Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 5 weeks later...
Posted

Przed chwila przeczytalam to na szarym(staffikowym):evil_lol:
WIĘC CHCESZ STAFFORSHIRE BULL TERIERA?
(znalezione w sieci)
Aby przygotować się na przybycie staffika idź do najbliższego weterynarza. Wysyp na stół całą zawartość swojego portfela i powiedz, żeby wziął wszystko co masz. Potem idź do sklepu zoologicznego. Zaaranżuj tak zakupy w sklepie, aby od razu cała Twoja pensja była przelewana na ich konto. Teraz idź do domu i po raz ostatni w spokoju poczytaj gazetę. Delektuj się tą chwilą - to Twoja ostatnia.
Zanim już w końcu będziesz miał swojego staffordshire bull teriera, znajdź osoby, które już takowego mają. Idź i wypomnij im ich metody dyscyplinowania psa, brak cierpliwości, niski poziom tolerancji oraz jak mogli pozwolić, aby pies wprowadzał tyle zamieszania. Zasugeruj sposoby, dzięki którym mogą wyszkolić psa, nauczyć czystości i zasad spania w wyznaczonym miejscu, manier przy stole i dobrego wychowania. Ciesz się chwilą - to ostatni raz w Twoim życiu, gdy znasz wszystkie odpowiedzi.
Aby poczuć jak wygląda noc idź do łóżka o 22, nastaw budzik na 24, obudź się i rzuć się z impetem na podłogę. Połóż 25 kg torbę z ziemniakami na kołdrę i spróbuj ponownie się pod nią wślizgnąć. Zmień alarm w budziku na 5.30 i jak tylko będziesz miał się obudzić, chlaśnij się w twarz wielką mokrą gąbką. Wstań, zrób śniadanie i wytrzymuj to przez następne 14 lat zachowując pogodę ducha.
Czy jesteś w stanie wytrzymać bałagan w domu? Aby się przekonać najpierw wysyp na świeżo umytą podłogę 5 kg błota i rozmaż wszystko po całej kuchni. Wynieś trochę na dywany w pokojach. Włóż palce w doniczkę i oprzyj je o czystą ścianę. I jak Ci się to podoba?
Idź ulicą z jedną ręką mocno wyciągniętą do przodu. Powiedz kilka razy miłym głosem 'równaj', krzyknij ponownie kilka razy 'równaj'. Wrzaśnij 'przestań ciągnąć, utłukę cię zaraz'. Ignoruj spojrzenia przechodniów.
Zapomnij o BMW i kup Poloneza. Kup surowe gryzaki, paczkę psich ciasteczek i dużą kość. Rzuć to wszystko i rozgnieć na tylnym siedzeniu. Przejedź grabiami po obu stronach samochodu. Doskonale!
Ćwicz siedzenie na części kanapy nie większej niż jej 1/8. Wypróbuj różne metody utrzymania ciepłego kubka na kolanach. Gdy już Ci się to uda, próbuj jeść cicho paczkę ciastek jednocześnie trzymając ją niewidoczną. Zaniechaj prób i od razu rozsyp okruszki na kanapie.
Zwiąż razem 2 widelce i powieś smycz psa na haczyku przy drzwiach. Spróbuj zdjąć ją cicho. Kiedy karabińczyk zabrzęczy zadrap się bardzo mocno po nodze trzymanymi widelcami. Powtórz czynność kilka razy. Idź do sklepu sportowego i kup ochraniacze dla bramkarzy.
A teraz na koniec spróbuj poćwiczyć jak dojrzeć ekran monitora, gdy na kolanach wierci się 20 kg staffik. NIEMOŻLIWE? Aj tam, po prostu musisz ćwiczyć, gdy są jeszcze malutkie.

----------------------
Dobre:diabloti:

Posted

ciocia nie masz w tym wielkim ogrodzie domku goscinnego ??? z checia bym sie przeprowadzila ... w zamian za domek oferuje opieke nad psami, zabawy, duuuuzo zdjec - mysle ze to uczciwa propozycja

Posted

anilla napisał(a):
wypisz wymaluj Czesio i po co ja się denerwuję ;) z naturą się nie wygra:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

ja juz dawno z natura nie walcze:evil_lol:.....dlatego tez wiekszy dom dom wiecej kanap i las do dziczenia:diabloti:

Canaveral-staff napisał(a):
a pomyślcie o tym co się dzieje jak w domu jest kilka staffików:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

zaprzestalam na 2!!!!...chyba ze w Bullerbyn cos nowego sie wydarzy:grin::megagrin:......:evil_lol:?

Tengusia napisał(a):
ciocia nie masz w tym wielkim ogrodzie domku goscinnego ??? z checia bym sie przeprowadzila ... w zamian za domek oferuje opieke nad psami, zabawy, duuuuzo zdjec - mysle ze to uczciwa propozycja

no....ale wtedy co ja mam robic?:diabloti:

Posted

Tengusia napisał(a):
ty bedziesz nianczyc moje bestie :roflt: a jak nam sie znudzi to zrobimy zamiane :eviltong:

hahhahhhaa ale wymyslilas:evil_lol::evil_lol::evil_lol:......nudy to by nie bylo ze wzgledu na Twojego chlopca i moja dziewczynke:diabloti:

Posted

Witaski:multi:

Ale Vesper jest piekna :loveu: taki koffany misio ale nie powiem jej powaga mowi uwazaj :mad:
Piekna :loveu:

Wymiziaj pieknisia i piekniskie ode mnie:lol:

pozdrowka:multi:

Posted

[quote name='agnethka']Bunia ma niesamowicie mocne geny - widać ją niemal w każdym szczeniaku, którego jest matką...może bym znalazła z jeden wyjątek...a tak to same Bunie są niezależnie od płci :razz:

Vesperka pięknie wyrosła :loveu::loveu::loveu:[/quote]

no Bunia daje same Bunie:evil_lol:

[quote name='kiti7']Witaski:multi:

Ale Vesper jest piekna :loveu: taki koffany misio ale nie powiem jej powaga mowi uwazaj :mad:
Piekna :loveu:

Wymiziaj pieknisia i piekniskie ode mnie:lol:

pozdrowka:multi:[/quote]
Bo ona wlasnie taka jest ,ale tylko do obcych:lol: dla nas i przyjaciol domu slodzinka:loveu:
Wimiziane pieknisie:p