Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Absolutnie nie twierdzę że mam rację :) nigdy moja sucz nie była w takiej sytuacji ;) ale z psami na spacerach (tereny które są jej :P ) raz się bawi jak głupia, a innym razem rzuca się bo ma taki kaprys :)
Pewnie bym spróbowała gdybym miała możliwość i wyrozumiałych ludzi obok :D

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szkoda, że mieszkasz w tej Irlandii bo chyba na bardziej wyrozumiałych ludzi z psami niż na naszym zlociku nie trafisz nigdy :evil_lol:

Posted

Amber napisał(a):
Szkoda, że mieszkasz w tej Irlandii bo chyba na bardziej wyrozumiałych ludzi z psami niż na naszym zlociku nie trafisz nigdy :evil_lol:

W planach mam przyjechać z suką na miesiąc do PL ale to raczej w zime :P

Posted

zaba14 napisał(a):
W planach mam przyjechać z suką na miesiąc do PL ale to raczej w zime :P

planuj przyjazd na majówkę :evil_lol: bo my planujemy zlocik ;)

Posted

Jak można poczytać w czeluściach DGM - maltretuje pieska i krzyczę na niego ciągle. Dlatego był taki wycofany na zlocie pewnie :shake: Tak to dlatego, że ją maltretuje tak się trzymała mojego tyłka - nie dlatego, że była wystraszona ilością psów i ludzi...

I TAK BĘDĘ TO PRZEŻYWAĆ!

Posted

Amber napisał(a):
Och jakie piękne zdjęcia, cóż za artysta (wielkiej klasy) je robił?

Ach, no tak... to JA przecież :loveu: :eviltong:

haha nie mogę z was :) uśmiałam się :P
śmieszna ta Twoja sucz :) i ciągle biała na fotach :P
a swoją drogą, nie wiem, czy ona umie pływać? ;) i bidula ciągle chadzała w kagańcu? ;) bo ja szczerze wątpie abym mojej mogła w takim towarzystwie ściągnąć kaganiec ;) bo wszystkie kamienie, patyki są JEJ :) i absolutnie nie można ich zabierać :) nasze spacerowe psiaki dobrze o tym wiedzą i na warknięcie wypluwają wszystko co mają w ryju ;] ale to same uległe suczki :)

Posted

Amber napisał(a):
Och jakie piękne zdjęcia, cóż za artysta (wielkiej klasy) je robił?

Ach, no tak... to JA przecież :loveu: :eviltong:

Nie znasz... Taka jedna Sylwiusia :evil_lol:

Posted

Anita, Eris sam z siebie wygląda tak groźnie, że boję się do tej pory mówić jaką trwogę we mnie wzbudzał przez cały czas trwania zlotu :shake: :lol:

Posted

model staffik nie pamiętam czy suka czy pies

ale ma dł 8 cm wys 12 a szerokość 11
nels ma 6 cm dł ryja

Co do wody - ona umie pływać ale preferuje latanie po chaszczach wodnych - Lubi się o nie ocierać :evil_lol:

Posted

Bardzo fajne zdjęcia , Prośka najładniejsza z całego towarzystwa :lol:
A kaganiec macie prawie na pewno amstaf.staffik suka , ja mam model psa i jest większy .

Posted

gops napisał(a):
Bardzo fajne zdjęcia , Prośka najładniejsza z całego towarzystwa :lol:
A kaganiec macie prawie na pewno amstaf.staffik suka , ja mam model psa i jest większy .

no właśnie nie pamiętam, który pamiętam że staffik :evil_lol:
Prośka najładniejsza i najbardziej alienowata - ale jestem z niej zadowolona jak na takie warunki - najlepszy był wieczorny rytuał spania na kolankach :diabloti: 2 wieczoru gdy ja nie miałam kocyka by piesek mógł pod nim spać suka wbiła się na kolana Amberowej :loveu:

Posted

Bo pieski czują dobrych ludzi :loveu: Choć w przypadku Prośki pewnie poczuła bratnią duszę w postaci kolejnej patologicznej osoby :diabloti:

Posted

Okamia napisał(a):
no właśnie nie pamiętam, który pamiętam że staffik :evil_lol:
Prośka najładniejsza i najbardziej alienowata - ale jestem z niej zadowolona jak na takie warunki - najlepszy był wieczorny rytuał spania na kolankach :diabloti: 2 wieczoru gdy ja nie miałam kocyka by piesek mógł pod nim spać suka wbiła się na kolana Amberowej :loveu:

No bo jak to tak bez kocyka? Każdy prosiek pójdzie tam gdzie kocyk i tam gdzie najbardziej miękko :lol:
Nowa sytuacja , wiadomo że psy nie będą całkiem sobą.
Ona też jest taka mega pozytywna do ludzi ?

Posted

gops napisał(a):
No bo jak to tak bez kocyka? Każdy prosiek pójdzie tam gdzie kocyk i tam gdzie najbardziej miękko :lol:
Nowa sytuacja , wiadomo że psy nie będą całkiem sobą.
Ona też jest taka mega pozytywna do ludzi ?

No kocyk musi być.
Dla niej inni mogą nie istnieć w sumie. Chodź jak już kogoś pozna to jest w miarę ok. Nie jest wylewna ale da się pogłaskać. Później już Kaśkę lizała. Jedynie facetom nie ufa nigdy całkowicie - mojego brachola do dziś potrafi ofukać mimo, że mieszka z nami już 2 lata.

Posted

to czasem lepiej ;) bo moja kocha cały świat :) a najlepsze jak ktoś sie głośno śmieje na ulicy to ona z daleka już "wyje/śpiewa" do tej osoby... normalnie zabić można ;]

Posted

zaba14 napisał(a):
to czasem lepiej ;) bo moja kocha cały świat :) a najlepsze jak ktoś sie głośno śmieje na ulicy to ona z daleka już "wyje/śpiewa" do tej osoby... normalnie zabić można ;]

Na szczęście to ja dla Prochy jestem całym światem - reszta może nie istnieć. Czasem jest to męczące ale na zlocie została grzecznie kilka razy z dziewczynami i obyło się bez wielkiego płaczu.

Proch do obcych nawet nie pójdzie... no czasami jeżeli są podobni do kogoś z rodziny lub mojego TŻ to pójdzie zobaczy że to nie oni i wraca :evil_lol:

Posted

Prosiak jest super. Podoba mi się bardzo u psa taka cecha, że ma swojego ludzia i resztę olewa.
Pola za to kocha wszystkich i z każdym chętnie pójdzie. Chociaż na zlocie mnie zaskoczyła bo się bardzo pilnowała i trzymała mnie. No ale to wiadomo, nowe miejsce, mnóstwo obcych ludzi i psów.
Niemniej jednak Prosiak jest kochany, lizała mnie po uszach twarzy i rekach:loveu:, no ale to biedny zahukany piesek, wiec pewnie ciągnie ją do patologii :evil_lol:

Była grzeczna, jak zostałam pierwszego dnia sama z wszystkimi psami, a zlotowicze poszli po żarcie, to Prośka najszybciej się uspokoiła, nie powiem, który pies najgłośniej darł ryja :eviltong:

a fociszki widac ze z profesjonalnej reki wyszły :cool3:

Posted

asiak_kasia napisał(a):
Prosiak jest super. Podoba mi się bardzo u psa taka cecha, że ma swojego ludzia i resztę olewa.
Pola za to kocha wszystkich i z każdym chętnie pójdzie. Chociaż na zlocie mnie zaskoczyła bo się bardzo pilnowała i trzymała mnie. No ale to wiadomo, nowe miejsce, mnóstwo obcych ludzi i psów.
Niemniej jednak Prosiak jest kochany, lizała mnie po uszach twarzy i rekach:loveu:, no ale to biedny zahukany piesek, wiec pewnie ciągnie ją do patologii :evil_lol:

Była grzeczna, jak zostałam pierwszego dnia sama z wszystkimi psami, a zlotowicze poszli po żarcie, to Prośka najszybciej się uspokoiła, nie powiem, który pies najgłośniej darł ryja :eviltong:

a fociszki widac ze z profesjonalnej reki wyszły :cool3:

A wiesz jak mi miło to słyszeć :loveu: Zawsze myślałam, że będzie drzeć ryja jak debil i narobi mi siary :evil_lol:

Pora na foteczki prośka z mojego aparatu by ja i Amberowa :evil_lol: