Codik&Toffik Posted March 21, 2008 Posted March 21, 2008 CACIB SHOW 20-21-22.03.2009 + Nominacja Cruft's 2010 OBSADA SĘDZIOWSKA: GRUPA I NIEDZIELA SUNDAY 22.03 Sean DELMAR (IRL) bearded collie, border collie Hans Peter RICKER (D) owczarek niemiecki Uwe FISCHER (D) PON, owczarek podhalański Hans MÜLLER (CH) owczarki szkockie, owczarek szetlandzki Horst KLIEBENSTEIN (D) bergamasco, ceskoslovensky vlcak, czuwacz słowacki, komondor, owczarki holenderskie, belgijskie, puli, schipperke, australian cattle dog, biały owczarek szwajcarski, jużak Hans WIBLISHAUSER (D) briard, beauceron, owczarek pikardyjski, bouvier des flanders Anna PULIKOWSKA-KLIMONDA (PL) bobtail, owczarki australijskie, welsh corgi pembroke, welsh corgi cardigan GRUPA II SOBOTA SATURDAY 21.03 Krystyna OPARA (PL) bernardyny, cane corso, hovawart, mastif hiszpański, pirenejski pies górski Willi GULLIX (D) leonberger, nowofundland Dusan PAUNOVIC (SRB) czarny terier, sznaucer olbrzym czarny, sznaucer średni czarny, sznaucer olbrzym pieprz i sól Jan GAJEWSKI (PL) shar pei, mastif angielski, mastif pirenejski, dog z majorki, owczarek środkowoazjatycki Hans WIBLISHAUSER (D) sznaucer miniaturowy czarno-srebrny, pinczer małpi, doberman Jolanta JABŁOŃSKA (PL) sznaucery: miniaturowy pieprz i sól, biały, czarny; średni pieprz i sól, pinczery miniaturowy i średni Dan Ericsson (SWE). - ZMIANA landseer, duży szwajcarski pies pasterski, mastif tybetański, owczarek kaukaski Stefan STEFIK (SK) fila brasileiro, bullmastiff Andrzej KOT (PL) berneński pies pasterski Karl REISNGER (A) rottweiler Horst KLIEBENSTEIN (D) dog niemiecki Iwona MAGDZIARSKA (PL) bokser Janusz OPARA (PL) broholmer, dogue de bordeaux, dog argentyński, dog kanaryjski, entlebucher, mastif neapolitański, tosa Gitty SCHWAB (LUX) bulldog angielski GRUPA III PIĄTEK FRIDAY 20.03 Cathy DELMAR (IRL) teriery: irish glen, norfolk, norwich, west highland white Stefan SINKO (SLO) teriery: australian silky, dandie dinmont, border, parson russel, skye, australijski, czeski Horst KLIEBENSTEIN (D) teriery: cairn, kerry blue, sealyham, staffordshire bull, Gitty SCHWAB (LUX) yokshire terrier Walter JUNGBLUT (D) bulterier, bulterier miniaturowy, bedlington terrier, lakeland terrier, niemiecki terier myśliwski Marek TRĘBALA (PL) foksteriery, jack russell terrier, manchester terrier Sean DELMAR (IRL) teriery: airedale, irish soft coated wheaten, szkocki, irlandzki, walijski Damir SKOK (HR) american staffordshire terrier GRUPA IV SOBOTA SATURDAY 21.03 Gitty SCHWAB (LUX) jamniki szorstkowłose Cathy DELMAR (IRL) jamniki krótkowłose, jamniki długowłose GRUPA V PIĄTEK FRIDAY 20.03 Krystyna OPARA (PL) alaskan malamute, basenji, nagi pies peruwiański, karelski pies, łajki, cirneco dell'etna, pies faraona, podengo portugalski Hans WIBLISHAUSER (D) pies grenlandzki, samoyed, shiba, szpice, hokkaido, eurasier, shikoku Dusan PAUNOVIC (SRB) akita, akita amerykańska, chow chow Janusz OPARA (PL) siberian husky GRUPA VI PIĄTEK FRIDAY 20.03 Stefan STEFIK (SK) rhodesian ridgeback, posokowiec bawarski i hanowerski Karl REISINGER (A) beagle, basset hound Stefan SINKO (SLO) alpejski gończy krótkon., bloodhound, gończy berneński, słowacki, schillera, porcelaine, petit basset griffon vendeen Jan RYK (PL) gończy polski, ogar polski, dalmatyńczyk GRUPA VII PIĄTEK FRIDAY 20.03 Tadeusz CHWALNY (PL) spaniel bretoński, mały münsterlander, pointer, wyżły: czeski, niemieckie, weimarskie, węgierskie, włoskie, braque d'auvergne Dorota WITKOWSKA (PL) setery GRUPA VIII SOBOTA SATURDAY 21.03 Sean DELMAR (IRL) labrador retriever (klasy dorosłe) Stefan SINKO (SLO) golden retriever Uwe FISCHER (D) springer spaniele angielski i walijski, labrador retriever (szczenięta i młodzież) Karl REISINGER (A) flat, nova scotia, płochacz niemiecki Hans MÜLLER (CH) curly coated retriever, hiszpański i portugalski pies dowodny, cocker spaniel angielski i amerykański, lagotto romagnolo, clumber spaniel, chesapeake bay GRUPA IX NIEDZIELA SUNDAY 22.03 Walter JUNGBLUT (D) bichon frise, bolończyk, brabantczyk, cotton de tulear, lwi piesek, mops, hawańczyk, terier tybetański, rosyjski toy Cathy DELMAR (IRL) chiński grzywacz, maltańczyk, gryfoniki Krystyna OPARA (PL) pudle Dusan PAUNOVIC (SRB) chihuahua długo i krótkowłose Janusz OPARA (PL) cavalier king charles spaniel, king charles spaniel, papillon, phalene Dan Ericsson (SE) pekińczyk, japan chin, lhasa apso, shih tzu, spaniel tybetański Stefan SINKO (SLO) buldog francuski, boston terier GRUPA X NIEDZIELA SUNDAY 22.03 Gerard JIPPING (NL) wilczarz irlandzki, rosyjski borzoj, whippet Stefan STEFIK (SK) pozostałe charty Sędziowie konkurencji "Młody Prezenter" - Ewa Pyrchała, Dorota Witkowska Quote
Błyskotka Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 No ciekawe jaka będzie cena i obsada sędziowska :roll:. Quote
katik Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Blisko mam więc pewnie będę, ale za daleka przyszłość, żeby cokolwiek przewidzieć i planować. Quote
McDzik Posted March 22, 2008 Posted March 22, 2008 Jeszcze tegorocznej nie było, a tu już wątek na następną?:) No cóż, my zapewne będziemy, bo katowickie wystawy są fajne, ale za daleka przyszłość, by cokolwiek więcej powiedzieć... Quote
Codik&Toffik Posted March 22, 2008 Author Posted March 22, 2008 Znam osoby co 2009 mają cały już wypełniony :evil_lol: Ale zawsze warto wcześniej wiedzieć i pomyśleć ;) Quote
McDzik Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 Codik&Toffik napisał(a):Znam osoby co 2009 mają cały już wypełniony :evil_lol: Ale zawsze warto wcześniej wiedzieć i pomyśleć ;) OMG :evil_lol: To na mnie ludzie oczy robią, jak mam cały 2008 wypełniony, a oni myślą tylko miesiąc do przodu :evil_lol: A tu się okazuje, że są i tacy, co 2009 mają :evil_lol: .. No tak, zawsze warto wcześniej pomyśleć i to wszystko rozpisać w kalendarzu, bo często się okazuje, że dwie wystawy, na które chcemy iść, są w tym samym czasie...... :roll: Quote
katik Posted March 23, 2008 Posted March 23, 2008 marymek napisał(a):Jeśli dożyje to na pewno się zjawie :) to samo chciałam napisać. :eviltong: W przypadku psa trudno przewidzieć co będzie za miesiąc, czy nie nabawi się jakiejś kontuzji, nie wybije sobie zęba, suka może dostać w cieczkę nieterminowo i po wystawie. Quote
Talagia Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 McDzik napisał(a):OMG :evil_lol: To na mnie ludzie oczy robią, jak mam cały 2008 wypełniony, a oni myślą tylko miesiąc do przodu :evil_lol: A tu się okazuje, że są i tacy, co 2009 mają :evil_lol: .. No tak, zawsze warto wcześniej pomyśleć i to wszystko rozpisać w kalendarzu, bo często się okazuje, że dwie wystawy, na które chcemy iść, są w tym samym czasie...... :roll: miesiac do przodu? na wystawy w marcu, zgłaszałam juz w okolicach listopada, bo tak wypadał I termin :evil_lol::evil_lol: Na tegoroczna wystawe w Budapeszcie (pazdziernik), pierwszy termin mija za niecały miesiac :diabloti: Nam niestety czesto wystawy koliduja z takimi uroczystosciami, jak komunie, śluby, imprezy itp :razz: Oczywiscie jedziemy wtedy i tak na wystawe :evil_lol::evil_lol: W Katowicach pewnie bedziemy ;) Daleko nie mamy :diabloti: Quote
McDzik Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Nie no, podziwiam Was... jak dla mnie daleko... ja bym w życiu na taką podróż daleką się nie wybrała, preferują takie wiesz, bliższe wystawy w sąsiednich mieścinkach :D .. Quote
Talagia Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 McDzik napisał(a):Nie no, podziwiam Was... jak dla mnie daleko... ja bym w życiu na taką podróż daleką się nie wybrała, preferują takie wiesz, bliższe wystawy w sąsiednich mieścinkach :D .. Do czasu ;) Jak juz wszystko zdobędziesz w kraju, to frajda jest mniejsza :cool3: i ciągnie poza granice ;) Quote
McDzik Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 No smiałam, że wy z Katowic i że niby daleko na wystawę macie :) A tak na poważnie to teraz taż ciagnie, żeby od wakacji zacząć jeździć za Młodzieżowymi Championatami innych krajów :) .. Quote
Talagia Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Od wakacji? To ile twój psiak ma? ps. wybacz, ze zle wczesniej zrozumialam :eviltong: Quote
Różyczka Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Sądzę, że będę jak co roku :-). Jeśli nie wystawiać to oglądać :-) Quote
Chianti Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Ja na 90% będę. Właśnie ciekawe jaka cena... sędziowie mnie zbytnio nie interesują :eviltong:. A jak już pojedziemy to pewnie w pierwszy dzień wystawy, na młodego prezentera, bo tak sobie mama zażyczyła żebym była na każdej wystawie na MP :angryy: tym razem chyba grupa starsza... i z Birką do otwartej klasy. No ale ciekawe jak nas czas urządzi... Quote
marymek Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='Chianti']Ja na 90% będę. Właśnie ciekawe jaka cena... sędziowie mnie zbytnio nie interesują :eviltong:. A jak już pojedziemy to pewnie w pierwszy dzień wystawy, na młodego prezentera, bo tak sobie mama zażyczyła żebym była na każdej wystawie na MP :angryy: tym razem chyba grupa starsza... i z Birką do otwartej klasy. No ale ciekawe jak nas czas urządzi...[/quote] Jak to mama sobie zażyczyła? :-o MP to ma być przyjemność dla Ciebie a nie dla mamy! Quote
Light of Shin-Ra Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='McDzik']18 marca skończył 6 miesięcy :)[/quote] To dokładnie tak jak moja młoda. My pewno tradycyjnie już i za rok do Katowic zawitamy. Quote
Chianti Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 [quote name='marymek']Jak to mama sobie zażyczyła? :-o MP to ma być przyjemność dla Ciebie a nie dla mamy![/quote] A co tam dla mnie to wszystko jedno, bo i tak chcę aby Birka się przyzwyczaiła do ringu itp. PS. A co do przyjemności, to myślę, że wystawianie sprawi mi wielką przyjemność i w ogóle ;) Quote
Śnieżynka Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 a ja czekam na cenę i obsadę i wtedy sie zastanowimy :D Quote
katik Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Ja już wiem kto będzie sędziował i mi pasuje sędzia. Quote
Błyskotka Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='katik']Ja już wiem kto będzie sędziował i mi pasuje sędzia.[/quote] A skąd wiesz :cool3: ? Quote
Recommended Posts