majqa Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Jak najdalej owczarku od wizji końca w słoiku...Do góry po dom, prawdziwy dom!!! Quote
monita Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 Czy ten psiak, wykazuje jakąś agresję ?? Czy jest spokojny ?? Quote
Patia Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 majqa napisał(a):W głowę zachodzę skąd mam te wiadomości...coś mi świta, mniejsza o to ale...od podhalanów są: Camara i Patia. Mam nadzieję, że nic mi się nie pokićkało. Tamb napisz do tych dziewczyn. Patia jest od bordogów :cool3: Jak tylko będą lepsze zdjęcia mogę zrobic Allegro . Quote
tamb Posted March 24, 2008 Author Posted March 24, 2008 monita napisał(a):Czy ten psiak, wykazuje jakąś agresję ?? Czy jest spokojny ?? Jest bardzo spokojny. Quote
majqa Posted March 24, 2008 Posted March 24, 2008 To już jakiś plus...ale czy wystarczający?:-( Quote
majqa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Zdziwiłabym się gdyby nie było...Niech Ci się uda piesiu! Quote
Camara Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 majqa napisał(a):Zdziwiłabym się gdyby nie było...Niech Ci się uda piesiu! a ja bym się zdziwiła jakby były :cool1: chyba nie wiecie jak trudno znaleźć dom dla OP :shake: Quote
majqa Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Wcale nie trudniej niż dla asta, rottka ale to oczywiście nie kwestia licytacji. Zauważcie, że są wątki psów, które ledwo się zaczęły, a już kończą happy endem i wydawać by się mogło, że były to psy, które nie będą miały szans. Są też takie, że pies poezja, a wątek wali strona za stroną i ni pioruna chętnego. Quote
monita Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Słuchajcie, robiąc ogłoszenie musiałam podać swoje dane ( podałam też e-mail ) Przyszedł e-mail z zapytaniem. Odpisałam. Z kontekstu wnioskuję, że napisała go młoda ( mniej niż 18 lat ) osoba. Prosiłam o kontakt z kimś pełnoletnim ( mama lub tata ). Quote
monita Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Widziałam ogłoszenie z psiakiem w jednej z lecznic :razz: Quote
Camara Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Zrobiłam Atosowi parę fotek do ogłoszeń i bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu psiaka, bo sytuacja jest naprawdę nieciekawa :shake: tamb, ponieważ ja przez większość dnia jestem mało osiągalna, może podawać twoje namiary w ogłoszeniach, tak jak pisałaś parę stron wcześniej? tamb napisał(a):Najlepiej na mnie: tamaraart@vp.pl nr tel 510278239 Po pierwsze: Atos nie jest owczarkiem podhalańskim. Trzeba by dużej (ogromnej!!!) wyobraźni by go z tą rasą uosabiać. Chyba tylko kolor sierści mają wspólny ;) W ogłoszeniach owczarek podhalański będzie się ludziom kojarzył z psem stróżującym, a Atos nie nadaje się do tego. To pies od szczeniaka wychowany w mieszkaniu w blokowisku. Ma sierść bez podszerstka, miekką jak włosy, w dotyku jak pudel. Ta sierść chyba zawsze taka bezpodszerstowa, choć trudno ocenić bo pies jest zabiedzony. Jest wysoki, ale budowy wilczarza - drobne kości, długie łapy, nawet jak przytyje to i tak będzie chartowaty :cool3: Generalnie - to taki mix, że do niczego nie można go porównać. Po prostu piękny biały pies. Pies jest ponoć odrobaczany, zaszczepiony na wirusy i wściekliznę. Piszę pnoć, bo książeczki nie widziałam. Jest tak chudy, że żebra skórę przebijają. Chyba nie był prawidłowo karmiony od szczeniaka. Na pewno lubi dzieci, nie denerwuje go np.kopana piłka, ale skacze na ramiona i może dzieciaka wywrócić. Do obcych trochę nieufny,ale to ponoć po tej przygodzie ze smalcownikiem. Mieszka z małym kundelkiem i bardzo się lubią. Na spacerach nie zwraca uwagi na inne psy. Ciągnie na smyczy. Jest bardzo żywiołowym, młodym dużym psem i wymaga dość konsekwentnego prowadzenia. W domu grzeczny, nie niszczy, zachowuje czystość. Sytuacja rodzinna tak skomplikowana, że pies musi jak najszybciej znaleźć dom. Najlepiej DS - dom z ogrodem ale nocowanie wyłącznie w domu. Proszę o szukanie awaryjnego DT - domowego. On absolutnie nie nadaje się do kojca :shake: a zargożenie jest duże i rzeczywiste :cool1: zaraz wkleję fotki... Quote
ElzaMilicz Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Podnoszę, bo pilne !!! Ciotki zaraz tu będą. Quote
tamb Posted March 25, 2008 Author Posted March 25, 2008 Camara, dziękuję za pomoc. Co dalej robić? Quote
hop! Posted March 26, 2008 Posted March 26, 2008 Piękny pies, ale bardzo zaniedbany... Na pierwszy rzut oka widać, że przebywa w nieciekawych warunkach. Powtórzę pytanie: kto może zabrać psiaka na tymczas? Quote
Recommended Posts