Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W okolicach sierpnia (choć jeszcze muszę sprawdzić) trafił do naszego schronu- jako kilkumiesięczy chłopak. Teraz ma około roczku, a już wiadomo, że w schronie posiedzi jeszcze może ze dwa lata (przy dobrych wiatrach) i zostanie uśpiony.

To nie moja wyobraźnia- TO PRAWDA!

Reksiu jest:

*bezproblemowy do innych psów- zarówno samców (jest trochę podryzany:-(), jak i suczek!
*najukochańszy, jak tylko może być pies do ludzi- z dziećmi też się dogada!
*bardzo mało szczeka- jeśli w ogóle, nie będzie przeszkadzał w bloku!
*spokojny
*bardzo mądry i inteligentny- drzemie w nim niesamowity potencjał!
*nie ucieka i nie będzie przeskakiwał przez płoty!

Wydawałoby się, że nia ma powodu do uśpienia, a jednak...

...Reksiu został przywieziony po wypadku. Tylna, prawa nóźka była operowana i mimo, że się na niej opiera to służy chyba tylko jako "podpórka" :placz:Mięśnie pomalutku zanikają i jeśli nikt nie da mu jak najszybciej szansy na bieganie/spacery to nie widzę dla niego ratunku:-(

Kur**- zawsze sobie psiaki bez przyszłości wybiorę:-(

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiedziałam, że tak będzie! :placz:

Nikogo nie interesujesz malutki- jak mam Ci przekazać, że nie ma dla ciebie pomocy??? :-(

Taki mam piękny uśmiech! :)

A tak potrafię dyskutować :) :)

Posted

:placz:No nie, Koperku, niezalamuj mnie... znow pies bez szans na zycie, ja juz niemoge na to patrzyc..:placz::placz::placz::placz:
I znow psiak ktory nikogo nie interesuje.:shake:

Posted

Ja sama siebie też załamuję :shake: Zawsze takie "niedoróbki" najbardziej mi się charakterologicznie podobają- nic na to nie poradzę! :placz:

Poza tym REKSIA poznałam, jak przebywał w izolatce. Niesamowicie mi się spodobał! Nie wiem, dlaczego nie pomyślałam o nim, jak o drugim psie dla siebie- boli mnie to teraz, bo nadzieja dla niego nikła... :-( :-( :-( :-( :-(

Tak bardzo źle mi za tymi kratami :(

Posted

Koperek!
Dlaczego tak się załamujesz? Ja mam właśnie takiego psa! Takich osób jak ja jest napewno sporo! Nie jestem wyjątkiem! Wziełam Krystiana,właśnie z powodu tego,aby ta łapka pracowała! Na dodatek mój był "wyceniony" na 5 lat,a Twój młodziak jeszcze!
Twój ideał prawie,a mój nie lubi samców,więc w parku nie moge go puścić i muszę z nim jogging uprawiać!
Trzeba tylko go dobrze rozreklamować!!! Napewno znajdzie się ktoś-"rehabilitant",kto go pokocha!

Posted

epe napisał(a):
Koperek!
Dlaczego tak się załamujesz? Ja mam właśnie takiego psa! Takich osób jak ja jest napewno sporo! Nie jestem wyjątkiem! Wziełam Krystiana,właśnie z powodu tego,aby ta łapka pracowała! Na dodatek mój był "wyceniony" na 5 lat,a Twój młodziak jeszcze!
Twój ideał prawie,a mój nie lubi samców,więc w parku nie moge go puścić i muszę z nim jogging uprawiać!
Trzeba tylko go dobrze rozreklamować!!! Napewno znajdzie się ktoś-"rehabilitant",kto go pokocha!

Epe dobrze prawi :p
Jeżeli Krystianowi udało znaleźć się taką Epe, to i Reksio znajdzie.Czasami trzeba troszke poczekać na to szczęscie...

Posted

No ja Was, drodzy moi:loveu:, rozumiem- tyle, że czas w tym wypadku to nasz wróg, a nie sprzymierzeniec- nie mam go za dużo, a REKSIO już czeka i czeka... :-(

I nikt się nim nie interesuje!!!:placz:

Posted

Koperek kochana!
Może zmień tytuł na bardziej dramatyczny? Wiele jest osób,które chcą zaopiekować się psem "specjalnej troski" i wybierają właśnie psiaki nie zdrowe i wspaniałe,ale takie nad którymi się litują i chcą ich szczęścia!
Często nawet jestem zdumiona,że są psy na wątkach,młode,zdrowe,ładne i nikt się nimi nie interesuje,a chore lub kalekie znajdują domki!
Przydałoby się też dla niego allegro z dramatycznym apelem!

Posted

[B]Wstawiam nowe fotki na pierwszą stronę![/B] ;)

[B][SIZE=3][COLOR=red]REKSIO[/COLOR][/SIZE][/B] taki smutny:shake:- zawsze trochę się ożywia, jak do malutkiego przychodzę:multi: Zamerda ogoniasym, uśmiechnie się, pomiziam główkę i doopkę przez kraty- tyle ile dosięgnę i ... nic więcej nie mogę :placz:

A on tak czeka... W sumie nie wiem na co. Na zbawienie? :roll:

Posted

Myślę,że dobrze byłoby zrobić mu allegro!
Często właśnie psy chore,ułomne,dzięki wzruszajacym tekstom,no i oczywiście wspaniałym sercom,chcącym pomóc psu-znajduja domki!
A te zdrowe,ładne-często nie!
Może ktoś go wypatrzy?

Posted

Tak epe- masz rację! Tylko ja się za ogłoszenia zabieram z wagą słonia :roll: Na nic nie mam czasu:placz:Ryczeć mi się chce! Tyle psów potrzebuje pomocy, a ja jak ten krasnolud ni w te ni w te...:placz:

Tytuł też miałam zmienić i co? I nic:shake:

Posted

Kurczaki, ale zajefajnie!:multi: :eviltong: DZIĘKI ZA POMOCNE DŁONIE! :loveu::loveu::loveu:

W takim razie dawaj[B] Gamba[/B] "[I]ckliwy tekścior[/I]":p, a ja podrzucę [B]Negri[/B]- niech wymęczy allegro dla [B][SIZE=3][COLOR=red]DZIECIAKA[/COLOR][/SIZE][/B] :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='epe']Gamba jak zwykle jesteś kochany!
Prawdziwy facet-co to zawsze pomoże,gdy potrzeba!:multi:[/quote]

Widzisz [B]Gamba[/B]- prawie wyznanie miłosne Ci [B]epe[/B] [I]sypnęła[/I], a Ty śpisz! :mad: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

No i może głupio tak powtarzać, jak papuga, ale...
...to CAŁA PRAWDA! :)

Posted

[quote name='Koperek']Widzisz [B]Gamba[/B]- prawie wyznanie miłosne Ci [B]epe[/B] [I]sypnęła[/I], a Ty śpisz! :mad: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

No i może głupio tak powtarzać, jak papuga, ale...
...to CAŁA PRAWDA! :)[/quote]
Spokojnie, jeszcze nie spię ;)
Miał byc tekst to zaraz będzie :eviltong:

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Poznał ludzki dotyk, poznał najważniejszą istotę w życiu każdego psa…poznał człowieka. Tylko ten człowiek który powinien być dla niego oparciem, pępkiem świata gdzieś się zawieruszył, być może umyślnie znikł z jego życia, odszedł zostawiając psa w objęciach własnego smutku i ulatniającej się zbyt szybko nadziei na lepsze jutro…odszedł paląc za sobą mosty i zrywając wieź, którą sam stworzył ucząc go miłości do człowieka .[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Został pies i jego samotność, została tląca się nadzieja i serce które rozpaczą dosięgło dna![/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Życie które niedawno się zaczęło doświadczyło już tyle złego, młode ciało zostało uszkodzone, młoda dusza została zraniona. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ciekawe czy pamięta dzień kiedy świat legł w gruzach ? Czy pamięta wypadek, którego skutki odbierają mu szansę na normalny dom ? Zapewne pamięta ból uszkodzonej łapy … a przecież dopiero teraz życie powinno się zacząć, powinien się wyszaleć, biegać po zielonych łąkach, dzikim pędem biegać za patykiem a potem wracać na własną kanapę bądź leżeć u stop własnego człowieka . To wszystko jest tylko mglistym wyobrażeniem szczęśliwego psa, psa którym nigdy nie będzie …[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jak ogromne musi być psie serce aby kochać człowieka nade wszystko i ponad wszystko, co musi czuć gdy człowiek przechodząc obok jego boksu odwraca od niego wzrok? Patrzy ze wstrętem na oszpecone psie ciało, patrzy na zwisająca bezradnie łapę…nie zauważa pary pięknych oczu sledzących każdy jego ruch, nie zdaje sobie sprawy, że właśnie w tej chwili człowiek znów naznaczył psie serce piekącą blizną![/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]A pies ? A pies zostaje wpatrzony w plecy oddalającego się człowieka …i nikt nie zauważy psiej łzy, która błądząc po pysku spada na betonową posadzkę grzebiąc kolejną część stłamszonej duszy.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jutro też będzie tam stał ,w tym samym miejscu, opierając się na chorej łapie…jutro znów zaczyna się dzień,a każdy dzien to nowa nadzieja…[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Czy jesteś w stanie podejść do krat boksu i powiedzieć, że dziś nie jest twój dzień ?[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
Takie cos mi wyszło, średnio mi sie podoba ;) wieć mozna zmieniać ile sie chce.Zabrakło informacji o psisku ale myslę, że pierwszy post Koperka będzie idealny aby go dokleić ;)

Posted

No i świetnie! :multi: :lol:[B][SIZE=5] DZIĘKUJĘ!!![/SIZE][/B]:modla::modla::modla:

Chyba wypadałoby za niedługi czas pójść (rzeczywiście) spać, więc jutro się do tego zabiorę.

Posted

Pobawic się w [SIZE=6][COLOR=Red]allegro[/COLOR][/SIZE]???

[COLOR=Black]mam słabośc do takich kundelków...on jest taki jak mój Pimek!!! Nie mogę patrzec!!![/COLOR]