Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bullila.nl napisał(a):
OKi doki ja tez nocny marek albo jak Ty mnie zwiesz nocna bullitkowa:evil_lol::evil_lol:

o jedna normalna inaczej :evil_lol:

ja się całkiem znowu przestawiłam z tym spaniem :shake: nie potrafię zasnąć wcześniej niż o 5 rano :placz: :placz: :diabloti:

Posted

Vectra napisał(a):
o jedna normalna inaczej :evil_lol:

ja się całkiem znowu przestawiłam z tym spaniem :shake: nie potrafię zasnąć wcześniej niż o 5 rano :placz: :placz: :diabloti:

A ja myslalam ze normalna inaczej to nir nienormalana:diabloti::diabloti::diabloti:
Znaczy sie zdrowo jestem....ide do Ciebie:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Najpiekniejszy kolorek świata :eviltong:, stwierdziłam, że jeżeli kiedyś wpadnę na pomysł zmiany koloru to tylko na zielony :evil_lol:, ale w tym celu trzeba by skojarzyć żółtego z niebieskim hahahaha :evil_lol:

Posted

Agastaffbull- jak my Bullitkiem koffamy komplementy od Ciebie...:loveu:

Vectra-no Bobasek trzaska minki przy sikanku...ale to nic w porownaniu z pierwszym dzrewkiem zaraz z rana....wtedy zamykniete ocka i leniwiec opiera se nozke od drzewo co sie przewrocic:evil_lol:

Sebastian- i tu racja!! modny czy nie ale zawsze miodzio:loveu:

Porterin-tu sie zgadza ja tez uwielbiam czarnuchy:evil_lol::evil_lol: z tym zielonym to nie zla propozycja:evil_lol: mieszanki dla doswiadczonych hodowcow...moze kiedys ktos sie odwarzy:razz:( ja tu nie chce prowokowac):diabloti: haha

Patka-pewnie ze w modzie a do tego...hm..moze klasyczny:p

Zaraz beda fotki;) pozdrawiamy L&B

Posted

porterin napisał(a):
Najpiekniejszy kolorek świata :eviltong:, stwierdziłam, że jeżeli kiedyś wpadnę na pomysł zmiany koloru to tylko na zielony :evil_lol:, ale w tym celu trzeba by skojarzyć żółtego z niebieskim hahahaha :evil_lol:

heh a niedawno mówiłaś, że i do błękitu się przekonałaś:lol:

Posted

Bullila.nl napisał(a):

Sebastian- i tu racja!! modny czy nie ale zawsze miodzio:loveu:

i ja jako jeden z nielicznych pozostanę konsekwentny, i jak narazie to na mojej "liście" miłośników ciemnej strony mocy pozostał Lukas. Jak coś mi się podoba to koniec, inne przesłanki nie mają znaczenia!!!:lol:

Bynajmniej puki co hahaa.

Posted

Lia wielkie dzieki za wspaniałe fotki Bullitka.:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: jako babcia jestem bardzo usatysfakcjonowana i od razu wszytskie kradne. :)

Sebastianie
a moge sie spytac tak dokładnie jaki jest modny kolorek?????:roll:;):eviltong:
Bo dla mnie kazdy kolorek jest normalny- ani modny ani nie modny:evil_lol:

Posted

Carbonara napisał(a):

Sebastianie
a moge sie spytac tak dokładnie jaki jest modny kolorek?????:roll:;):eviltong:
Bo dla mnie kazdy kolorek jest normalny- ani modny ani nie modny:evil_lol:

Jasne. Jak dla mnie modny jest poprostu kolor! każdy tylko nie pręga i czarny.
Nasuwają mi się od razu stare przysłowia, ale naprawdę nikogo nie miałem na myśli dotknąć czy urazić. Proszę mnie źle nie zrozumieć.
Tak się składa, że o modzie, także tej przemijającej, zresztą jak każda coś nie coś z racji mojej czternastoletniej profesji mógł bym poopowiadać…
Jestem miłosnikiem cimnych i w tej kwestii jestem nieobiektywny.

Posted

No i zgadza sie niebieskiego mogłabym mieć, ale nie hodować, buldoga angielskiego też będę mieć :evil_lol:, ale nie widze specjalnie możliwości zrobienia z moich czarnych jakiegos innego koloru, chociaż całkiem czarna nie jestem, na początku groziła mi biel :eviltong:, co widac nawet u Bullitka w postaci białego krawacika, o paluszkach nie wspomnę, a co do mordki to nie tylko moja wina :lol:

Ja nie kumam o czym Wy tam mówicie z tą modą :cool1:

Posted

Sebastian Książk napisał(a):
Nie zapomnę jakie o Gold Charger Buldożer niegdyś opinie krążyły:evil_lol:

Wiesz co, poza tym, ze występuje w nielubianym przeze mnie kolorze, to mam na jego temat opinię i Ty ją znasz i ta opinia z kolorem nie ma nic wspólnego.

Myślę, że mierzysz wszytkich jedną miarką, a to trochę niesprawiedliwe, bo jeżeli przyjmiemy, że słusznym jest kochać czarne, to dlaczego niesłusznym byłoby kochać inne kolory.

Ja oczywiście wiem, że zarzucasz wszystkim "kolorowym", że mają je dla kasy, bo towar bardziej chodliwy, ale czarnych dla idei też nie trzymają.

Posted

[quote name='porterin']Wiesz co, poza tym, ze występuje w nielubianym przeze mnie kolorze, to mam na jego temat opinię i Ty ją znasz i ta opinia z kolorem nie ma nic wspólnego.
Znam, i Charger jako pies też nie ma takich cech jakie preferuję.

Myślę, że mierzysz wszytkich jedną miarką, a to trochę niesprawiedliwe, bo jeżeli przyjmiemy, że słusznym jest kochać czarne, to dlaczego niesłusznym byłoby kochać inne kolory.

Naprawdę nie mierzę. Napewno są prawdziwi miłośnicy kolorowych, w to absolutnie nie wątpię. Ale jakoś tak ostatnio nagła miłość do koloru była...oczywiście napewno zupełnie przypadkowa, choć bardzo zaraźliwa.

Ja oczywiście wiem, że zarzucasz wszystkim "kolorowym", że mają je dla kasy, bo towar bardziej chodliwy, ale czarnych dla idei też nie trzymają.

A skąd to wiesz? że takie zarzuty stawiam.Z czarnymi masz rację, są napewno tacy co dla idei nie trzymają. A jeśli chodzi o kolory, to już kiedyś gdzieś pisałem, są sprawy o których nikt nie mówi, ale wszyscy o nich wiedzą.
I z powietrza nagłe mentalne transformacje co niektórych się nie biorą. Nikogo nie zaczepiam, nie odnoszę się personalnie. Rzadko zabieram głos, ale swoje zdanie na TEN temat mam. SWOJE, nie sugestywne, nie zaporzyczone i nie podpatrzone!
Cokolwiek z ewolucją koloru będzie się działo, to mam nadzieję że nie będzie tworzony za wszelką cenę, i najwarzniejsze wartości charakterystyczne dla rasy nie zostaną na wiele pokoleń utracone.

Posted

Sebastian Książk napisał(a):
A skąd to wiesz? że takie zarzuty stawiam.Z czarnymi masz rację, są napewno tacy co dla idei nie trzymają. A jeśli chodzi o kolory, to już kiedyś gdzieś pisałem, są sprawy o których nikt nie mówi, ale wszyscy o nich wiedzą.
I z powietrza nagłe mentalne transformacje co niektórych się nie biorą. Nikogo nie zaczepiam, nie odnoszę się personalnie. Rzadko zabieram głos, ale swoje zdanie na TEN temat mam. SWOJE, nie sugestywne, nie zaporzyczone i nie podpatrzone!
Cokolwiek z ewolucją koloru będzie się działo, to mam nadzieję że nie będzie tworzony za wszelką cenę, i najwarzniejsze wartości charakterystyczne dla rasy nie zostaną na wiele pokoleń utracone.

Zgadzam się z tym co powyżej całkowicie, ale jednak tak dość personalnie czasami pobrzmiewasz ;)

Ja mam zdanie takie - najpiękniejsze bulle są białe, najpiekniejsze staffiki są czarne, nie ma mnie co prawda w Polsce, ale nie zauważyłam mody na jakieś inne kolory, przynajmniej w moim wypadku - nikt mnie nigdy nie zapytał, czy mam do sprzedania szczenialka w innym kolorze, poza tym Bogu dzieki ta rasa jakoś sie trzyma, oby nigdy nie stało się z nią to co z amstaffami.

Posted

Dla scisłości, Charger nie ma wyrazu jaki preferuję, wyraz to gusta, a jak wiadomo ja o gustach....Za to jest psem na wskroś poprawnym z pięknym ruchem, a o idei hodowania i tego co na świecie jest najlepiej oceniane czyli jak wyżej, już kiedyś była mowa.

Posted

[quote name='porterin']Zgadzam się z tym co powyżej całkowicie, ale jednak tak dość personalnie czasami pobrzmiewasz ;)
Przepraszam, ale naprawdę nie wiem jak inaczej opisać co myślę.

Ja mam zdanie takie - najpiękniejsze bulle są białe, najpiekniejsze staffiki są czarne, nie ma mnie co prawda w Polsce, ale nie zauważyłam mody na jakieś inne kolory, przynajmniej w moim wypadku - nikt mnie nigdy nie zapytał, czy mam do sprzedania szczenialka w innym kolorze, poza tym Bogu dzieki ta rasa jakoś sie trzyma, oby nigdy nie stało się z nią to co z amstaffami.

Oby.
Pozdrawiam Dorotka, dlugo ostatnio nie dyskutowalismy hihi:evil_lol: