majqa Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Ło matko...głowa w lodówce??? To u mnie norma, bez układania!!! :razz: :evil_lol: Quote
Karilka Posted March 26, 2008 Author Posted March 26, 2008 No ona chetnie by wlazła do lodówki jakbym jej pozwoliła, pomimo że łasuchem nie jest. Quote
& Gloria & Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 BLIŹNIACZKI :-o:-o:-o [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107849[/URL] IDENTYKO :loveu: Quote
MARCHEWA Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Karilko,dostałam takiego maila z Allegro w sprawie suni: Treść wiadomości: Witam, Czy sunia lubi koty i dzieci. I bardzo proszę o informację czy może mieszkać w bloku czy raczej w grę wchodzi opcja mieszkania w domku z ogródkiem. Pozdrawiam Monika Wysyłam ci namiary na panią na pw Quote
majqa Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Fantastyczna wiadomość. :multi: Myślę, że odpowiedź na każde z pytań będzie brzmiała "TAK", bo sunia aktualnie też mieszka w bloku, a reszta info jest na wątku...niemniej...Kariluś, kuj, kuj to żelazo!!!!!!!!!!!!!! Quote
Karilka Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Dzwoniły dzisiaj dwie pańcie:multi:. Mają dać znać po omówieniu sytuacji w domach. Jedna z ogłoszeń a druga - fajniejsza od Majgi:Rose::Rose::Rose:. Quote
Karilka Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Sunieczka pojechała do nowego domku! Fajna kobitka z 3 dzieciaków bodajże ( 10, 13? i 18 lat) blok na wsi (skąd ja to znam:evil_lol:?). Wcześniej mieli psiaka, który żył 13 lat bodajże (sukę owczarkowatą) :loveu::loveu::loveu:. Dz [CENTER][SIZE=4][COLOR=Indigo][B]DZIĘKUJĘ [COLOR=Red]Natalii i MARCHEWIE [COLOR=Indigo]za ogłoszonka i Tobie[/COLOR] MAJGA [/COLOR]ZA ZNALEZIENIE MAŁEJ TAKIEGO SUPER DOMKU!:multi:[/B][/COLOR][/SIZE] [/CENTER] Quote
natalia_aa Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Swietna wiadomosc. Oby wiecej takich :multi: Gratuluje swietnej akcji Karilko :loveu: I dziekujemy za tak troskliwa opieke nad sopocka niunia. Quote
MARCHEWA Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 Bardzo się cieszę:loveu::loveu::multi::multi: Quote
andzia69 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 a ja się dowiedziałam ostatnia:-( super!!!!:multi: Karilka - ty ja odwozilaś czy ludkowie sami wzięli? I mam nadzieję, że wysterylizują niebawem;) Quote
brazowa1 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 to niech tylko jej nie mnoza (jak mantre moge powtarzac ;) ciesze sie bardzo!Niech małej sie wiedzie! Quote
majqa Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 UFF...Będę miała rękę na pulsie!!! Czuję się tak, jakby mi moje własne dziecko odeszło w siną dal...cholercia...zamiast się cieszyć już się martwię, czy wszystko będzie dobrze. :-( (Trudno, taką już mam naturę)...Musi być!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dziś Danusi (nowa Pani niuni) odpuszczę, bo pomyśli, że mam większego szmergla niż jej znany ale jutro jak nic nie wytrzymam... Wrzód na tyłku to przy mnie pikuś...:roll: Kariluś wrzuć na wątek (pi razy drzwi), jakie obwarowania zapodałaś w umowie. Plizzzz...:modla::modla::modla: No to teraz czas na Antosia i domek dla niego. Quote
Karilka Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Rozmawiałam o sterylizacji lecz pani myślała, ze zastrzyki są skuteczniejsze:shake:. Powiedziałam, żeby wysterylizowali małą - nie miała nic przeciwko. Z resztą umowa podpisana więc myślę, że się dostosują:lol:. To fajni ludzie!. Mam nadzieję, [B]majga[/B] że przypilnujesz tej sterylizacji?:cool3: Quote
Karilka Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Oto moja umowa: [CENTER][CENTER]UMOWA ADOPCYJNA[B] Umowa podpisana w dniu: .................. 2008 roku w ok. Łodzi, pomiędzy __________[/B][B]_ a Kariną Kwiatkowską. [/B][B] Umowa dotyczy_________[/B] [/CENTER] [/CENTER] [B]W momencie przekazania, pies ma ____________________, które zostają przekazane wraz z w/w zwierzęciem.[/B][B] Nowy opiekun _________________________________ , zobowiązuje się:[/B][B] -[/B][B] szczepić go raz do roku przeciwko wściekliźnie[/B][B] -[/B][B] regularnie odrobaczać[/B][B] -[/B][B] utrzymywać luzem, bez uwiązywania na łańcuchu[/B][B] -[/B][B] zapewniać wodę i pożywienie w odpowiedniej ilości[/B][B] -[/B][B] zapewniać dach nad głową, ciepło i godne warunki bytu[/B] [B]- nie dopuścić do rozmnożenia (najlepiej kastrując / sterylizując)[/B][B] -[/B][B] nie stosować przemocy, ani innych form dręczenia[/B][B] Nowy opiekun _________________ ________________ , zobowiązuje się:[/B][B] -[/B][B] powiadomić natychmiast Karinę Kwiatkowską o zaginięciu, lub chorobie czy zranieniu w/w zwierzęcia [/B][B]-[/B][B] w przypadku zachorowania lub zranienia, bezzwłocznie zawieźć do weterynarza[/B][B] -[/B][B] powiadomić w ciągu 24 godzin o śmierci w/w zwierzęcia, podając jej przyczyny i ewentualne zaświadczenie od lekarza, w przypadku eutanazji. [/B][B]Nowy opiekun _________________ ________________ , podpisuje oświadczenie, że [/B][B]w przypadku jakichkolwiek kłopotów, lub chęci oddania w/w zwierzęcia, zgłosi się do Kariny Kwiatkowskiej. Jednocześnie przyjmuje do wiadomości, że: [/B][B]-[/B][B] nie może psa sprzedać, ani oddać go osobom trzecim [/B][B] -[/B][B] nie może NIE zawiadomić o jego chorobie, zniknięciu, bądź śmierci [/B][B]-[/B][B] ma obowiązek wpuścić na teren posesji osobę wytypowaną przez Karinę Kwiatkowską, która będzie chciała skontrolować warunki utrzymywania psa.[/B][B] Karina Kwiatkowska zobowiązuje się:[/B][B] -[/B][B] kontrolować warunki utrzymania w/w zwierzęcia [/B][B]-[/B][B] zabrać je z powrotem do siebie i nie wyciągać konsekwencji wobec ____________[/B][B]________________ jeśli oddaje w/w zwierzę z przyczyn obiektywnych i w dobrej kondycji [/B][FONT=Verdana] i dalej dane moje i podpisy. [/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] Quote
majqa Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='Karilka']Rozmawiałam o sterylizacji lecz pani myślała, ze zastrzyki są skuteczniejsze:shake:. [B]NIE SĄ!!![/B] Powiedziałam, żeby wysterylizowali małą - nie miała nic przeciwko. Z resztą umowa podpisana więc myślę, że się dostosują:lol:. To fajni ludzie!. Mam nadzieję, [B]majga[/B] że przypilnujesz tej sterylizacji?:cool3:[/quote] Jasne, że będę pilnować sprawy i podam im namiar do dobrego i ludzkiego weta... Quote
Karilka Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 majga ja podałam już namiary na super extra weta:lol:. Że zastrzyki nie są skuteczniejsze - wszyscy wiemy.:roll: Quote
andzia69 Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 [quote name='Karilka']majga ja podałam już namiary na super extra weta:lol:. Że zastrzyki nie są skuteczniejsze - wszyscy wiemy.:roll:[/quote] no właśnie moi znajomi są w trakcie ratowania (od soboty) suni...po zastrzykach...najpierw podejrzewano zatrucie, potem dopatrzono się ropomacicza - jest po operacji...ale czy bedzie OK - nikt nie wie...cały czas pod kroplówką:shake: Quote
akucha Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 O rany, przeciez to wątek Przeciąga :-o I on już w domy, szok!!!! Karlika :loveu::loveu::loveu: Cioteczki wszystkie, jestescie super!!!! Quote
Karilka Posted March 27, 2008 Author Posted March 27, 2008 Przeciąg w nowym domu:loveu:. Majga a będzie dało sie załatwić jakieś fotki? Nie chce za bardzo truć obcym ludziom własciwie ale zadzwonie za pare dni:lol: Quote
majqa Posted March 27, 2008 Posted March 27, 2008 W ten weekend jestem załatwiona "czasowo" ale jasne, że dopilnuję fotek, albo sama się kopsnę i porobię. Nie wyrobię psychicznie jak się wszystkiego nie dowiem z pierwszej ręki. Quote
Recommended Posts