Ravk Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Pewna bardzo wytrwała i operatywna osoba walczyła do końca. I wywalczyła antresolę!!! Dopiero wtedy można było planować ostateczne rozmieszczenie ringów. d_orka napisał(a):Czy wiadomo już gdzie będzie ring honorowy i czy będzie tam także miejsce dla widzów? Wg. mojej wiedzy ring honorowy ma być na lodowisku. Miejsca jest sporo, a wokół płyty są miejsca dla publiczności. Quote
Talagia Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Ravk napisał(a):Wg. mojej wiedzy ring honorowy ma być na lodowisku. Miejsca jest sporo, a wokół płyty są miejsca dla publiczności. Rzeczywiście lodowisko to najbardziej sensowne miejsce na ring honorowy. Ale co z dodatkowymi konkurencjami? Gdzie beda eliminacje na mlodego prezentera? Przeciez na lodowisku beda tez oceniane do pewnej godziny psy. Quote
bargest Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Czytajac te wypowiedzi nie wiem czy smiac:lol: sie czy plakac:placz:.Jezdze na wystawy do Katowic od wielu lat, ale gdybym wiedziala, ze w tym roku organizatorzy zaserwuja mi takie warunki/namiot z drewniana podloga/ to napewno bym sie nie zdecydowala.Placac tyle za wystawe oczekuje warunkow takich do jakich przywyklam na tej wystawie, a wiec komfortowych/cieplo,czyste toalety itd./Jade z malymi pieskami z gr.IX dlaczego IX jest w namiocie a nie na antresoli jak ZAWSZE.?:mad: Kto podjal wlasnie taka decyzje i dlaczego? Quote
Lulla Luck Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 A nie lepiej najpierw pojechać, zobaczyć i dopiero składać reklamacje?? Bo tak narzekacie na te hale namiotowe a może będą tam lepsze warunki niż na lodowisku!??!!:cool3: Quote
Zuza i Noddy Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Talagia napisał(a):Rzeczywiście lodowisko to najbardziej sensowne miejsce na ring honorowy. Ale co z dodatkowymi konkurencjami? Gdzie beda eliminacje na mlodego prezentera? Przeciez na lodowisku beda tez oceniane do pewnej godziny psy. Tez interesuje mnie gdzie będą eliminacje MP i przybliżenie godziny eliminacji i finałów, jeśli jest to możliwe. Quote
bargest Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Lulla Luck napisał(a):A nie lepiej najpierw pojechać, zobaczyć i dopiero składać reklamacje?? Bo tak narzekacie na te hale namiotowe a może będą tam lepsze warunki niż na lodowisku!??!!:cool3: Ja juz kiedys wystawialam psa w hali namiotowej wlasnie z drewniana podloga, ktora sie ruszala i dudnila gdy sie po niej bieglo.Wiele psow sie balo tego loskotu i niestabilnosci podloza:shake:, a przeciez kazdemu zalezy by jego pies wypadl jak najlepiej.Moim zdaniem drewniana podloga to zly pomysl. Quote
Klementynkaa Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 a czy planowane są pokazy (freesbe, tanie, ratownictwo)? zawody flyball? jesli tak to gdzie? one jednak dodawały wystawie atrakcyjności :roll: Quote
Lulla Luck Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 A wiesz że będzie drewniana? Ja kiedyś byłam na wystawie za granicą w hali namiotowej i była full exclusive. Cieplej niż gdziekolwiek indziej, duże, czyste ringi, pierwsza klasa. A tu wszyscy narzekają póki jeszcze nie widzieli... poczekajcie może do wystawy z takimi wyrzutami. Katowicka wystawa zawsze należała do dobrze zorganizowanych, więc trzymam mocno kciuki że i tym razem będzie. Quote
Talagia Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Z jednej strony tez jestem ciekawa jak byly typowane rasy do tej hali namiotowej. Ogladajac plan sedziowania na piatek mozna pomyslec, ze organizatorzy nie chcieli, zeby wielkie psy walily lapami po tych deskach i robily halasu, to calkiem logiczne i moglabym przyznac tu racje. Bo chyba 2 kilowy psiak nie wystraszy sie stukotu wlasnych lap? Ale w sobote sa tam leonbergery, goldeny itp charty? rany :crazyeye::crazyeye: Ale jestem ciawa jak to wyglada, moze rzeczywiscie byc lepiej niz na pozostalych ringach :) Dlatego poczekamy, poczekamy i ocenimy :lol: Quote
Lulla Luck Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Talagia napisał(a):cytat ze strony oddzialu Katowice wiec podejrzewamy, ze bedzie jednak drewaniana :) A do wystawy oczywiscie czekamy z opiniami itp, na forum raczej wylewamy swoje gorzkie zale spowodowane "niespodziankami" oddzialu :) Ok, drewniana, zwracam honor8-) Quote
Talagia Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Lulla Luck napisał(a):A wiesz że będzie drewniana? Ja kiedyś byłam na wystawie za granicą w hali namiotowej i była full exclusive. Cieplej niż gdziekolwiek indziej, duże, czyste ringi, pierwsza klasa. A tu wszyscy narzekają póki jeszcze nie widzieli... poczekajcie może do wystawy z takimi wyrzutami. Katowicka wystawa zawsze należała do dobrze zorganizowanych, więc trzymam mocno kciuki że i tym razem będzie. cytat ze strony oddzialu Katowice ogrzewana z drewnianą podłogą. wiec podejrzewamy, ze bedzie jednak drewaniana :) A do wystawy oczywiscie czekamy z opiniami itp, na forum raczej wylewamy swoje gorzkie zale spowodowane "niespodziankami" oddzialu :) Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Ale może ta drewniana podłoga nie będzie taka zła. Przecież na lodowisku pod dywanami zawsze jest podłożone drewno żeby izolowało od lodu i tutaj nikt się tego nie czepia. Quote
Skibka Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Witam. Mam pytanko czy ktoś może mi powiedzieć o której zaczyna się wystawa i czy ktoś z Was orientuje się jaka jest cena za bilet wstępu jako widz? Proszę o odpowiedź.;) Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 O 10 się zaczyna a ok 18 kończy finałami A wstęp w zeszłym roku kosztował: 6zł ulgowy, 12 normalny Quote
aga616 Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Napisał Lulla Luck A wiesz że będzie drewniana? Ja kiedyś byłam na wystawie za granicą w hali namiotowej i była full exclusive. Cieplej niż gdziekolwiek indziej, duże, czyste ringi, pierwsza klasa. A tu wszyscy narzekają póki jeszcze nie widzieli... poczekajcie może do wystawy z takimi wyrzutami. Katowicka wystawa zawsze należała do dobrze zorganizowanych, więc trzymam mocno kciuki że i tym razem będzie. taaaa na 100 % będzie cieplutko i eksluzywnie:roll:zwłaszcza, że na stronie oddziału jest napisane : " warto się zaopatrzyć w cieplejsze ubrania";):roll: Quote
Lulla Luck Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 aga616 napisał(a):Napisał Lulla Luck taaaa na 100 % będzie cieplutko i eksluzywnie:roll:zwłaszcza, że na stronie oddziału jest napisane : " warto się zaopatrzyć w cieplejsze ubrania";):roll: To na lodowisku też będzie zimno, beznadziejnie i w ogóle beeee bo też tak jest napisane...:roll::shake: Quote
mindgame Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 a czy wiadomo coś odnośnie katalogu przedwystawowego? strasznie zżera mnie ciekawość :) Quote
Gonia Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Codik&Toffik napisał(a):CACIB SHOW 21-22-23.03.2009 + Nominacja Cruft's 2010 A nie 20-22.03.2009????????????? Quote
panienkabubu Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Gonia napisał(a):A nie 20-22.03.2009????????????? poprawione Quote
aga616 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Lulla Luck napisał(a):To na lodowisku też będzie zimno, beznadziejnie i w ogóle beeee bo też tak jest napisane...:roll::shake: no dobra - zobaczymy po wystawie - ja tam uwazam że celowo nie napisano wcześniej że część ringów będzie w "hali namiotowej" i co za tym idzie można wywnioskować, że warunki będą tam nieciekawe....ja po prostu uważam że jest to bardzo nieuczciwe, zwłaszcza jak się placi 120 zł!!!:angryy:TYLE w tym temacie Quote
renia13 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 aga616 napisał(a):no dobra - zobaczymy po wystawie - ja tam uwazam że celowo nie napisano wcześniej że część ringów będzie w "hali namiotowej" i co za tym idzie można wywnioskować, że warunki będą tam nieciekawe....ja po prostu uważam że jest to bardzo nieuczciwe, zwłaszcza jak się placi 120 zł!!!:angryy:TYLE w tym temacie no tak , ja zanim zgłosiłam psa to dzwoniłam i pytałam bo krazyła pogloska ze Spodek w remoncie :cool1:.Powiedziała pani ze w "Spodku" i nic sie nie zmieni wiec zgłosiłam i zapłaciłam o zwrocie opłaty pozniej juz moglam zapomniec .Wystawiam psa dla przjemnosci i mysle ze tym razem bedzie to "wątpliwa" przyjemność na dodatek sama sobie ją zafundowałam i to za 120 zł bo nikt uczciwie nie potrafił przedstawić warunków a wiedzieli od początku . Quote
bargest Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 W hali namiotowej jesli bedzie ogrzewana bedzie cieplo, ale mnie osobiscie martwi ta drewniana podloga. Quote
SH Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził :p Na lodowisku również jest drewniana podłoga. Są wystawcy, którym lodowisko bardzo odpowiada i tacy, którym wcale. Podobnie ma się sprawa z ringami w każdym innym miejscu. A'propos kosztów udziału... wystawa opolska ceni się na 100zł w pierwszym i 150zł w drugim terminie (za pierwszego psa), a jak wiadomo zdecydowana większość ringów jest na zewnątrz. Pogoda w kwietniu bywa kapryśna :razz: Sama pamiętam zarówno wystawy w ulewnym, zimnym deszczu jak i w prażącym słońcu. Z kolei zwana prestiżową wystawa w Lesznie odbywała się swego czasu pod namiotami, które w słońcu zmieniały ringi w piekarnik. Ale w końcu aura to nie wina organizatorów! Każdy oddział wkłada wiele wysiłku w to aby zapewnić wystawcom oraz pracującym na ringach sędziom i sekretarzom optymalne warunki. Quote
Recommended Posts