Ella Posted June 11, 2004 Author Posted June 11, 2004 Hej Musze Wam powiedzieć,że tylko regularne pory wychodzenia dają zadawalające rezultaty..Tak,że nic innego nie pozostaje jak myśleć za psa może czas przyniesie jakieś oświecenie dla psa. Quote
Rikosz Posted June 17, 2004 Posted June 17, 2004 Hmm..... chciałem podzielić się moim doświadczeniem z "sikaniem".... Otóż moja psiunia praktycznie w żaden, nawet najmniejszy sposób nie dawała znaków , że chce wyjśc za potrzebą .......:( Oczywiście jedenym ratunkiem było regularne wychodzenie "na godziny" ......... pomagało ale niestety nie zawsze :( Nie pomagały ani groźby ani prośby :( Często krzyczałem na nią jak zrobiła w domu i nagradzałem jak załatwiła sie na dworze :( Mając 5 miesiecy na 2 dni przed Świętami Wielkanocnymi - psiunia została mi ukradziona :( Na szczęście, natychmiastowe całodobowe poszukiwania - dały efekt !!!! Odnalazłem ją :) była w okropnym stanie :( Zapewne była trzymana w jakimś zamknięciu - ponieważ miała bardzo zdarte pazurki na łapach :( praktycznie do krwii :( Bardzo szybko, po tym zdarzeniu doszła do siebie ( na szczęście). Od następnego dnia - po powrocie do domu - psiunia już nigdy nie nasikała w domu !!!!!!!!!!!! Tak myslę, że chyba poprostu pomyslała, że za to sikanie w domu ...... pozbyłem się jej :( Wiem, że to nie jest żaden sposób na oduczenie psa. W moim przypadku był to taki bodziec dla niej ....... niestety bardzo drastyczny bodziec...... Na szczęście wszystko skonczyło się bardzo dobrze :) Quote
Recommended Posts