Jump to content
Dogomania

Katowice CACIB 2009 = Nominacja CRUFT'S 2010 !!!!

Recommended Posts

Posted

CACIB SHOW 20-21-22.03.2009 + Nominacja Cruft's 2010

OBSADA SĘDZIOWSKA:

GRUPA I

NIEDZIELA
SUNDAY
22.03

Sean DELMAR (IRL)
bearded collie, border collie

Hans Peter RICKER (D)
owczarek niemiecki

Uwe FISCHER (D)
PON, owczarek podhalański

Hans MÜLLER (CH)
owczarki szkockie, owczarek szetlandzki

Horst KLIEBENSTEIN (D)
bergamasco, ceskoslovensky vlcak, czuwacz słowacki, komondor, owczarki holenderskie, belgijskie, puli, schipperke, australian cattle dog, biały owczarek szwajcarski, jużak

Hans WIBLISHAUSER (D)
briard, beauceron, owczarek pikardyjski, bouvier des flanders

Anna PULIKOWSKA-KLIMONDA (PL)
bobtail, owczarki australijskie, welsh corgi pembroke, welsh corgi cardigan

GRUPA II
SOBOTA
SATURDAY
21.03

Krystyna OPARA (PL)
bernardyny, cane corso, hovawart, mastif hiszpański, pirenejski pies górski

Willi GULLIX (D)
leonberger, nowofundland

Dusan PAUNOVIC (SRB)
czarny terier, sznaucer olbrzym czarny, sznaucer średni czarny, sznaucer olbrzym pieprz i sól

Jan GAJEWSKI (PL)
shar pei, mastif angielski, mastif pirenejski, dog z majorki, owczarek środkowoazjatycki

Hans WIBLISHAUSER (D)
sznaucer miniaturowy czarno-srebrny, pinczer małpi, doberman

Jolanta JABŁOŃSKA (PL)
sznaucery: miniaturowy pieprz i sól, biały, czarny; średni pieprz i sól, pinczery miniaturowy i średni

Dan Ericsson (SWE). - ZMIANA
landseer, duży szwajcarski pies pasterski, mastif tybetański, owczarek kaukaski

Stefan STEFIK (SK)
fila brasileiro, bullmastiff

Andrzej KOT (PL)
berneński pies pasterski

Karl REISNGER (A)
rottweiler

Horst KLIEBENSTEIN (D)
dog niemiecki

Iwona MAGDZIARSKA (PL)
bokser

Janusz OPARA (PL)
broholmer, dogue de bordeaux, dog argentyński, dog kanaryjski, entlebucher, mastif neapolitański, tosa

Gitty SCHWAB (LUX)
bulldog angielski

GRUPA III
PIĄTEK
FRIDAY
20.03

Cathy DELMAR (IRL)
teriery: irish glen, norfolk, norwich, west highland white

Stefan SINKO (SLO)
teriery: australian silky, dandie dinmont, border, parson russel, skye, australijski, czeski

Horst KLIEBENSTEIN (D)
teriery: cairn, kerry blue, sealyham, staffordshire bull,

Gitty SCHWAB (LUX)
yokshire terrier

Walter JUNGBLUT (D)
bulterier, bulterier miniaturowy, bedlington terrier, lakeland terrier, niemiecki terier myśliwski

Marek TRĘBALA (PL)
foksteriery, jack russell terrier, manchester terrier

Sean DELMAR (IRL)
teriery: airedale, irish soft coated wheaten, szkocki, irlandzki, walijski

Damir SKOK (HR)
american staffordshire terrier

GRUPA IV
SOBOTA
SATURDAY
21.03

Gitty SCHWAB (LUX)
jamniki szorstkowłose

Cathy DELMAR (IRL)
jamniki krótkowłose, jamniki długowłose

GRUPA V
PIĄTEK
FRIDAY
20.03

Krystyna OPARA (PL)
alaskan malamute, basenji, nagi pies peruwiański, karelski pies, łajki, cirneco dell'etna, pies faraona, podengo portugalski

Hans WIBLISHAUSER (D)
pies grenlandzki, samoyed, shiba, szpice, hokkaido, eurasier, shikoku

Dusan PAUNOVIC (SRB)
akita, akita amerykańska, chow chow

Janusz OPARA (PL)
siberian husky

GRUPA VI
PIĄTEK
FRIDAY
20.03

Stefan STEFIK (SK)
rhodesian ridgeback, posokowiec bawarski i hanowerski

Karl REISINGER (A)
beagle, basset hound

Stefan SINKO (SLO)
alpejski gończy krótkon., bloodhound, gończy berneński, słowacki, schillera, porcelaine, petit basset griffon vendeen

Jan RYK (PL)
gończy polski, ogar polski, dalmatyńczyk

GRUPA VII
PIĄTEK
FRIDAY
20.03

Tadeusz CHWALNY (PL)
spaniel bretoński, mały münsterlander, pointer, wyżły: czeski, niemieckie, weimarskie, węgierskie, włoskie, braque d'auvergne

Dorota WITKOWSKA (PL)
setery

GRUPA VIII
SOBOTA
SATURDAY
21.03

Sean DELMAR (IRL)
labrador retriever (klasy dorosłe)

Stefan SINKO (SLO)
golden retriever

Uwe FISCHER (D)
springer spaniele angielski i walijski, labrador retriever (szczenięta i młodzież)

Karl REISINGER (A)
flat, nova scotia, płochacz niemiecki

Hans MÜLLER (CH)
curly coated retriever, hiszpański i portugalski pies dowodny, cocker spaniel angielski i amerykański, lagotto romagnolo, clumber spaniel, chesapeake bay

GRUPA IX
NIEDZIELA
SUNDAY
22.03

Walter JUNGBLUT (D)
bichon frise, bolończyk, brabantczyk, cotton de tulear, lwi piesek, mops, hawańczyk, terier tybetański, rosyjski toy

Cathy DELMAR (IRL)
chiński grzywacz, maltańczyk, gryfoniki

Krystyna OPARA (PL)
pudle

Dusan PAUNOVIC (SRB)
chihuahua długo i krótkowłose

Janusz OPARA (PL)
cavalier king charles spaniel, king charles spaniel, papillon, phalene

Dan Ericsson (SE)
pekińczyk, japan chin, lhasa apso, shih tzu, spaniel tybetański

Stefan SINKO (SLO)
buldog francuski, boston terier

GRUPA X
NIEDZIELA
SUNDAY
22.03

Gerard JIPPING (NL)
wilczarz irlandzki, rosyjski borzoj, whippet

Stefan STEFIK (SK)
pozostałe charty

Sędziowie konkurencji "Młody Prezenter" - Ewa Pyrchała, Dorota Witkowska

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze tegorocznej nie było, a tu już wątek na następną?:) No cóż, my zapewne będziemy, bo katowickie wystawy są fajne, ale za daleka przyszłość, by cokolwiek więcej powiedzieć...

Posted

Codik&Toffik napisał(a):
Znam osoby co 2009 mają cały już wypełniony :evil_lol: Ale zawsze warto wcześniej wiedzieć i pomyśleć ;)

OMG :evil_lol: To na mnie ludzie oczy robią, jak mam cały 2008 wypełniony, a oni myślą tylko miesiąc do przodu :evil_lol: A tu się okazuje, że są i tacy, co 2009 mają :evil_lol: .. No tak, zawsze warto wcześniej pomyśleć i to wszystko rozpisać w kalendarzu, bo często się okazuje, że dwie wystawy, na które chcemy iść, są w tym samym czasie...... :roll:

Posted

marymek napisał(a):
Jeśli dożyje to na pewno się zjawie :)

to samo chciałam napisać. :eviltong:
W przypadku psa trudno przewidzieć co będzie za miesiąc, czy nie nabawi się jakiejś kontuzji, nie wybije sobie zęba, suka może dostać w cieczkę nieterminowo i po wystawie.

Posted

McDzik napisał(a):
OMG :evil_lol: To na mnie ludzie oczy robią, jak mam cały 2008 wypełniony, a oni myślą tylko miesiąc do przodu :evil_lol: A tu się okazuje, że są i tacy, co 2009 mają :evil_lol: .. No tak, zawsze warto wcześniej pomyśleć i to wszystko rozpisać w kalendarzu, bo często się okazuje, że dwie wystawy, na które chcemy iść, są w tym samym czasie...... :roll:

miesiac do przodu? na wystawy w marcu, zgłaszałam juz w okolicach listopada, bo tak wypadał I termin :evil_lol::evil_lol: Na tegoroczna wystawe w Budapeszcie (pazdziernik), pierwszy termin mija za niecały miesiac :diabloti:

Nam niestety czesto wystawy koliduja z takimi uroczystosciami, jak komunie, śluby, imprezy itp :razz: Oczywiscie jedziemy wtedy i tak na wystawe :evil_lol::evil_lol:

W Katowicach pewnie bedziemy ;) Daleko nie mamy :diabloti:

Posted

Nie no, podziwiam Was... jak dla mnie daleko... ja bym w życiu na taką podróż daleką się nie wybrała, preferują takie wiesz, bliższe wystawy w sąsiednich mieścinkach :D ..

Posted

McDzik napisał(a):
Nie no, podziwiam Was... jak dla mnie daleko... ja bym w życiu na taką podróż daleką się nie wybrała, preferują takie wiesz, bliższe wystawy w sąsiednich mieścinkach :D ..

Do czasu ;) Jak juz wszystko zdobędziesz w kraju, to frajda jest mniejsza :cool3: i ciągnie poza granice ;)

Posted

No smiałam, że wy z Katowic i że niby daleko na wystawę macie :)
A tak na poważnie to teraz taż ciagnie, żeby od wakacji zacząć jeździć za Młodzieżowymi Championatami innych krajów :) ..

Posted

Ja na 90% będę. Właśnie ciekawe jaka cena... sędziowie mnie zbytnio nie interesują :eviltong:. A jak już pojedziemy to pewnie w pierwszy dzień wystawy, na młodego prezentera, bo tak sobie mama zażyczyła żebym była na każdej wystawie na MP :angryy: tym razem chyba grupa starsza... i z Birką do otwartej klasy. No ale ciekawe jak nas czas urządzi...

Posted

[quote name='Chianti']Ja na 90% będę. Właśnie ciekawe jaka cena... sędziowie mnie zbytnio nie interesują :eviltong:. A jak już pojedziemy to pewnie w pierwszy dzień wystawy, na młodego prezentera, bo tak sobie mama zażyczyła żebym była na każdej wystawie na MP :angryy: tym razem chyba grupa starsza... i z Birką do otwartej klasy. No ale ciekawe jak nas czas urządzi...[/quote]

Jak to mama sobie zażyczyła? :-o
MP to ma być przyjemność dla Ciebie a nie dla mamy!

Posted

[quote name='marymek']Jak to mama sobie zażyczyła? :-o
MP to ma być przyjemność dla Ciebie a nie dla mamy![/quote]

A co tam dla mnie to wszystko jedno, bo i tak chcę aby Birka się przyzwyczaiła do ringu itp.

PS. A co do przyjemności, to myślę, że wystawianie sprawi mi wielką przyjemność i w ogóle ;)