zuziaM Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 A ja nie wiem zupelnie , na co Wy czekacie ? ? ? Co to ma znaczyc, ze facet dal jakis czas na doprowadzenie psa do porzadku ! Ten pies cierpi ! Chodzi po wlasnych odchodach, a pozlepiana skoltuniona siersc ciagnie jego skore do bolu ! Tu nie ma na co czekac, tylko trzeba zawiadomic Straz Miejska albo TOZ ( i to lepiej ! ). Z nimi facet musi powaznie pogadac i posluchac ich dyspozycji. Bo te instytucje moga mu zagrozic karami, jesli sie do nich nie zastosuje .... i to natychmiast, a nie w jakims tam czasie. Mlode dziewczyny kochajace zwierzatka z pewnoscia nie robia na nim najmniejszego wrazenia ! Tu nie ma na co czekac ! Quote
Izabela124. Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 zuziaM napisał(a):A ja nie wiem zupelnie , na co Wy czekacie ? ? ? Co to ma znaczyc, ze facet dal jakis czas na doprowadzenie psa do porzadku ! Ten pies cierpi ! Chodzi po wlasnych odchodach, a pozlepiana skoltuniona siersc ciagnie jego skore do bolu ! Tu nie ma na co czekac, tylko trzeba zawiadomic Straz Miejska albo TOZ ( i to lepiej ! ). Z nimi facet musi powaznie pogadac i posluchac ich dyspozycji. Bo te instytucje moga mu zagrozic karami, jesli sie do nich nie zastosuje .... i to natychmiast, a nie w jakims tam czasie. Mlode dziewczyny kochajace zwierzatka z pewnoscia nie robia na nim najmniejszego wrazenia ! Tu nie ma na co czekac !Porozmawiam jeszcze z emdzioklkiem na ten temat Quote
Izabela124. Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 xxSweetGirl93xx napisał(a):Kiedy idziecie do oskarka??Moze jutro tam pojde;) Quote
Martens Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Wpłynęły pieniążki z bazarku, zaraz zrobię przelew. Quote
Martens Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 I wiadomo juz coś nowego? Moja wpłata powinna już być. Pytanie co zrobić - zająć się psem po wyjeździe faceta, bo jak sądzę nie pozwoli na to teraz, czy powiadamiać od razu odpowiednie służby i starać się o zabranie psa? Tylko dokąd go zabrać..? Obawiam się, że w schronisku będzie jeszcze gorzej, tu przynajmniej nie ma konkurencji innych psów. Myślę, że warto porozmawiać jeszcze raz z facetem i poinformować uprzejmie o konsekwencjach prawnych, a jak nie pomoże to działać - psa odebrać z pomocą SM, SdZ i szukać domku tymczasowego... Z tym że nie wiem jak to wygląda od strony prawnej - czy pies może po odebraniu z interwencji iść od razu na tymczas, czy musi do schroniska na kwarantannę, czy coś w tym stylu. A i chora wydaje mi się opieka i finansowanie na stałe cudzego psa, gdyby on miał tam zostać, w dodatku w takich warunkach. Myślę, że jeśli wkraczać z odpowiednimi służbami, to dopóki facet jest w Polsce - może na niego wpłyną i ogólnie na sytuację psa. a kiedy babka zostanie sama, to najwyżej pomiauczy policji, że poprawi psu warunki, i zostawią sprawę w spokoju, a na dłuższą metę nic się dla psa nie zmieni... Quote
Avaloth Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 ja nic nie radzę, bo nie wiem.. :shake: w każdym razie powodzenia.. Quote
Izabela124. Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 Martens napisał(a):I wiadomo juz coś nowego? Moja wpłata powinna już być. Pytanie co zrobić - zająć się psem po wyjeździe faceta, bo jak sądzę nie pozwoli na to teraz, czy powiadamiać od razu odpowiednie służby i starać się o zabranie psa? Tylko dokąd go zabrać..? Obawiam się, że w schronisku będzie jeszcze gorzej, tu przynajmniej nie ma konkurencji innych psów. Myślę, że warto porozmawiać jeszcze raz z facetem i poinformować uprzejmie o konsekwencjach prawnych, a jak nie pomoże to działać - psa odebrać z pomocą SM, SdZ i szukać domku tymczasowego... Z tym że nie wiem jak to wygląda od strony prawnej - czy pies może po odebraniu z interwencji iść od razu na tymczas, czy musi do schroniska na kwarantannę, czy coś w tym stylu. A i chora wydaje mi się opieka i finansowanie na stałe cudzego psa, gdyby on miał tam zostać, w dodatku w takich warunkach. Myślę, że jeśli wkraczać z odpowiednimi służbami, to dopóki facet jest w Polsce - może na niego wpłyną i ogólnie na sytuację psa. a kiedy babka zostanie sama, to najwyżej pomiauczy policji, że poprawi psu warunki, i zostawią sprawę w spokoju, a na dłuższą metę nic się dla psa nie zmieni... Dziekuje, doszly juz pienizaki. Ja za bardzo nie wiem jak to jest ze strony prawnej, emdziolek powinna byc bardziej poinformowana. Nie wiem co zrobimy po zabraniu psa jakby co. Hotelik kosztuje a w schroniksu nie byloby mu dobrze, ale na pweno lepiej niz w tym kojcu. Musze sie nad tym wszytskim zastanowic Quote
Martens Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Póki co można by zadzwonić do SM u was, i zobaczyć jak w ogóle do tego podejdą, co zaproponują i na ile się przejmą tą sytuacją - bo może nie ma co ich włóczyć, tylko od razu do SdZ albo TOZu. Quote
zuziaM Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Martens napisał(a):Póki co można by zadzwonić do SM u was, i zobaczyć jak w ogóle do tego podejdą, co zaproponują i na ile się przejmą tą sytuacją - bo może nie ma co ich włóczyć, tylko od razu do SdZ albo TOZu. Ale nie ma potrzeby odbierania psa. Facet nie jest pewnie nawet taki zly dla niego, ale po prostu nie zdaje sobie sprawy z tego, ze psu do zycia nie wystarczy tylko .... jedzenie raz dziennie. Powiadomienie TOZ-u i Strazy Miejskiej ma uswiadomienie opiekunowi, ze pies nie jest odpowiednio traktowany. TOZ nakaze opiekunom wyczesac psa, pokazac wszystkie zaswiadczenia o szczepieniach i dbanie o higiene w kojcu. Da facetowi czas na zorganizowanie tego. A Wy bedziecie tego dopilnowywac na biezaco i w razie potrzeby zawiadomicie, ze sytuacja np. poprawila sie na krotko, a potem wrocila do poprzedniego stanu. Nikt od razu psa nie bedzie zabierac. Nalezy opiekunom uswiadomic, jak nalezy dbac o psa. Quote
Izabela124. Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 To ja musze skontaktowac sie z TOZem Quote
zuziaM Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Izabela124. napisał(a):To ja musze skontaktowac sie z TOZem Zrob to koniecznie . Quote
Kasia Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Czekamy na wieści po rozmowie z TOZem! :lol: Oby tylko coś się posunęło w koncu do przodu. Quote
Izabela124. Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 Vmdziolek ile masz zl na koncie dla Oskarka? Bo chce zrobic aktualizacje na pierwszej stronie Quote
emdziolek Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Izabela124. napisał(a):Vmdziolek ile masz zl na koncie dla Oskarka? Bo chce zrobic aktualizacje na pierwszej stronie Cały czas 22zł, niedługo bede miała wiecej:razz: Quote
Izabela124. Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 To mamy juz 73zl:multi::multi::multi: Quote
Kasia Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Wpłynęła kasa za bazarek - 22 zł. Na konto Izy przelałam 40 zł ;) Quote
Recommended Posts