eliza_sk Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 wolałabym gg, bo limit rachunkowy na tel. przekroczony :( Quote
eliza_sk Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Studiuję w Opolu i w ten weekend mam zjazd, Jagienka pisała do mnie ws. kontroli. W życiu nie robiłam kontroli domku, jeżeli ktoś z Opola by ze mną pojechał to mogę tam podjechać. Czy wszyscy opolanie już odmówili :oops:? Quote
Alicja Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='eliza_sk']Studiuję w Opolu i w ten weekend mam zjazd, Jagienka pisała do mnie ws. kontroli. W życiu nie robiłam kontroli domku, jeżeli ktoś z Opola by ze mną pojechał to mogę tam podjechać. Czy wszyscy opolanie już odmówili :oops:? :calus: nie bój żaby ;) Na takiej wizycie chodzi o to by : podstawowa rzecz od której ja zaczynałam ...czy podpiszą umowę adopcyjną i czy wysterylizują sunię to podstawa ....dobrze też zapytać czy już był pies w domu , czy będą umieli sobie radzić z problemami wychowawczymi jeśli takowe wynikną , czy nauczą relacji pies - dziecko obie istotki , czy są świadomi że psiak moze chorować , czy będą , leczyć ......myślę że cioteczki zaraz też coś dopiszą ....dasz radę Ja za 1szym razem byłam bardzo spięta :oops:...teraz już oki Quote
jagienka42 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 dziewczyny na spokojnie wróciłam własnie do domu.musze wszystko przeczytac.miałam dzisiaj rozmowe z pania z Krakowa bardzo jej sie saba spodobała jutro rano ma przyjechać aby ja obejrzec i sie zapoznać w realu.wiec jak to wypali to nie bedzie potrzebny transport.tylko ktoś z krakowa sprawdzi domek jest tu sporo dziewczyn.ja nie chcę tego robić poniewż jestem w to osobiście zamieszana i nie chce niedomówień. Quote
truskawa144 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [LEFT]Moim zdaniem pan z Opola ma pierwszeństwo bo zgłosił się jako pierwszy. Dokąd on nie zrezygnuje lub kontrola przebiegnie niepomyślnie nie powinno się psa nikomu innemu obiecywać bo to po prostu nieuczciwe. On tam na psa czeka a pies ma do niego nie trafić? Ja bym tak nie zrobiła. Zawszę jak rezerwuje komuś psa w schronisku i ta osoba jest na niego zdecydowana i wszystko jest ok to choćby nie wiem ilu innym miała odmówić to zawsze dotrzymam słowa. Jagienko jest tez zainteresowana Saba pani z Czechowic,daj mi swój nr tel. Podam go jej,mimo,że na Sabę jest już 2 chętnych nie zaszkodzi mieć 3 osobę. [/LEFT] Quote
eliza_sk Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 jagienka42 napisał(a):8047962 to moje gg wejdź na gg Quote
eliza_sk Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='Alicja']:calus: nie bój żaby ;) Ale wiesz, nie chcę czegoś przegapić, nie wyczuć ewentualnych pokrętnych intencji, to za duża odległość, żeby coś później było nie tak i psiak miałby na tym cierpieć. Nie czuję się na siłach żeby jechać tam sama :shake: To nie wizyta w tym samym mieście, że mam ją na oku i w każdej chwili wpadam sprawdzić. Quote
Alicja Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='jagienka42']dziewczyny na spokojnie wróciłam własnie do domu.musze wszystko przeczytac.miałam dzisiaj rozmowe z pania z Krakowa bardzo jej sie saba spodobała jutro rano ma przyjechać aby ja obejrzec i sie zapoznać w realu.wiec jak to wypali to nie bedzie potrzebny transport.tylko ktoś z krakowa sprawdzi domek jest tu sporo dziewczyn.ja nie chcę tego robić poniewż jestem w to osobiście zamieszana i nie chce niedomówień. Jagienko a pan z Opola sam nie chciałby podjechać po Sabe , poznać jej ...może jeśli by się zdecydował ....bo załatwiać transport i wieść psa bez spotkania za bardzo nie widzę , a jeśli domek w Krakowie wypali to też dobrze ;) Quote
eliza_sk Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Z transportem Saby nie byłoby problemu, 14 czerwca znów jadę do szkoły i jak ktoś mi ją z Krakowa przywiezie (80 km) to zabieram bestę do Opola i pan by po nią przyjechał. Quote
jagienka42 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 truskawa144 napisał(a):Moim zdaniem pan z Opola ma pierwszeństwo bo zgłosił się jako pierwszy. Dokąd on nie zrezygnuje lub kontrola przebiegnie niepomyślnie nie powinno się psa nikomu innemu obiecywać bo to po prostu nieuczciwe. On tam na psa czeka a pies ma do niego nie trafić? Ja bym tak nie zrobiła. Zawszę jak rezerwuje komuś psa w schronisku i ta osoba jest na niego zdecydowana i wszystko jest ok to choćby nie wiem ilu innym miała odmówić to zawsze dotrzymam słowa. Jagienko jest tez zainteresowana Saba pani z Czechowic,daj mi swój nr tel. Podam go jej,mimo,że na Sabę jest już 2 chętnych nie zaszkodzi mieć 3 osobę. tak oczywiście pan z opola ma pierwszenstwo ale co bedzie jak nie znajdziemy transportu?tutaj wszystko idzie pod górke .poza tym jak adopcja okaże sie nie trafiona? co wtedy?tu Sabe moge mieć na oku i sprawdzić po jakimś czasie jak jej sie wiedzie a w razie czego zabrać z powrotem do siebie.a nie zeby wylądowała znowu w pierwszym lepszym schronisku.mój numer tel.604-349-001 daj go prosze tej pani.wybierzemy dla saby najlepszy domek z możliwych zasługuje na to ,a nie jest łatwym psem w codziennym życiu jeszcze dużo musi sie nauczyć,i to musi być osoba która ma niebiańską cierpliwość.przedwczoraj zjadła mojej córce telefon komórkowy a została w pokoju na 5 minut sama. Quote
eliza_sk Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Przecież pisałam, że jeżeli wybierzecie Opole to za 2 tygodnie znowu jadę, wystarczy sunię podrzucić do mnie dzień wcześniej (bo wyjeżdżam ok 6 rano) , przenocuje i rano jedziemy. Quote
Alicja Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Jagienko ja wierzę , że wybierzesz ten naj domek :cool2:... i teraz to jest TWOJA decyzja , bo Saba jest pod Twoją opieką Quote
Alicja Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='eliza_sk']Przecież pisałam, że jeżeli wybieżecie Opole to za 2 tygodnie znowu jadę, wystarczy sunię podrbierzucić do mnie dzień wcześniej (bo wyjeżdżam ok 6 rano) , przenocuje i rano jedziemy. elizko ...tylko czym jedziesz ....i czy czytałaś jakie były wcześniej kłopoty z transportem .... Quote
Alicja Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='eliza_sk']Poprzednio też się oferowałam, tylko Jagienka dostała wezwanie do urzędu pracy i dlatego się odwlekło... jeżeli te kłopoty masz na myśli. Jeżdżę cliówką vanem, mam własne transportery. aaaaa no to spoczko ;) Quote
eliza_sk Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='Alicja']elizko ...tylko czym jedziesz ....i czy czytałaś jakie były wcześniej kłopoty z transportem .... Poprzednio też się oferowałam, tylko Jagienka dostała wezwanie do urzędu pracy i dlatego się odwlekło... jeżeli te kłopoty masz na myśli. Jeżdżę cliówką vanem, mam własne transportery. Quote
jagienka42 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='Alicja'] Jagienko a pan z Opola sam nie chciałby podjechać po Sabe , poznać jej ...może jeśli by się zdecydował ....bo załatwiać transport i wieść psa bez spotkania za bardzo nie widzę , a jeśli domek w Krakowie wypali to też dobrze ;)pan jest raczej rodzinny i tak daleko sie od domu nie rusza:evil_lol:saba nie musi przy nim jezdzic wcale autem;) Quote
truskawa144 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 jagienka42 napisał(a):tak oczywiście pan z opola ma pierwszenstwo ale co bedzie jak nie znajdziemy transportu?tutaj wszystko idzie pod górke .poza tym jak adopcja okaże sie nie trafiona? co wtedy?tu Sabe moge mieć na oku i sprawdzić po jakimś czasie jak jej sie wiedzie a w razie czego zabrać z powrotem do siebie.a nie zeby wylądowała znowu w pierwszym lepszym schronisku. Nie demonizujmy. Gdyby tak było to NIKT by nie wydawał od siebie psa na większą odległość niż 30 km od domu a tak się nie dzieje. Skoro dom w Opolu ma być sprawdzony to można to zrobić i się przekonać. A jeśli pan Sabę adoptuje to można sie z nim umówić ,że będzie co jakiś czas informował co u niej. My będziemy mieć umowę adopcyjną na której są wszystkie dane,kierownik w każdej chwili ma prawo zadzwonić i się dowiedzieć co się u Saby dzieje,poprosić o fotki itd. Moim zdaniem pan powinien być sprawdzony i jeśli okaże się,że warunki sa dobre to do tego domu Saba powinna trafić,transport już jest jak sama pewnie czytałaś. Quote
Zuza i Noddy Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Jagienko odzywał sie do ciebie ktoś w sprawie wizyty przed adopcyjnej u pana w Opolu? Quote
truskawa144 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [LEFT]Jagienko pani z Czechowic (Gliwic) dzwoniła do Ciebie na ten numer który podałaś i powiedziano jej,ze to pomyłka. Dobrzy mi dałaś nr?:evil_lol: [/LEFT] Quote
jagienka42 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 604-349-001 to jest napewno mój numer jestem pewna:eviltong: Quote
jagienka42 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='Zuza i Noddy']Jagienko odzywał sie do ciebie ktoś w sprawie wizyty przed adopcyjnej u pana w Opolu?tak dziewczyny sa super ma sie dogadac eliza_sk z madziek może pojadą razem;) Quote
Zuza i Noddy Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Ślicznie wygląda i widać, ze super się z dzieciakami dogaduje. Quote
Recommended Posts