truskawa144 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Zaświadczenie Ci jutro kierownik wyśle osobiście. Także powinno być u Ciebie w poniedziałek jeśli poczta sprawnie zadziała. Jesli dojdzie do adopcji to umowa jest tu: http://www.schronisko.klomnice.pl/dokumenty/adopcja.pdf Wystarczy,ze nowy opiekun wypisze swoje dane (BEZ DATY) i wpisze imię psa,podpisze i wyśle do nas do schroniska listem zwykłym. Quote
Alicja Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Jagienko ..póki co bazarek stoi .....wpłacę 10 zł i mam nadzieję , że ktoś dorzuci ...miałam nadzieję , że osoby które szukały DT się zaangażują w sprawę Saby ... poślij mi na PW nr konta PROSZĘ WAS dorzućcie po kilka groszy :mdleje: Quote
Zuza i Noddy Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Ja tez mogę tylko 10 zł i proszę o numer konta na pw, ale przeleje jutro dopiero. Quote
jagienka42 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 bardzo wam dziewczyny dziekuje.kto jeszcze moze nam pomoc jezeli bedzie wiecej wpłat to reszta pojdzie na pokrycie czesci transportu. Quote
Alicja Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Pieniążki wpłacone . Może ktoś coś znajdzie na bazarku .....skromny ale to już pozostałości po ostatnim gorącym okresie wspomagania Qdłacza i Ivanki Quote
Alicja Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE NA SZCZEPIENIE SABY Wydaje mi się ze to nie tak żeby pozostawić Jagienkę z całym kłopotem i obciążać ją finansowo ......w końcu to ani Ona ani Ja nie zakładałyśmy wątku .....nie miałyśmy pojecia że jest taki schron . Czy nikt więcej nie poczuwa się do pomocy????????? Quote
Iv_ Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 [quote name='Alicja']PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE NA SZCZEPIENIE SABY Wydaje mi się ze to nie tak żeby pozostawić Jagienkę z całym kłopotem i obciążać ją finansowo ......w końcu to ani Ona ani Ja nie zakładałyśmy wątku .....nie miałyśmy pojecia że jest taki schron . Czy nikt więcej nie poczuwa się do pomocy????????? Podajcie mi nr konta do wpłaty :) Quote
jagienka42 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 IV bardzo goraco dziekuje za pomoc nr konta podalam na pw.[SIZE=2]ale widze ze bardziej nowy dogomaniak ma ochote pomóc niż tabuny osób od dawna tu zarejestowanych:shake: Quote
Iv_ Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Pieniądze przelałam, możecie już zaszczepić Sabcię. Nikt nie powinien przejść obojętnie na krzyk rozpaczy. Nikt! Powodzenia. Quote
jagienka42 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 mam nadzieje ze takich wspaniałych ludzi jak ty nie zabraknie na tym wątku:oops:ja osobiście czuje się zniesmaczona i zawiedziona.nie zbieram dla siebie na "waciki" tylko dla psa na tymczasie.jeżeli tak ma wyglądać pomoc psom że to ja o wszystko musze sie martwić i finansować to mówie "koniec."myślałam ze na dogomani wszyscy sobie pomagaja widocznie jestem naiwna.[SIZE=2]a co do pomocy mam nadzieje zawsze pracować z takimi osobami jak [SIZE=3]bazyliah,berni,halbina,gacusiowa,alicja.[SIZE=2]to osoby na których można polegać i liczyć na pomoc. Quote
ice_t Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 ja mogę niestety na razie tylko podrzucać ten wątek bo do 10 czerwca konto w banku puste :placz: Quote
truskawa144 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 [LEFT]Jagienko tak niestety jest,że biorąc jakiekolwiek zwierze na tymczas ryzykujesz. Z tego co czytałam na wątku nikt Ci nie obiecywał żadnych konkretnych sum na konkretne cele. Cieszę się,że zabrałaś Sabę i dałaś jej szanse ale nie możesz mieć pretensji do innych,każdy dysponuje swoimi pieniędzmi jak chce,wspomaga tego psa którego chce wspomagać. Ja osobiście nic nie deklarowałam więc nie czuje się winna,że nic Ci nie wysłałam. Mam już tak wiele tymczasów w domu,że na pomoc kolejnemu psu mnie w tej chwili nie stać. Poza tym tytuł wątku jest mało konkretny więc i mało osób tu wchodzi a co za tym idzie pomoc jest mniejsza. Szkoda,że Kory1 nie ma na dogo bo mogłaby go zmienić. [/LEFT] Quote
jagienka42 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 gagata napisał(a):Ile brakuje do tej sterylki. Ja dołożę, dajcie znać na priv... pierwsza oferta pomocy jaką miała dostać saba Quote
jagienka42 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 wilczyca napisał(a):a w jakim wieku jest ta suńcia? Chudzinka jedna :shake: Daj znac na pw dołożę się do sterylki. Podnoszę maleńkądruga oferta pomocy Quote
jagienka42 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 kora 1 napisał(a):Ja jak bede mogła to jak najszybciej przywioze jej pokarm tylko teraz transporti tu jest oferta pomocy Quote
jagienka42 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 gagata napisał(a):przelew poszedłmam pytanie do kogo i na co poszedł ten przelew? Quote
gagata Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 jagienka42 napisał(a):pierwsza oferta pomocy jaką miała dostać saba I dołożyłam 100 zł, na więcej chwilowo mnie nie stać Quote
fizia Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Jagienko ja niestety poza tymi 30 zł na transport finansowo nie mogę pomóc, jestem w tym miesiącu spłukana...:oops: Czy dużo jeszcze brakuje do szczepień? Quote
gagata Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Jagienko, pieniądze wysłałam na takie konto jakie podano na początku wątku, gdy mówiło się o konieczności wysterylizowania suni przed adopcją. Poszły na Kłomnice, gdzie Saba wtedy była z dopiskiem "dla Saby". Jeśli te pieniądze nie wykorzystano dla dobra tej suni, to ja już nigdy więcej na Kłomnice niczego nie wpłacę.. Quote
Bazyliah Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Jagienka - musisz mieć świadomość, że mimo deklaracji ktoś może nie wpłacić. Czasami deklaracje to puste słowa, a czasem wynikają różne sytuacje, których wcześniej nie przewidziano. Nie wiem, jak było w sytuacji Saby. Ale jak ja rozmawiałam z Jagienką o umieszczeniu u niej na DT psa, to na samym początku Jagienka powiedziała, że zapewnia opiekę, wyżywienie, ale koszty weta trzeba pokryć. Rozmowy były w większości telefoniczne, więc też nie było na wątku pisane co i jak. Jagienka zajęła się "moim" tymczasem rewelacyjnie, masę czasu poświęciła, żeby wyprowadzić go "na ludzi". Często jest tak, że ktoś ma warunki i czas, a ktoś inny może zorganizować pieniądze. Jagienka - ja tym razem nie mogę zadeklarować pomocy - mam psiego tymczasa, którego trzeba szczepić i ciachnąć, 1 kociego tymczasa i czekam na resztę rodzeństwa - oczywiście kocie towarzystwo do leczenia, szczepienia. Z tego bazarku stron - deklarowane było ponad 600 zł, Byż może niedługo wpłynie zaliczka od jednej osoby. Reszta milczy... Quote
gagata Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Bazyliah, dysponuję potwierdzeniem przelewu... Ale ja mogę mówić tylko o sobie Quote
Bazyliah Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 gagata napisał(a):Bazyliah, dysponuję potwierdzeniem przelewu... Ale ja mogę mówić tylko o sobie Ale ja nie do Ciebie :) Mam nadzieję, że te pieniądze, które wpłaciłaś wspomogą jednak Sabę. Pisałam ogólnie, bo Jagienka to bardzo dobra, pomocna osoba, ale musi brać pod uwagę też różne okoliczności. Niestety nie zawsze jest z górki. Edit: literówki Quote
jagienka42 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 dziewczyny ja poprostu nie moge niektórych rzeczy finansować bo nie pracuje mój TZ nie godzi sie na to co robie ale jego nie ma w polsce wiec robie co chce.na jedzenie zawsze moge wziąść kase i kupić bo mamy tyle swoich zwierząt że sie nie doliczy.ale jeżeli z konta zaczna znikać wieksze sumy to zostane odcięta od gotówki i naprawde popadne w poważne tarapaty.:shake: Quote
truskawa144 Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 gagata napisał(a):Jagienko, pieniądze wysłałam na takie konto jakie podano na początku wątku, gdy mówiło się o konieczności wysterylizowania suni przed adopcją. Poszły na Kłomnice, gdzie Saba wtedy była z dopiskiem "dla Saby". Jeśli te pieniądze nie wykorzystano dla dobra tej suni, to ja już nigdy więcej na Kłomnice niczego nie wpłacę.. Wybacz ale akurat schronisko w Kłomnicach nie jest niczemu winne. Kora1 pisała do mnie w sprawie kasy na sterylke,prosiłam ja żeby NIE wpłacać na konto schroniska bo takie wpłaty traktowane są jako darowizny i przeznaczane na wszystko co związane z działalnością schroniska. Pisałam jej wyraźnie,ze jeśli będą pieniądze na sterylke to najlepiej je wpłacić mnie a ja bezpośrednio za zabieg zapłacę. Ja nie od początku wiedziałam o istnieniu tego wątku bo Kora1 nie wpadła na to żeby mi wysłać linka kiedy tylko go założyła,za to zasypywała mnie kilkoma mailami dziennie a potem nawet nie kopiowała wszystkich moich odpowiedzi. Gdybym wcześniej miała link do wątku to od razu bym to wyprostowała. Nawet nie wiedziałam,że takie pieniądze zostały przelane,teraz niestety są nie do odzyskania,przykro mi. Poza tym kierownik nie sprawdza stanu konta codziennie i nawet mógł nie wiedzieć do tej pory że jakieś 100 zł na Sabę wpłynęło. Gdyby wiedział o tej wpłacie to i ja bym o tym wiedziała. A dowiedziałam się 5 minut temu kiedy o tym przeczytałam. Także pretensje możesz mieć nie do schroniska w Kłomnicach tylko do osoby która źle Cię poinformowała. Quote
Recommended Posts