Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj rano zabrałyśmy Rudzię ze schroniska:multi:,byłyśmy u weta(wielkie podziękowania dla dr.Suraja,który badanie zrobił nieodpłatnie),teraz Rudzia poszła z Shanti do domu,a wieczorem pojedzie na tymczas do Herspri:loveu:.Więcej napisze Shanti,bo ja muszę uciekać;)

• Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cudo nie sunia! Robić można z nią wszystko i ani ząbków nie pokaże. Miała maszynką elektryczną golony brzuszek, robione usg i nawet nie warknęła. Momentami nawet przysypiała. Wet, pan Arek był nią zachwycony. W schronisku najpierw mówili, że młoda, wet schroniskowy napisał jej w książeczce 6-7 lat. Pan Arek twierdzi, że ma góra 2 lata, a dałby sobie rękę uciąć że półtora roku. To nie jej pierwsza ciążą. W samochodzie jechała grzecznie na kolanach, od weta do domu szłyśmy na piechotkę. Idzie grzecznie na smyczy, nie ciągnie, przed ulicą na komendę stój staje. Bez problemu weszła do klatki schodowej, do windy troszkę się bała, ale wsiadła. W domu grzecznie czekała w przedpokoju, aż ją wrzaskun obszczeka. Zamknęłam moje stwory w sypialni i nakarmiłam sunię, napoiłam, pościeliłam kocyk w przedpokoju, ale kuchnia zdecydowanie lepiej jej odpowiadała, więc tam na kocyku koczuje. Na siad jakoś nie reaguje, ale na zostań leży grzecznie na posłanku. Raczej nie była żle traktowana, jest niesamowicie ufna. Właśnie przyczłapała z kuchni i leży mi pod nogami. Na wrzaskuna nie zwraca uwagi, choć ten już ochrypł od szczekania. Szczeniaka nie mam odwagi jej przedastawić, bo malutka jest strasznie rozbrykana i gryzie. Rudzia za jedzenie zrobiłaby wszystko, ale dostała tylko troszkę, bo jeszcze czeka ją dzisiaj podróż. Sorki za chaos, piszę po jednym zdaniu;)

Posted

Samturia napisał(a):
Świetnie! :multi:
Pamiętajcie, że jak kasa będzie potrzebna do ja sie deklaruję z rzeczami na bazarek :)

Będziemy pamiętać, ślicznie dziękujemy za banerki i pilnowanie wątków.
Samturio może jeszcze banerek np. "Rudzia nieduża sunia po sterylce szuka domu" coś w tym stylu, mały żeby zmieścić briardkę, wątek ogólny i Rudzię.;)

Rudzia właśnie jedzie z Moniką55 i jej Mężem do Herspri.

Muszę jeszcze napisać, że obie dziewczyny Marchewa i Monika55 mimo różnych swoich ważnych spraw znalazły czas, żeby pomóc Rudzi .:loveu:

Sunia siku i kupka na dworze, nie zrobiła w domu prawie przez 5 godzin, grzeczniutka i cichutka jak myszka:loveu:

Posted

Herspri napisał(a):
Rudzia już u mnie ;) Śliczna i w ogóle tylko się jeży na swoją współlokatorkę :mad:

Może za dużo wrażeń jak na jeden dzień dla tej psicy.:roll:

Posted

Grzecznie spała na skraju łóżka, zresztą większość czasu spędza na leżeniu na łóżku :diabloti: Bardzo usłuchana jest i z moją małą nie ma już spięć. Rano byłyśmy na spacerku, jeży się na inne psy ( co może być po prostu spowodowane tym że jest szczenna ) .
Sterylizacja w poniedziałek po południu .

Posted

[quote name='Herspri']Grzecznie spała na skraju łóżka, zresztą większość czasu spędza na leżeniu na łóżku :diabloti: Bardzo usłuchana jest i z moją małą nie ma już spięć. Rano byłyśmy na spacerku, jeży się na inne psy ( co może być po prostu spowodowane tym że jest szczenna ) .
Sterylizacja w poniedziałek po południu .

Myślę, że o to chodzi, zawsze była łagodna dla innych psów.
To trzymamy kciuki do poniedziałku!
Dzięki Herspri, że ją przyjęłaś:loveu:

Uaktualniłam pierwszy post, tam też linki do bazarków. Coś mi się dzieje z fotosikiem, wgrywa mi po 1 zdjęciu i wyskakuje komunikat o jakiś problemach z konwersją:angryy: , ale pomału pouzupełniam zdjęcia.