EwikB Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='Natula']co prawda jakiegoś dużego doświadczenia nie mam ale postaram się pomóc ;) na pewno bedzie potrzebny Ci grzebień gesty-do pyszczka, mysle że nie jest konieczny ale ja bardzo lubie grzebień rzadki , z długimi, zakończonymi okrągło zębami- w okresie wymiany włosa mi się baardzo przydaje ( to moje ulubione narzedzie do wszystkich futer, a szczególnie CTR ) szczeniaczka najlepiej przyzwyczajać grzebieniem a potem szczotką, ja zaczełam od szczotki z włosiem i rozczesywaczem ( coś w stylu MP ale 10 razy tańsze) a potem szczotka z długimi zebami bez kulek np Maxi Pin a co do kosmetyków się niestety nie wypowiem bo sama ciągle mam problem czego używac i efekt jest taki ze co chwile cos innego i szukam czegos idealnego , więc tu trzeba metodą prób i błedów- dla kazdego rodzaju futra bedzie to coś innego. no i nigdy nie czesac na sucho ! zawsze spray , ja stosuje ludzki spray z gliss kura( rózowy z jedwabiem) Do nauki szczeniat zaczynamy zawsze od szczotki , a i potem dla dorosłego lhasa uzywamy przede wszystkim szczotki ( najlepiej mieć co najmniej 3 rodzaje i to nie żadne " produkty zastępcze " ). Grzebien słuzy głownie do wyłapania supełków i głowy . Do przejechania " po całosci " w celu wyłapania supełków grzebień " rzadki " . Co do kosmetyków to proponuję jednak dobrej jakosci kosmetyki dla psów . Quote
furciaczek Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Do pielegnacji siersci szczeniaka jakiej szczotki najlepiej uzywac? I jakich kosmetykow? Quote
Recommended Posts