 50cm

Posted

Dziewczyny bo widzę że się nic nie dzieje, trzeba robić aukcje psiakowi, ogłoszenia itd. Piesek jest młody, ładny jak widzę to niewidome doskonale sobie radzę i patrząc na dogo znajdują chętnych. Tylko trzeba pokazać je, samo dogo nie wystarczy.

Posted

[quote name='chester07']założę mu na adopcje.org ale koło wieczora albo jutro
tylko czy jest wysterylizowany/zaszczepiony/odpchlony ?[/quote]

Ja mu też mogę wrzucić alegratkę i parę innych. Allegro też ewentualnie. Tylko tez więcej szczegółów potrzeba takich jak chester07 napisała również.

Posted

Ja właśnie wróciłam do Pl, ale już wysłałam wiadomość do pani która wie więcej rzeczy o psiaku niż ja, teraz tylko czekam na odpowiedz ;) a jak tylko ją dostanę to wam wszystko napiszę, dzięki za zainteresowanie

Posted

No więc tak :)
Temid nie jest wykastrowany, ale jak tylko znajdzie dom będzie miał gratisowy zabieg ;)
Jest szczepiony na wściekliznę i chyba (pani nie jest pewna) przeciw wirusom. Jest odpchlony i odrobaczony porządnym i drogim środkiem.

A to troszkę o nim :p to fragment maila od pani która się nim zajmuje :p
"...No cóż..niby ujada do psów obok ale chyba bardziej z nudów. Kiedyś go wiozłam do weta na konsultacje z innym pieskiem i oprócz zainteresowania seksualnego pomimo iż drugi psiak też był samczykiem(no ale Temid ślepy , więc co się dziwić;))) ), to nie wykazywał agresji. Natomiast chyba boi sie dzieci małych i podobno męskich głosów, ale to przez fakt iż Ci dziwni ludzie zatrudnieni przez ZUK do łapania zwierząt, podobno go kopali itp podczas łapania..."
"...Ponadto ja myślę, że jest kochany. Ma dużo futra , ale gdyby ktos go zechciał, to postaram się o darmową wizytę w profesjonalnym gabinecie fryzjerskim dla piesków..."

JEŻELI PSIAK NIE ZNAJDZIE SZYBKO DOMU TO ZOSTANIE UŚPIONY :placz: WŁAŚCICIELE SCHRONISKA JUŻ NAJCHĘTNIEJ BY TO ZROBILI :angryy:

są już ogłoszenia na allegro.pl ;)

Posted

Temid bardzo pilnie szuka domku. Schronisko w którym przebywa jest schroniskiem prywatnym, nie ma tam wiele miejsca, właściciele oświadczyli że jeżeli przybędzie więcej psiaków Temidek będzie uśpiony :placz: już dawno chcieli to zrobić, ONA BARDZO POTRZEBUJE DOMU!

• 2 weeks later...