Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie lubię sąsiadów :shake: wracam z pracy, a ten już czeka. Wiedziałm o co chodzi, słyszałam pod blokeim. Młody się nudził i wył :roll: Ale był zamknięty odzielnie, tak jak w niedzielę. Może jak dostanie cale mieszkanie z moim psem łacznie, to będzie cisza.

Posted

Beata, no się przecież Ci wcześniej zgodziłam!
mały jest u mnie max do jutra wieczór, potem wraca do Izy. Sąsiad chętnie by go dziś wysłał daleeeko, tylko gdzie..?
a wiesz, że chwilowo mam tez Łatkę? ;)

Posted

Juz ok, mój TZ wyjechał, tymczasowa sunia idzie w piątek do domku , do wspaniałego domu, więc już teraz Antek zostanie u mnie tak długo aż mu znajdziemy dobry ,odpowiedzilny domek.
Dziękuje za pomoc szczególnie GameBoy, Morisowej i Apsie , ale tak łatwo się od Was nie odczepię ;) bardzo Was proszę o pomoc w ogłaszniu malucha.

Jutro nowe zdjęcia !

Posted

dziś młody chyba był grzeczny - ani kartki na drzwiach, ani sąsiada, który "wyrzuca śmieci akurat gdy ja idę z psami". Dostał całe mieszkanie do dyspozycji i po powrocie widziałam, że się nie nudził ;) ale bez szkód, tylko bałaganiku trochę. Został na cały dzień i nie nasikał :crazyeye: podziwiam, w końcu to szczenię

Posted

u mnie bylo tak samo
jak go zamykalam darl sie ale jak mogl biegac po calym mieszkaniu siedzial cicho
u mnie sikal ale z innego powodu chyba on sie strasznie bawil z Hexa i Pancą - biegał, pił, biegał, pił a później sikał - bo przez noc trzymał super

Posted

Wczoraj wszyscy grzecznie spali. Antoś również .

...a od rana się ganiamy, nawet moja najstarsza z towarzystwa sunia-Rottka skacze przy Antosiu jak zajączek :lol:

Uciekajmy !!!!!!

Ciężko im zrobić zdjęcia latają jak szaleni :evil_lol:

Ps. Już nie mam czasu na więcej, ale postaram się o więcej i o lepsze zdjęcia, może jutro.
Jak widać ogródek zorany doszczętnia...ale mordy szczęśliwe :)

Posted

ciotka daj juz spokoj - to nieistotne, bullek nie bullek jest cudowny i zrownowazony

wielkosci Onka chyba nie bedzie - moja suka w jego wieku byla wieksza i to sporo

Posted

Muszę przyznac, że niuniek bardzo się zmienia , kiedy był mniejszy i chudszy japke miał taką bardziej okrągłą z takim jakby garbem, jak Astowate mają, do tego jego mama jest podobna do Asta... ale teraz mały rośnie pysio mu się wydłuża , uszy powoli stają, więc zupełnie inaczej wygląda.
Ktoś powiedział, że on do Labka jest podobny, ale z racji pochodzenia nie powinnien iśc do domu z ludźmi bez doświadczenia z psami. Tak sądzę , choc mały zachowuje sie i socjalizuje wzorowo. Myślę jednak, że trzeba miec wyobraźnie. Co Wy na to, chyba nie przesadzam, co ?

Posted

Aldona...hmmm - uważam, ze kazdy, kto decyduje się na psa większego niż pies do łydki powinien mieć pojęcie co to pies;) I to nie tyczy się zadnych konkretnych ras tylko po prostu trzeba miec wyobraźnię, ze duży pies moze przewrócic, pociągnąc, może nie lubieć innych psów, - czy to bedzie bullowaty czy nie to w tym wypadku nie ma znaczenia, bo i nie bullowate nie lubia psów - i trzeba wtedy mieć i siłę, żeby go pociagnąć w przeciwnym kierunki oraz rozum, zeby psa mądrze wychować - choc osobiscie uważam, ze psy małe są gorzej wychowane niż duze:lol:

Adopcje bullowatych o tyle sa trudniejsze, ze chetni na nie to głównie ludzie z tzw. marginesu, albo młodociani idioci, którzy pieskiem chcą sobie powiekszyc bicepsy:angryy:

Dlatego ten pies powinien miec ogłoszenie, w którym absolutnie nie powinno pisac, ze nawet stał koło bullowatego - wtedy ten "margines" nawet po niego nie zadzwoni;)