Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może wątek pielęgnacyjny? Przecież pielęgnacja lhasaków jest bardzo ważna (jeżeli nie najważniejsza) ;)

Moje pytanie brzmi: jakich używacie kosmetyków?
Ja na początku używałam Hery, jednak zrezygnowałam, za bardzo intensywny zapach miały te kosmetyki mimo, iż byłam z nich zadowolona.

Niedawno kupiłam szampon z Dr Lucy. Jest to nowa, polska firma. Warto się rozejrzeć za tymi kosmetykami, jest ich masa i są chwalone.

Pozdrawiam!

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja usilnie poszukuje mozliwosci zakupu w Polsce kosmetykow Cindra oraz Pure Paws - jak dotad nieskutecznie :(
Mam pierwsza partie kupiona w USA, ale nie bede wiecej cioteczki prosic o przysluge, i tak zrobila to "z laski".

Posted

nefesza napisał(a):
Ja usilnie poszukuje mozliwosci zakupu w Polsce kosmetykow Cindra oraz Pure Paws - jak dotad nieskutecznie :(
Mam pierwsza partie kupiona w USA, ale nie bede wiecej cioteczki prosic o przysluge, i tak zrobila to "z laski".

Najlepiej mieć ,,swojego człowieka'', który w tych kosmetykach ,,siedzi" tam w USA bo tak, to jest faktycznie problem. Ja nawet nie myślę o zagranicznych kosmetykach jak na razie nie mam szans na ich kupno. W chwili obecnej z Dr Lucy jestem zadowolona ;)
Niedługo będę musiała pomyśleć o odżywce, żeby nie zniszczyć włosa (który jak na razie jest świetny!).

Pozdrawiam i dobranoc!

Posted

Naprawde radze Ci poszukac firm przeze mnie wymienionych. Moze na wyspach sa bardziej dostepne.
DSbre tez sa kosmetyki Crown Royale, na szczescie dostepne tez w Polsce.

A czy ktos stosowal Espree? Slyszalam o nich dobra opinie....

Posted

A ja cały czas utrzymuje swoją wersję, że dla każdego psa co innego będzie lepiej działać. Nie wierze w jeden złoty środek. Są owszem firmy lepsze i gorsze, dlatego trzeba sprawdzać ;) USA i Australia pod względem produktów groomerskich przodują i na nich najlepiej bazować.

Posted

Gosia & c.o. napisał(a):
USA i Australia pod względem produktów groomerskich przodują i na nich najlepiej bazować.

Tylko dlaczego to tak daleko jest :mad:

Pozdrawiam!

Posted

nefesza napisał(a):
Zle pytanie Bognik, powinno brzmiec - dlaczego przepisy pocztowe sa beznadziejne (chodzi mi o male limity wartosci paczek).

Też prawda :shake:

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='furciaczek']pozatym bez problemu moga przyslac do UK z USA...
I tego mozna pozazdroscic. Paczka do Polski, wyslana z firmy (sklepu) moze miec wartosc do 20 EUR. Jak przekracza, to trzeba zlozyc oswiadczenie celne i zaplacic VAT za wartosc calej przesylki (zawartosci i kosztow wysylki). To jest naprawde chore :(
Polecam Ci sklep www.showdogstore.com ja stamtad je mam, porzadnie opakowane.

Gosiu, masz racje, ze kazdemu psu moze pasowac cos innego. Ale jakies generalne zasady sa i pewne firmy warte sa wyprobowania, a innych lepiej unikac.
Co do tych zasad, to na przyklad przekonalam sie na wlasnym psie, ze oleje nie sluza wlosowi lhasa....

Zapytam ogolnie, co sadzicie o sposobie pielegnacji, polegajacym na kapaniu psa w plynie do mycia naczyn?

Posted

nefesza napisał(a):

Zapytam ogolnie, co sadzicie o sposobie pielegnacji, polegajacym na kapaniu psa w plynie do mycia naczyn?

W płynie do mycia naczyń? Wiesz coś więcej o tym? Ja pierwszy raz o tym słyszę.

Pozdrawiam!

Posted

Slyszalam z co najmniej 2 zrodel o tym. W tym jedna z nich ma znana hodowle i robi tak od lat. Podobno w ten sposob bardzo dobrze sie oczyszcza wlos, ale konieczna jest po tym super odzywka. Ja osobiscie nie odwazylam sie sprobowac...

Posted

nefesza napisał(a):
Slyszalam z co najmniej 2 zrodel o tym. W tym jedna z nich ma znana hodowle i robi tak od lat. Podobno w ten sposob bardzo dobrze sie oczyszcza wlos, ale konieczna jest po tym super odzywka. Ja osobiscie nie odwazylam sie sprobowac...

O kurczę, ciekawe, jednak ja bym też nie odważyła się spróbować.

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='nefesza']I tego mozna pozazdroscic. Paczka do Polski, wyslana z firmy (sklepu) moze miec wartosc do 20 EUR. Jak przekracza, to trzeba zlozyc oswiadczenie celne i zaplacic VAT za wartosc calej przesylki (zawartosci i kosztow wysylki). To jest naprawde chore :(
Polecam Ci sklep www.showdogstore.com ja stamtad je mam, porzadnie opakowane.

Strasznie chore przepisy:crazyeye::shake:

Poszperam troszke bardziej na necie i moze znajde sklep ang. ktory bedzie mogl wysylac bezposrednio do PL...bo chyba na paczki z UK nie trzeba placic VATu itd ?

A plyn do naczyn to "Ivory clasic" w PL raczej niedostepny z tego co sie orientuje, nie wiem jak na siersc Lkasakow ale na sznupkowa rewelacja.

Posted

Niestety, jak sie dowiadywalam, nie ma znaczenia, czy z USA czy z innego kraju. Zreszta celnicy nie bardzo wiedzieli, co z tym zrobic i kosmetyki dla psow potraktowali jak ludzkie a na te na szczescie clo zniesiono. No to zostal mi tylko VAT do zaplacenia.
A co ciekawe (i dla mnie niezrozumiale), paczka wyslana poczta kurierska moze miec wartosc prawie 1000 EUR i dopiero wtedy sie nia sluzba celna zainteresuje. Tylko kurier duuuzo drozszy i niektore firmy nie korzystaja z tego w ogole.

Czyli mowisz, ze z tym plynem do naczyn to nie jest do konca bajka?

Posted

nefesza napisał(a):

Czyli mowisz, ze z tym plynem do naczyn to nie jest do konca bajka?

W pierwszym momencie myslalam ze bajka no ale jesli mowila o tym swietna psia fryzjerka i hodowca za jednym razem to zaryzykowalam... i to konkretni chodzi o ten "ivory clasic"... innych nie probowalam bo chyba raczej nie ma takich efektow;)

nefeszo a czy sa takie same przepisy jak wysyla paczke osoba prywatna a nie sklep??

Posted

Jak wysyla osoba prywatna to paczka moze miec wartosc do 40 EUR. Z tym, ze zawsze wartosc paczki mozna zanizyc i zmiescic sie, a sklep tego nie zrobi (pytalam).

Gosiu, a co ma Slask do tego? Wiesz cos wiecej, to mow!

Posted

nefesza napisał(a):
Jak wysyla osoba prywatna to paczka moze miec wartosc do 40 EUR. Z tym, ze zawsze wartosc paczki mozna zanizyc i zmiescic sie, a sklep tego nie zrobi (pytalam).

Gosiu, a co ma Slask do tego? Wiesz cos wiecej, to mow!

ja Ivory przetestowalam na kilkudziesieciu rasach od krotkowlosych po dlugowlose... zaden szampon oczyszczajacy nie jest tak skuteczny;) jedyny probem to jego dostepnosc w Europie.

Posted

nefesza napisał(a):
Slyszalam, ze w Polsce zastepczo uzywa sie Pur Balsam....

nie wiem:) ja mam Ivory z USA, pozatym z reguly szampony te sa lepsze ktore sa krystaliczne bez zabarwiaczy a szczegolnie te perłowe nie slużą włosom. Ivory jest przeźroczyste. Do innych plynow nie mam przekonania ale zamiennie wole uzyc ludzki jakis dobry szampon, profesjonalne kosmetyki fryzjerskie takze dobrze sie sprawdzaja;)