Jump to content
Dogomania

Katowice CACIB 2009 = Nominacja CRUFT'S 2010 !!!!

Recommended Posts

Posted

W dziesiejszym internetowym wydaniu "Dziennika" ukazał sie artykuł o tym ze Spodek będzie gruntownie remontowany przez najbliższe pół roku!!

Oto cytat :

Przez pół roku przechodzić będzie gruntowną modernizację. Impreza sylwestrowa pod gierkowską budowlą będzie jedną z ostatnich. Duma komunistycznych władz PRL zostanie zamknięta na czas remontu niezbędnego dla organizacji Mistrzostw Europy koszykarzy we wrześniu 2009 roku.

A oto link do całego artykułu :

Dziennik - Wydarzenia - To ostatnie dni katowickiego Spodka

Tak więc gdzie będzie wystawa??

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marchewkowy napisał(a):
z tego co słyszałam to cześć ringów ma być na dworze. a honorowy na sali gimnastycznej lub lodowisku. :evil_lol:

to będzie prawie jak taniec z gwiazdami :p mój Demon dziś i wczoraj już nabierał wprawy na lodzie więc możemy startować ;)

Posted

To jakiś żart? Płace ponad 200 zl i mam biegać po parkingu przed spodkiem ? :mad::mad: komedia!

Najlepszym wyjściem byłoby przeniesienie wystawy na teren targów w Sosnowcu :roll:

Posted

[quote name='Talagia']To jakiś żart? Płace ponad 200 zl i mam biegać po parkingu przed spodkiem ? :mad::mad: komedia!

Najlepszym wyjściem byłoby przeniesienie wystawy na teren targów w Sosnowcu :roll:

:klacz: brawa dla tej pani, nalać jej, bo dobrze gada! :klacz:

ja słyszałam, ze przed Spodkiem będą poustawiane namioty (bądź jakieś coś, co będzie udawało dach nad głową) i część ringów będzie w sali gimnastycznej, a część na mroźnym lodowisku.

Posted

No tak na razie jest wersja z namiotami, wątpię żeby przenieśli wystawę no ale... :roll:
a ja na lodowisko nie narzekam w zeszłym roku było całkiem w porządku przynajmniej psom gorąco nie było... cóż ciekawie się w tym roku zapowiadają Katowice... no zobaczymy zobaczymy...
Gdy nie był remontowany i były wszystkie "obiekty" dostępne to wcale nie było luzów. a teraz gdy odpadnie miejsce gdzie był ring honorowy i około 4-6 ringów to może być ciasnota.

Posted

Talagia napisał(a):
My na lodowisko tez nie narzekaliśmy i baardzo sie ciesze, ze jesteśmy sędziowani w piątek, ponieważ publiczność o godzinie 10 jest znikoma ;)

No piątek to piękny dzień na wystawianie :p z czego pamiętam to cała VII grupa jest własnie wtedy więc już się cieszę :evil_lol:

Posted

No tak, ale ja ze swoim bialym psem wolalabym w marcu po dworze nie biegać... Z dwojga złego każdy bedzie marudził... krótkowłose psy beda marznąć, a długowłose będą całe w błocie ;/

Posted

Talagia napisał(a):
No tak, ale ja ze swoim bialym psem wolalabym w marcu po dworze nie biegać... Z dwojga złego każdy bedzie marudził... krótkowłose psy beda marznąć, a długowłose będą całe w błocie ;/

setki angielskie i tak są całe w ciapki przecież :p więc błotko nie zaszkodzi... a zawsze mozesz powiedzieć że przed chwilą aportował kuropatwę ;)

Posted

Darvin napisał(a):
setki angielskie i tak są całe w ciapki przecież :p więc błotko nie zaszkodzi... a zawsze mozesz powiedzieć że przed chwilą aportował kuropatwę ;)

w ciapki to mają pyski i łapki, długi włos jest biaaały ;) szczególnie biała firanka na brzuchu ma być jak śnieg. Psy musze kapac w dniu wystawy, zeby jakoś wyglądały :evil_lol: Wiec dla nas odrobina błota to koszmar i powód do mojego załamania nerwowego :shake: 4 h kapieli na nic :placz::placz:

Mam nadzieje, ze Katowice przemysla dokladnie organizacje i te "namiociki" beda konkretne ;) Jeżeli pogoda dopisze (chyba 2 lata temu bylo bardzo przyjmnie) to moge sie wystawiac na tym parkingu :cool3: ale jak bedzie deszcz :mad::mad:

Posted

hehe
Przecież w tamtym roku już była inauguracja wystawiania na dworze w miesiącu lutym w Bydgoszczy, wybrańcy mogli z tego skorzystać. A to była tylko krajówka więc czemu by wystawa o takiej randze - międzynarodowa i to z nominacją na CRUFT`S nie mogła się odbyć na świeżym powietrzu. W marcu będzie więc jest szansa, że będzie cieplej niż w lutym. :evil_lol:

Posted

A co mają powiedzieć sędziowie, sekretarze lub gospodarze stojąc na tym zimnie?
Czy to na prawdę pewne, że część ringów będzie na dworze? :shake:

Posted

Spodek ma być remontowany i oni mimo wszystko chcą tam robić wystawę :crazyeye:. Gdzie będzie Best in Show :shake: ?
Ja się tam za bardzo nie martwię bo w tym roku odpuszczam Katowice no ale warunki każdy chce mieć dobre.

Posted

Oj, oj, oj
nie kraczcie dziewczynki:(
bo jak sobie pomysle o wystawianiu w marcu na polku to sredni mam humorek:cool3:
Deszcz i plucha to jedno a wiatr to drugie utrapienie, jakoś sobie nie wyobrażam że można kasować tyle kasy i nie zapewnić pożądnych warunków.
W ubieglym roku Czestochowa w kwietniu byla i mimo ze nie było zimno to deszcz skutecznie uprzykrzał życie a nie mówiąc o marcowym deszczu gdzie temperatura może być naprawde niska:(
Lodowisko tez wspominam miło zdecydowanie lepiej od ringów tych na górze, przynajmniej miejsca było sporo no i psy miały przyjemnie.

Posted

No właśnie to zobaczyłam na stronie tvn i jestem ciekawa co organizatorzy teraz odpowiedza. Dalej bedą ściemniać że jest wszystko w porządku?

Jakoś mi się nie widzi żeby wystawa..o Crufts była organizowana nie daj boże na dworze w marcu:lol: nawet w jakiś namiocikach nie do pomyślenia, na tej skromnej salce sportowej i zimnym lodowisku? Może jeszcze Toi Toi-e postawią? To była by już żenada:)

mam nadzieje ze organizatorzy ogłoszą prawdę przed końcem terminu zgłoszeń, żeby coniektórzy mieli możliwośc wycofania swoich psów żeby nie brać udziału w jakimś cyrku oprawie mrozu:)