Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może być mix akity (w dodatku chyba w starym typie albo amerykanskiej bo ta maska ciemna) i chow-chow. Masz jakies jej zdjecia z boku robione moze? Tak czy siak szpicowata ale morde ma bardziej akicią niż chow-chowa no za to kolor chow-chowa ;-) W sumie moze tez byc mixem chow-chow i owczarka. Zależy jak nosi ogon w naturze.

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niom, rozmawiałam przed chwilą z Ojcem Elurina. Usłyszałam dokładnie to samo! Saba robi szybkie postępy. Już się cieszy, macha ogonkiem , je z ręki :). Niesamowite! Wielki ukłon w stronę Twojego Taty Elurin. [B]Dziękujemy[/B].
Jest problem z zapięciem jej na smycz (jeszcze się boi i ucieka) , ale myślę, że to tylko kwestia czasu.
Ewidentnie boi się mężczyzn. Z kobietami jest ok.
Nasza Sabcia ma fioletowy jężyk????. Rewelacja :). Może wsadziła go gdzieś we framugę nieopatrznie podczas zamykania drzwi?:evil_lol:
Fakt, chyba ma sporo z chow-chowa. Jest niższa od akity i ten kolorek.

Posted

[quote name='Kacedy'] Izis:ghost_2: a o jakiej Ty gafie piszesz? No coś Ty?
A jak już Sabcia będzie w domku to my :drink1:[/quote]

Ok ok :BIG:

A ja rozmawiałam z Edytką :-)

Posted

Suki akity (zwlaszcza te w dolnej granicy wzrostu) tez nie są tak znów dużo większe. A przy mixach to wiadomo ze mniejsze od danej rasy.

Posted

tak też może być. Napisałam przecież w poście wyżej o tym. No a chow-chow to jak najbardziej szpic. To też napisałam ;-) Elurin nie czytasz :-(

Posted

A tak, przepraszam, nie zauważyłem... A właściwie nie zrozumiałem tego w ten sposób. Chyba mam zaćmienie wiosenne.
Jutro będą zdjęcia ze spaceru :)

Posted

Niestety nie, sunia boi się smyczy. Ucieka, po założeniu smyczy stara się wyrwać. Daje się głaskać, dała się wyczesać.
Dziś będą zdjęcia - niestety tylko z boksu.

Posted

Proponuje przypiąć jej smycz i zostawić ją w kojcu. Nie trzymać jej za nią - niech sobie zwisa - ona się z nią oswoi i po jakimś czasie powinna się przyzwyczaić.

Posted

Wydaje mi się, że to niezły pomysł- tyle, że Saba nie ma własnej obroży ani smyczy :(
Elurin- wysłałam Ci prośbę na PW- właśnie w sprawie zakupu dla Sabuni odpowiedniej rozmiarowo obroży i smyczki.

Posted

Kacedy, masz priv.
Saba boi się smyczy jako takiej. Opisałem reakcję na trzymanie jej na smyczy, ale ojciec oczywiście nie męczył suki. Dowiem się, co robi w kierunku "smyczowym".
Psica powinna mieć jutro własną obrożę i smycz.

Posted

Sucz dała się wyczesać, pożegnała nawet ojca przez siatkę. niestety, nadal się boi. Smycz ma zakładaną wg metody Anouk, ale to wywołuje u niej wielki stres.
Zdjęcia wstawię ok. 21, teraz nie mam siły.
Sunia będzie miała kupione smycz i obrożę jutro po południu.

Posted

Izis napisał(a):
Fajnie :-) Będzie miała własny komplecik :-) Może się przyzwyczai?

Do własnego może tak. Bo to będzie chyba pierwsza w jej życiu własna rzecz :)
Elurin- jest jeszcze jedna mała prośba- aby wziąć paragon z zakupu "wyprawki" dla Sabuni i dać go nowemu panu Saby. Będzie to możliwe?

Elurin napisał(a):
Smycz ma zakładaną wg metody Anouk, ale to wywołuje u niej wielki stres.

hmmm- ja to niekumata jestem. Na czym ta metoda polega...tak w skrócie?

Posted

Zdjęcia Saby:

Kacedy - ta metoda: [quote name='anouk92']Proponuje przypiąć jej smycz i zostawić ją w kojcu. Nie trzymać jej za nią - niech sobie zwisa - ona się z nią oswoi i po jakimś czasie powinna się przyzwyczaić.
Ale tylko na czas pobytu ojca, Saba będzie miała własną smyczkę dopiero jutro.

Posted

Sabunia ślicznie wyczesana :). Dziękujemy!
Ależ ona ma smutek wyryty na pysiu :(

Elurin- chyba mnie zaćmiło z tą metodą;) Napisałeś Anouk z dużej litery no to pomyślałam, że to iście naukowo- książkowa metoda. Ale jako, że w googlach nie znalazłam to stwierdziłam, że trzeba zapytać mądrzejszych. No nieźle się uśmiałam :)

Posted

Hihi, uśmiałem się!:lol:
Mam zwyczaj, że nicki piszę dużą literą i często opuszczam cyferki.
Sabcia na 2 dolnych zdjęciach jest silnie wystraszona.
Wg mnie widać, że ma w sobie dużo chow-chowa.

Posted

Elurin dziekujemy :-)
Czy Saba nie ma stanu zapalnego tego szwu po operacji. Na jednym ze zdjęć wydaje mi się, że to jakieś zaognione jest :-( Czy tak tylko wygląda.
Niestety dalszych wpłat na Sabę poza tymi dwoma co są ujęte nie ma do tej pory. Ktoś o Sabuni zapomniał :-(
Wiecie co na tych zdjęciach faktycznie widać podobnieństwo. Zwłaszcza, że są chow-chowy krótkowłose też...

Prawda, że podobne są ;)