shanti Posted April 17, 2008 Author Posted April 17, 2008 MARCHEWA napisał(a):A czy pani z Krakowa jest nadal zainteresowana Rudzią? Shanti,fajna foteczka:loveu: Dzięki! Moje dwa diabełki:loveu: Co do Rudzi to tak. Pani zgodziła się na wizytę przedadopcyjną, którą po 26 kwietnia przeprowadzi Jagienka. Jeszcze obie panie muszę skontaktować, żeby się dogadały co do konkretnego terminu. Rudzia pojechałaby do Krakowa w długi weekend. Mam nadzieję, że wszystko wypali, bo Rudzia nadaje się tam idealnie:loveu: Pani Renatka poczytuje wątek Rudzi, może nam się ujawni;) Quote
KrystynaS Posted April 17, 2008 Posted April 17, 2008 Herspri pozwól, że wspomnę Ci o problemie "sterylkowym" u mojej suczki. Kilka dni po zabiegu zobaczyłam na szwie taki mały bąbelek jak po oparzeniu pokrzywą. Był czerwiec, ona miała ogolony brzuszek więc pomyślałam, że oparzyła się o pokrzywy na łące podczas spaceru. Na drugi dzień były już dwa bąbelki, ten starszy zaczął się robić lekko czerwony. Zaniepokoiło mnie to trochę. Ale gdy na trzeci dzień pojawił się kolejny bąbel i wszystkie były czerwonawe, wsadziłam sunie do samochodu i pojechałyśmy do weterynarza. Okazało się, że jest uczulona na nici chirurgiczne. Jeżdziłyśmy co drugi dzień na zastrzyki (antybiotyk + lek odczulający). Weterynarz powiedział że takie uczulenie zdarza się bardzo rzadko ale się zdarza. Oglądaj szew u Rudzi. Na pewno będzie dobrze ale zajrzyj tam codziennie dokąd nie zdejmą szwów. Piszę o tym bo shanti wspomniała o uczuleniu. Psy też bywają uczulone na składnik nici chirurgicznych, niestety. Quote
Herspri Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Sprawdzam szew codziennie, na razie nic się tam nie dzieje :) Quote
MARCHEWA Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Cieszę się,że Rudzia czuje się dobrze. Ja z moich bazarków rozliczę się w przyszłym tygodniu;) Quote
Herspri Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 Mam kilka nowych zdjęć Rudzi, jak dobrze pójdzie to jutro wstawię na dogo ;) Quote
shanti Posted April 18, 2008 Author Posted April 18, 2008 [quote name='dorota1']Czekamy niecierpliwie. Jejku, znowu dogomaniaczka z Krakowa:multi: Witamy serdecznie:lol: Mam kilka nowych zdjęć Rudzi, jak dobrze pójdzie to jutro wstawię na dogo ;-) Czekamy, czekamy! Quote
shanti Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 Doda_ napisał(a):trzymam kciuki za ten domek w krakowie ;) Pani jest bardzo sensowna:lol: Problem był w zostawaniu psa w domu. W przypadku Trzyłapka, który jest w schronie i niewiele o nim wiemy nie można było w żaden sposób zagwarantować, że nie będzie wył i niszczył sprzętów. Jasne, że psa mozna wszystkiego nauczyć, ale trzeba czasem dużo czasu. Rudzia natomiast jest psiną bardzo ufną i spokojna, jest na tymczasie, znamy jej reakcje i myślę że w jej wypadku wystarczy kilka dni aklimatyzacji i spokojnie zostanie w domu sama. Była u mnie 5 godzin i naprawdę zakochałam się w niej:loveu: , taka wdzięczna i kochana psinka. Przy okazji. Katrinko wpłaciła mi za spódnicę 45 zł koszt przesyłki priorytetem w zaokrągleniu 6 zł więc 39 zł jeszcze będzie na Rudzię. Po wpłynięciu wszystkich pieniędzy za bazarki zrobię rozliczenie. Quote
monika55 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Wazne, zeby Rudzi bylo dobrze. Zasluguje na to. Quote
Herspri Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 I zdjęcia :razz: : ( szczury ją tak zaciekawiły :evil_lol: ) Quote
Doda_ Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 o matko.. jaka ona piękna... hihi, a lubi szczury? Quote
Herspri Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 No właśnie... jeden ją chciał chapnąć w nos więc ona w odwecie chciała drugiego ugryźć w głowę :roll: ... :diabloti: Quote
shanti Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 [quote name='Herspri']No właśnie... jeden ją chciał chapnąć w nos więc ona w odwecie chciała drugiego ugryźć w głowę :roll: ... :diabloti: Takie niewiniątko chciało chapsnąć szczurka :evil_lol:;) http://img81.imageshack.us/img81/5921/1003093iy0.jpg Cudeńko Rudzia:loveu: Quote
dorota1 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Co za piękna psinka! Prawdziwe cudo. Jak można było taką słodką sunieczkę wyrzucić na ulicę!? Trzymam kciuki za dobry domek. Quote
KrystynaS Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Herspri jakie szczury????:crazyeye: Ale z niej urocza sunia. :lol: A minka na ostatnim zdjęciu!!!!! Quote
monika55 Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 No slicznosci. To ci Rudzia, szczurki by gryzla.:lol: Quote
Herspri Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Właśnie wróciliśmy ze spacerku :loveu: Więc dodaję jeszcze kilka fotek. BTW. Rudzia miała spięcie z moją suką o patyk, przez chwilę było gorąco ale rozlewu krwi nie było. Rudzia jest strasznie głośna przy zabawie :razz::diabloti: Bardzo ładnie się słucha. I lubi kopać w ziemi :evil_lol: Kopać łapami pomagać sobie w walce z ziemią zębami ;) Jakie szczury ? Ano moje osobiste dwa :loveu: Quote
shanti Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 Spojrzenie to ona ma rozbrajające:evil_lol: http://images31.fotosik.pl/222/d2e9a6c777cd5899.jpg Dopiero na tych zdjęciach widać ile ja ta ciąża w schronie zdrowia kosztowała, toż to skóra i kości:-o:shake: Quote
KrystynaS Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Ale jak na psa ze schroniska to Rudzia wygląda bardzo dobrze. Widocznie była w schronie krótko, no albo w Jastrzębiu dobrze dbają o psy. Bardzo wdzięczna sunia na tych zdjęciach. :loveu: Quote
Herspri Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Więcej fotek Rudzi można zobaczyć w galerii " Etna i reszta świata " link w podpisie ;) . Quote
monika55 Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 Dziekujemy. Rudzia sliczna, fotki sliczne.:lol: Quote
Recommended Posts