Charly Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 historia Bisia http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105435 Tak było: Bisio w Krzyczkach 25. Styczeń 2008 Quote
basia0607 Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Ale fajnie zdjęcie ! Bisiek zadbany, leży jak król. Ma super warunki, Charly czy to Ty znalazlas mu ten dom ? bo nie jestem zorientowana ? Widzialam tego biedaka w Krzyczkach ! Quote
Charly Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 "Es geht Aaron jedenfalls recht gut, und er ist ein süßer Fratz. Allerdings hat er manchmal einen Dickkopf. Aber er kann auch im Garten sehr fröhlich rumhopsen wie ein Gummiball. Es macht großen Spaß mit ihm, er ist so unproblematisch" "Bisiek ma sie juz całkiem dobrze i jest słodkim brzdącem. Czasami potrafi byc uparty. W ogrodzie skacze sobie radosnie jak pilka gumowa. Bisiek to sama przyjemnosc i zabawa. Jest absolutnie nieskomplikowany" ps. :):)... Ręcznik nie zakrywa zadnej rany ani nic innego. Bisiek jest po kąpieli. Wyjasniam, bo juz 3 osoby mnie o to pytały. Quote
Rybc!a Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Ale piękny Bisio-całkiem inny pies, niż ten, którego widziałyśmy w Krzyczkach! :) Quote
Rybc!a Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Charly napisał(a):taki salonowy sie zrobil. Cuudny! A będziemy mogli liczyć na więcej zdjęć ? :) Quote
Charly Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Tu nasz Bisiek ukochany. Był dzis ze swoja panią ogladac kabaret. Lezal pod stołem i był podobno taką sama atrakcja jak sam kabaret. wszyscy go głaskali, a on sie cieszył. Mam taka cicha nadzieje, ze w koncu jego oczki zmienia wyraz. Ze uwierzy, ze tak juz zostanie na zawsze i pozwoli odejsc złym wspomnieniom. Ze kiedys dostaniemy zdjecie, na ktorym Bisiek bedzie sie usmiechal. A tak w ogóle fajnie sie ma, ze jest w Berlinie. Berlin to miasto kochajace psy. prawie wszedzie sa mile widziane. w restauracjach, ogrodach piwnych, podworkowych teatrach, parkach. [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img175.imageshack.us/img175/4824/aaron015gm2.jpg[/IMG][/URL] Quote
Charly Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Bisiek złapał Pana Boga za nogi:multi:. Jak wiele innych piesków. Dzieki ludziom z dogo i nie tylko:multi: Quote
Charly Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9861116&postcount=3781 Zmarł pan Włodek, opiekun Brajla. Zbiórka na wieniec i pomoc pani Edycie Quote
kasia_r Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 dopiero odnalazłam ten wątek a Bisia poznałam osobiście. Cieszę się, że znalazł super dom, bo bardzo zapadł mi w serduszku. Dobry, mądry pies. Quote
Charly Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 A tu nasz wiosenny Bisiek. Ma sie świetnie. Bardzo nie lubi pozowac:) Na zdjeciu przechadza sie po ogródku:multi: Quote
Charly Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 podrzucę, zeby fanki mogly zobaczyc Biska w ogródku:loveu: Quote
kasia_r Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 szkoda, że zdjęcie rozmazane. Nie widać szczęśliwego pysia Bisia Quote
Charly Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 kurcze Kasiu. Ten ryjek nie jest jeszcze szczesliwy na moje oko. niestety. to jednak trwa. u innych krocej u innych dluzej. jest tam dopiero miesiac i 10 dni. po tym czasie to moj krzyczkowy dopiero zaczal na wadze przybierac.....a do usmiechania jeszcze pare tygodni musialo minac....Tak to juz jest. Biedne psiska Quote
Charly Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 gdybym miala za co, odwiedzilabym go. bardzo bym chciala. ale predzej czy pozniej to zrobie. kochany Bisiu. Quote
Charly Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Wiem jednak ze jest kochany i jest mu dobrze. Wiec i pysio sie usmiechnie predzej czy pozniej. nie moze sie przeciez martwic o los nieustannie. Quote
ALMA2 Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 I ja pamietam watek Bisia:lol:. Jak miło go widzieć. A na uśmieszek poczekajmy, napewno się uśmiechnie:p. Teraz to onpewnie wszysko sobie w główce :hmmmm: ;)układa. Quote
Charly Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 Tutaj nowe fotki Bisieczka. Te zdjecia nadal sa smutnawe. Ale jego pani obiecała zwrócic uwage na to i przysłać takie, kiedy piesia jest też wesoły. Bisiek w ogrodku sobie podskakuje czasem, pogania sie, poszczeka na psy zza ogrodzenia. Ale to są krótkie momenty. Zaraz potem utyka i kładzie się spać. Generalnie Bisiek spi przez cały dzien. Jego sen jest przerywany na krótkie spacery czy wyjscia zeby sie załatwic. Potem jednak chce do domu i spać. Po krótkim czasie utyka. dostaje wtedy srodki homeopatyczne, które mu pomagają na jakis czas. Jego pani razem z wet. uważa, że Bisiek bedzie potrzebowal około roku,żeby naprawde nabrac sił oraz przezwyciężyc psychiczne urazy. Bardzo się cieszę, że ostatnią część swojego życia jest kochany i ma wszystkiego pod dostatkiem. Bisiek potrafi brykac i fikac, ale smutek zawsze mu towarzyszy. Często spacerowicze pytają jego włascicielkę, czemu on ma taki niesamowicie smutny wyraz w oczach. Zastanawiam sie jak żyją i myslą ludzie, którzy doprowadzili go do takiego stanu oraz Ci, którzy go w tym stanie pozostawili bez pomocy jak tak patrze na te zdjecie ostatnie to zastanawiam sie co mu sie stalo z tym ogonem..Wyglada jakby był połamany. Powinnam sie cieszyc. ale jakos nie moge. Ale ciesze sie. ciesze:) Quote
ALMA2 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 A ja myslę, że Bisiacek - piesek po przejsciach jest bardzo dojarzył psem, zrównoważonym i może oszczędnym w ujawnianiu radości. Wiele przeżył - nie wiemy co dokładnie, jest chory pewnie pomino otrzymywanych leków czasmi go boli, moze jest osłabony i jak człowiek chory dobrze mu jest jak sobie pośpi, popatrzy, pomruczy piesek ;)- nie człowiek - ale w tym swoim takim wyciszonym, leniwym świecie może zaczynac czuć się spokojnie - a to chyba najważniejsze. Quote
Charly Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 pewnie masz racje. Tylko ten ciagly smutek w oczach. Zyczę mu, zeby i jego psychika zostawila co złe i co było. Quote
Recommended Posts