Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja sobie poczytałam, poczytałam, zamówiłam karmę dla dużych psów z kurczakiem i ryżem i do tego ciasteczka z chrząstką rekina na stawy 8) moja Bella zakochała się w tej karmie i na razie wcina ją w ilościach dostępnych w misce :D bez żadnych perturbacji jelitowo - żołądkowych ... co będzie dalej, zobaczymy .. :fadein:

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U nas podobnie,nie narzekam :D

Picasso wcina-co prawda spore porcje,jak dla ponad 50kg psa,ale mam nadzieję,że się po prostu po jakimś czasie nasyci i unormuje.

Ciasteczka też OK-mam dwa gatunki-na stawy i na sierść.

Dziewczynki wcinają ciacha,Pisiek woli Nutro-Acana mu nie smakuje 8)

Na razie jest fajnie :D

Posted

No zaszalałam dzisiej na maxa :D

Zamówiłam dwa wory żarełka każdy po 20kg-biedny kurier-udzwiga się jak dziki osioł :D

I dwie puchy-tutaj przeżyłam szok-każda pucha mieści ok 19 kg granulek.

To będą chyba największe puchy,jaki dotąd widziałam-maxi-konserwy :D

Posted

No no no.. :) Faaajnie..

Ja się stale zbieram.. Pewnie dopiero w przyszłym tygodniu kupię Acanę.. Te puchy na karmę też rozwazam.. One chyba coś koło 35 zł kosztują tak?

Sylwio a mozesz napisac jak to cudo wygląda? 8)

Posted

No nie wiem,jak wygląda Marto-żarełko dopiero przyjdzie w poniedziałek :D

Wtedy napiszę czy przeżyłam szok na widok puszek :lol:

Puchy są po 35zł za sztukę-ale ja dostałam 2 za 30zł-mała promocja :D

Żarełko zamawiam z siedziby centralnej-z Wrocławia :D

Posted

Zaraz.. Dwie puchy kosztowały cię 30 zł ???? :o Czy może ja coś źle zrozumiałam..

Jak tak to ja też chce.. ;)

Planuję miec dwa rodzaje karmy to by się przydało.. ;)

Posted

Łe.. Ja tez tak chce.. :) Nie wiesz czy moze u dystrybutorów regionalnych także coś takiego jest? Ja sie wybieram za kilka dni do Pani Gosi ale nie wiem czy ona ma te puchy.. A nie ukrywam,zę by mi sie przydały.. Zwłaszcza jak sa w takiej fajnej cenie.. :)

Jak nie to moze tym razem zamówie z Wrocka.. Dostawa jest gratis prawda??

Posted

Promocja jest ciągła- dla stałych klientów :D

Ja do takowych jeszcze nie należę,bo to mój drugi zakup-ale że biorę sporo żarełka to pewnie dlatego :D

Marta dzwoń i pytaj w Głogosi-jak nie-przecież możesz zamówić we Wrocku :D Dostawa jest faktycznie gratis :D

Posted

Tak zrobię.. :)

Ale czy jeden worek 20 kg to wystarczy by się na tę promocję załapac? ;)

Jak tak to bym sobie też odrazu dwie puchy kupiła. A co !! Taka promocja.. :lol:

Posted

czy ktos z Was mial te karme?mojemu smakowala probka.a kurczaka juz nie chce jesc.jak wasze pieski po niej sie czuly i wygladaly.mam zamiar ja zakupic, jesli wasze opinie beda pozytywne.dzieki

Posted

Poczytalam Was, pomyslalam :hmmmm: , no i tez zamowilam :) .Moze nie jest to szalenstwo na maxa :wink: , bo tylko jedno opakowanie, ale od czegos trzeba zaczac. Poczekam teraz na to, co moj pies bedzie mial w tej sprawie do powiedzenia :roll:

Posted

Po wielkich bojach z firmą przesyłkową Stolica przyszło żarełko :D

I dwie puchy-a właściwie spore plastikowe wiadra z firmowym napisem Acana i bardzo mocnymi,dobrze przylegającymi pokrywkami.

Wchodzi do nich tak na oko17,5-18kg żarełka,więc nie cały worek.

Wiadro ma średnicę 38cm i wysokość-39,5cm :D

Posted

sylwia, a na czym te boje polegaly? bo ja od Acany dostalam maila, ze wysylaja w poniedzialek i zadnych wiecej informacji :( . Czy to jest tak, ze firma kurierska odzywa sie i ustala ze mna termin telefonicznie?

Posted

Już piszę :D

Paczka została wysłana do mnie w piątek raniutko.

Sobotę rozumiem-OK :wink:

Poniedziałek-nic :o

Zadzwoniłam da Acany i pytam,co z żarełkiem.

A pani na to,że wysłali :o :o -podała mi numer do Stolicy i nr przewozowy.

Dzwonię do Stolicy-a oni mi na to,że był kurier i nikogo nie było w domu(nieprawda,bo byłam)-nie zostawili mi żadnego zawiadomienia ani nic-ot po prostu-facetowi nie chciało sie dygać z 40kg żarcia :evilbat:

A mielimój telefon-starczyło zadzwonić...

Zrobiłam awanturę a pan do mnie,że mogę zgłosić reklamacje na piśmie :evilbat:

Odesłałam go do diabła i kazałam dostarczyć żarło do domciu-ale gul mi nieźle skoczył :evilbat: :evilbat:

Prawie godzinę straciłam na przepychanki z panem ze Stolicy-ale żarło mi dowieźli 0X

Nikt mnie nie informował o której godzinie będzie-dopiero drugim razem zażyczyłam sobie,że kurier ma być od tej do tej godzinki.

Jak wysłali w poniedziałek-to we wtorek żarełko powinno być na miejscu.

Jak w środę nie będzie-dzwoń do Acany i później do Stolicy i nie słuchaj żadnych dyrdymałów-płaci się za dostarczenie do domu a nie za to,że sama przyjadę sobie po jedzonko :wink:

Posted

sylwia dzieki stokrotne :P . Dzieki Twojemu przetarciu szlakow bedzie mi juz latwiej (a pewnie i jeszcze komus sie to przyda, zwazywszy na rosnaca popularnosc Acany). Dzis tez nie raczyli dostarczyc, wiec jutro nastawiam sie psychicznie i dzwonie, zeby ich popedzic :wink: , tym bardziej, ze poprzednia karma mi sie konczy.

Posted

U mnie Stolica zadzwoniła na szczęście (włażenie z takimi ciężarami na 5 piętro nie należy do przyjemności) natomiast u mnie chcieli drugi raz skasować za żarełko (a płaciłam wcześniej na rachunek) ... poza tym żadnych problemów 8)

Posted

Dzwonilam do dystrybutora, dowiedzialam sie najpierw, ze nikogo nie bylo w domu (a bylam) a potem, ze zle wpisali nr mieszkania na liscie przwozowym :o . Na szczescie obeszlo sie bez walki, bo pani ze Stolicy sama do mnie zadzwonila. Swoja droga powinni w tej firmie kurierskiej przestac na telefonach oszczedzac i wczesniej ustalac dokladny termin :roll: . W kazdym razie wszystko sie dobrze skonczylo, karme dzis dostalam i wieczorem przystepujemy do pierwszej proby ogniowej;-)

Posted

Poczytałam, zachęciłam się - Chip je teraz Royal Canin Maxi Junior, ale to trochę dużo kosztuje (worek 14 kg - 220 PLN :( ).

Poczytałam też na stronie acany, ale nie mogę zorientować się która karma byłaby najlepsza dla Chipa - możecie mi doradzić ?

Chip to duży mieszaniec nie wiem czego, bo znajda (prawdopodobnie coś z dobermanem i ON'em), ma 13 miesięcy, wysokość w kłębie ok. 64 cm., wazy ok. 40 kg i już chyba nie będzie rósł. Ogolnie zdrowe bydlę, mam minimalny problem z łupieżem oraz teraz wychodzą mu straszne ilości kłaków, głównie podszerstka - wet powiedział, że prawdopodobnie brakuje mu troche Omega 3. W Royal Canin wg znalezionych w necie porównań w Royalu właśnie Omega 3 jest zbyt mało, więc poza ceną to takze jest powód dla którego szukam karmy na zmianę.

Pomóżcie, poradżcie którego ACANA powinam dla niego wybrać.

Posted

chip, moj psiak ma poltora roku plus-minus (jest ze schroniska, wiec trudno powiedziec dokladnie) i ja zamowilam taka dla duzych ras tzn. Acana Adult Large. Jesli Twoj pies nie pracuje, to mysle, ze w tym jest wystarczajaca zawartosc bialka no i odpowiednie skladniki na stawy dla duzych ras. A Chip i moj Atrey maja takie same "wymiary";-). Mysle, ze juz spokojnie mozesz przejsc na zarelko dla doroslych psow :D