Jump to content
Dogomania

Katowice CACIB 2009 = Nominacja CRUFT'S 2010 !!!!

Recommended Posts

Posted

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

My już po :loveu:

Debiut w klasie młodzieży, Boston Terrier, sunia czyli moja NOVINKA Rojber - doskonała, V1/3, Zw. Mł., Cruft's Qualification i w porównaniu z psem Best Junior :loveu::loveu::loveu:

Pękam z dumy!

Jak ktoś był przy ringu bostonów to czekam na fotki :loveu:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam ,
Czy mógłby mi ktoś podać jak trać dziś i na którą godzinę na psy pasterskie ?
I do kiedy będzie wystawa pasterskich ?
Albo ogólnie kiedy się kończy?
Bo z tej strony nic nie rozumiem :shake:
Proszę o szybką odp. bo nie wiem czy na 16 wystarczy

Posted

Berneska napisał(a):
Witam ,
Czy mógłby mi ktoś podać jak trać dziś i na którą godzinę na psy pasterskie ?
I do kiedy będzie wystawa pasterskich ?
Albo ogólnie kiedy się kończy?
Bo z tej strony nic nie rozumiem :shake:
Proszę o szybką odp. bo nie wiem czy na 16 wystarczy

Pasterskie są od samego rana od 10,teraz m.in. lecą briardy

Posted

Dzięki ^^)
Czyli jak przyjadę tam gdzieś na 16 , to też mnie wpuszczą ? :cool3:
I z tego co wiem to na lodowisku tak?

I i to ost. to do kiedy to bd trwało :)
dzięki

Posted

Wczorajszy dzień dla mnie udany :) Dirki czyli sznaucer olbrzym pieprz i sól Silver Senator DIRKEE - CWC, CACIB, NDSwR, Zw.Rasy, Cruft's Qual. :multi:
Namiot okazał sie być całkiem ok, tylko w samo południe było strasznie ciasno ale jak skończyły się oceny labków i niufków to się zrobiło luźno i fajnie :razz:

Posted

Berneńskie Psy Pasterskie to grupa II, były wczoraj... A dziś jest owszem, grupa I, psy pasterskie i zaganiające , ale berneńczyki do nich nie należą - bo domyslam się, że o Berny Ci chodzi...Berneńczyki to grupa II - sekcja Szwajcarskich psów pasterskich :roll:

No chyba, że rzeczywiście interesuje Cie grupa I, to inna sprawa :lol:

Posted

Chodzi o mnie?
To mnie interesowały dziś pasterskie, ale mogę być dopiero na 16
Ale mówicie że już będzie po
Dlatego teraz czekam na info kiedy są fianły (godzina) i na jakiej hali

Posted

panienkabubu napisał(a):
Wczorajsi i piątkowi "Juniorzy" - na co zwraca uwagę p. Cathy Delmar przy wyborze BIS JUNIOR?

Moim zdaniem - ważny jest m.in. ruch i handling. W pull out na stój patrzała przez sekunde zaraz po bieganiu, więc nie ma mowy o długim ustawianiu.

No i... wychodzi na to, że woli duże :)

Berneska - finały są o 16.00 na lodowisku.

Posted

podziwialysmy dzis z corcia pieski, m.in. owczarki, pasterskie, charty, owczarki szkodzkie
wszystkie sliczne
poogladalam tez Wasze fotki, super
gratuluje zwyciezcom :multi:

wystawa organizacyjnie niestety kiepsko, ciasno, zero i informacji, gdzie, co, o ktorej, troche bladzilismy

Posted

Dopiero dzisiaj znaleźliśmy czas, żeby obrobić zdjęcia z piątku. Stawka epagneul breton. :)

Zdjęcia na naszej stronce. (Candy ---> BOB i nominacja na Crufts`a) :multi:

Pozdrawiam wszystkich wystawiających.

Posted

Kasia&Asti napisał(a):
Dziękuje Judit! Sama o tej pory nie mogę w to uwierzć, że Asti był drugi na pudle!!!:multi:

Ja również gratuluję Wam udanych występów w Katowicach, a w szczegolności ślicznemu Tytusowi za nominację na Cruft'a i BOB!!! BRAWO!

Judit, jak wspanale, że masz zdjęcia z wyborów grupy! Już mślałam, że nie ubedziemy mieli żadnej pamiątki...a tu taka niespodzianka! SUPER! A jest jakś nadzieja, że dostanę te zdjęcia na maila?:lol: Ładnie proszę...:lol:

a dziękujemy za gratulacje, no tak Tisio miał w piątek "swój dzień", pięknie się pokazał ale cóż.. pudła nie było. No nic, może jeszcze będzie kiedyś.. :p

Napisz mi na PW email to wyślę fotki ;)

Posted

Judit napisał(a):

no i BOG VII

Dziękuje Judit! Sama o tej pory nie mogę w to uwierzć, że Asti był drugi na pudle!!!:multi:

Ja również gratuluję Wam udanych występów w Katowicach, a w szczegolności ślicznemu Tytusowi za nominację na Cruft'a i BOB!!! BRAWO!

Judit, jak wspanale, że masz zdjęcia z wyborów grupy! Już mślałam, że nie ubedziemy mieli żadnej pamiątki...a tu taka niespodzianka! SUPER! A jest jakś nadzieja, że dostanę te zdjęcia na maila?:lol: Ładnie proszę...:lol:

Posted

Judit napisał(a):
a dziękujemy za gratulacje, no tak Tisio miał w piątek "swój dzień", pięknie się pokazał ale cóż.. pudła nie było. No nic, może jeszcze będzie kiedyś.. :p

Napisz mi na PW email to wyślę fotki ;)

Ok, już wysyłam PW!;)

Posted

Też się pochwalę - bo jest czym:

PARSON RUSSELL TERRIER:

1) OKTAWIA Obornicki Nornik - dosk I, CWC, CACIB, Cruft's 2010 Qualificiation

[SIZE=2][SIZE=6]To pierwszy parson z polskim przydomkiem który dostał tą nominację:multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:

2) GAJA Obornicki Nornik
- dosk I, CWC, Res.CACIB :multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:

[SIZE=2]3) [SIZE=5]OTHER SIDE OF BANGA Obornicki Nornik -
dosk I, ZW. MŁODZIEŻY - UKOŃCZYŁA MŁODZIEŻOWY CHAMPIONAT:multi::multi:

[SIZE=3]WSZYSTKIE W/W SUCZKI SĄ POZA HODOWLĄ U WSPANIAŁYCH WŁAŚCICIELI - SERDECZNIE IM GRATULUJĘ:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Dziś Zw. Dnia w JH - Ola Szydłowska.

BIS Weteran - Owczarek Podhalański, Shih Tzu, PON
BIS Szczeniąt - Mops, ... i nie pamiętam
BIS Junior - Pudel (toy? mały jakiś taki czarny hehe), mops, chart ... tylko nie pamiętam jaki

Posted

No to i my podzielimy sie naszymi wrazeniami i wynikami.
Wystawa w Katowicach byla stalym punktem w naszym kalendarzu ale niestety chyba to sie zmieni:( z roku na rok jestem nia coraz bardziej rozczarowana i nie ze wzgledu na wyniki. W tym roku Katowice przeszly same siebie jesli chodzi o ring dla wyzlow brytyjskich. Zastanawiam sie czy ktos z organizatorow wie jak te psy wygladaja i ile potrzebuja miejsca aby moc biegac:( Jestem w stanie zrozumiec ze na malych wystawach krajowych organizowanych na halach ringi sa male ale i stawki sa inne wiec mozna sobie popsioczyc i troche rozgrzeszyc organizatorow. Nie jestem w stanie jednak rozgrzeszyc Katowic za to co nam zafundowano w tym roku.
Dosc ze ring byl mikroskopijnych rozmiarow to jeszcze "fruwajaca" wykladzina ktora co rusz probowano przyklejac i latac tasma to poprostu porazka.
Dobrze ze zima sie konczy i lada dzien wyjdziemy z tych ciasnych hal.
A teraz troszke o naszych wynikach:)
Nasze najmlodsze białe maleństwo
Meldor-Set Deep Emotion Lofty - w.o. I i na swojej pierwszej wystawie w zyciu mogla pokazac sie na BIS puppy !!!
Lofty Desperado - ex. III
Irish Melody Lucky Luck - ex. II
Lofty Dakota - ex. I, Zw.Mł., nominacja Cruft's 2010

Posted

panienkabubu napisał(a):
Dziś Zw. Dnia w JH - Ola Szydłowska.

BIS Weteran - Owczarek Podhalański, Shih Tzu, PON
BIS Szczeniąt - Mops, ... i nie pamiętam
BIS Junior - Pudel (toy? mały jakiś taki czarny hehe), mops, chart ... tylko nie pamiętam jaki

Ten chart na BiS Junior to Greyhound :loveu:

Posted

[SIZE=3]to i ja się pochwalę, sukcesy lhasa apso " z Czańca "

w psach
DREAM COMES TRUE z Czańca
otrzymał Zwycięstwo Młodzieży, kwalifikacje na Crufta i tym samym zakończył Młodzieżowy Championat
SECRET LOVER z Czańca
wygrał klasę otwartą ze Szwedzkim psem oprócz CWC wywalczył jeszcze res.CACIB pokonując InterChampiona
( drugiego w championach ) oraz syna
mojego DJa ( Orlane`s American Made ) który w klasie pośredniej otrzymał ostatnie CWC potrzebne do Championa Polski powiększając liczbę championatow dzieci DJa na 44 z 12stu krajów : )

w suczkach w szczeniętach debiutowała
:loveu: P.S. I LOVE z Czańca :loveu: ( 6 miesięcy i jeden dzień )
wygrała klasę a później w porównaniu pokonała nowego importa z Holandii po Angielskim Zw.Świata oraz multi Championce, któremu zabrakło 2 dni do klasy młodzieży

trochę szkoda, ze inne 3 lhasaczki z Czańca nie dojechały, może mogłabym sie bardziej pochwalić :)