Bazyliah Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Jagienka - z ogłoszeniowych najwięcej ludzi dzwoni z: allegro, alegratka, kupiepsa, dwukropek. I wbrew pozorom z dogo - jest masa czytających niezarejestrowanych. Z pozostałych prawie nikt - ja zawsze pytam i proszę ludzi, aby pytali, bo zamieszczanie ogłoszeń na kilkudziesięciu nieodwiedzanych stronach to strata czasu - lepiej na dłuższy spacer z psem wyjść. Trzymam kciuki za domek. Quote
jagienka42 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 http://www.ogloszenia.interpress.net.pl/index.php/ogloszenia,19,33,/zwierzeta/psy jeszcze tu zamiesciłam ogłoszenie na dzisiaj mam dosyć:evil_lol: Quote
jagienka42 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Bazyliah napisał(a):Jagienka - z ogłoszeniowych najwięcej ludzi dzwoni z: allegro, alegratka, kupiepsa, dwukropek. I wbrew pozorom z dogo - jest masa czytających niezarejestrowanych. Z pozostałych prawie nikt - ja zawsze pytam i proszę ludzi, aby pytali, bo zamieszczanie ogłoszeń na kilkudziesięciu nieodwiedzanych stronach to strata czasu - lepiej na dłuższy spacer z psem wyjść. Trzymam kciuki za domek.Saba nie lubi spacerów wychodzi na podwórko robi co trzeba chwile się pobawi i wieje do domu w trybie przyśpieszonym ja omało z butów nie wyskocze:evil_lol:dzisiaj ten potwór zaczął mnie bronić nikt nie morze przejść ulicą bo staje koło mnie i szczeka.ja nie wiem czy się cieszyć czy zalamać:oops: Quote
Alicja Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Zrobilam w Metro ...tam sporo osób zaglada http://dziennikmetro.pl/zwierzyniec/oddam-do-adopcji/psy/?&add=1143 Quote
agamika Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 wczoraj w domu padł mi modem wiec mam neta tylko w pracy czyli moge byc tu 5 min :oops: . Jagienko , niewiem jakie zdjęcia dajesz do ogłoszen, ale najlepiej sie "sprzedają " ładnie zdjęcia ze spacerów, przy dobrym świetle itd ... niestety ludzie to wzrokowcy :oops: ... no i takie budzące współczucie . To taka wskazówka tylko , jakbys miała problem z fotami, to daj znac smsem ( w podpisie mój nr ) moze udałoby mi sie wyciągnąc znajomego ( ma bnardzo dobry aparat i super fotki robi ) na sesje dla Saby . Quote
jagienka42 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 agamika napisał(a):wczoraj w domu padł mi modem wiec mam neta tylko w pracy czyli moge byc tu 5 min :oops: . Jagienko , niewiem jakie zdjęcia dajesz do ogłoszen, ale najlepiej sie "sprzedają " ładnie zdjęcia ze spacerów, przy dobrym świetle itd ... niestety ludzie to wzrokowcy :oops: ... no i takie budzące współczucie . To taka wskazówka tylko , jakbys miała problem z fotami, to daj znac smsem ( w podpisie mój nr ) moze udałoby mi sie wyciągnąc znajomego ( ma bnardzo dobry aparat i super fotki robi ) na sesje dla Saby . zdjęć ze spacerów nie będzie miała Saba ponieważ bez szczepień ja jej nigdzie nie zabiore.jak mam z nią iść do lasu czy na łąki jak ona w każdej chwili może coś załapać:shake:kto potem pokryje koszty jej leczenia skoro nie możemy uzbierać nawet 40zł na wirusówki:roll: Quote
Bazyliah Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 jagienka42 napisał(a):zdjęć ze spacerów nie będzie miała Saba ponieważ bez szczepień ja jej nigdzie nie zabiore.jak mam z nią iść do lasu czy na łąki jak ona w każdej chwili może coś załapać:shake:kto potem pokryje koszty jej leczenia skoro nie możemy uzbierać nawet 40zł na wirusówki:roll: Jagienka - przede wszystkim dopóki nie masz w łapce zaświadczenia o szczepieniu p.wściekliźnie nie możesz nigdzie z ną chodzić - możesz mieć spore problemy :shake: Quote
truskawa144 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 [LEFT]Zaświadczenie powinno dotrzeć w tym tygodniu. Ja poczty nie przyspieszę. [/LEFT] Quote
agamika Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 jagienka42 napisał(a):zdjęć ze spacerów nie będzie miała Saba ponieważ bez szczepień ja jej nigdzie nie zabiore.jak mam z nią iść do lasu czy na łąki jak ona w każdej chwili może coś załapać:shake:kto potem pokryje koszty jej leczenia skoro nie możemy uzbierać nawet 40zł na wirusówki:roll: racja, bez wirusówek chodzenie niewskazane :shake: szkoda, pożadny spacer dobrze by jej zrobił Quote
Alicja Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111777 może cośkolwiek się z tego uzbiera :cool1: Quote
jagienka42 Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 tak sobie rozmyślam a może jest ktoś kto mógłby zrobić wątek Sabie na molosach ona ma w kłebie 56 cm to przecież molos:evil_lol:była tam kiedyś podobna sunia tylko skrajnie zagłodzona i znalazła wspaniały domek miała na imie zuzia.jak patrzę na sabe to mnie ona przypomina tose inu gdyby ładnie przytyła i przybrała na masie to podobieństwa można się dopatrzeć:eviltong: Quote
Alicja Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Jagienko teraz wychodzę z psem , więc jesli do czasu mojego powrotu nikt nie zdecyduje się Saby umieścić na molosach to założę tam wątek , mam tam konto ;) Quote
Bazyliah Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Jagienka - teraz to ja widzę, że nie masz odpowiednich warunków jako DT. Taki malutki fotelik? Jak możesz - przecież Sabuni niewygodnie :roll: Doopka ledwie się mieści... Biedna psina... Całe szczęście, że mogła się na łóżko przenieść :diabloti: Quote
Alicja Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Wątek Saby na molosach http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?p=538179#post538179 Quote
jagienka42 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 bardzo dziękuje zarejestrowałam się na molosach będe na bieżąco odpowiadać na pytanie jeżeli ktoś się zainteresuje Sabą;) Quote
Alicja Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 mam nadzieję , że ktoś wreszcie zauważy Sabę :loveu: Quote
jagienka42 Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 czy ktoś wie do jakiego wieku rosna takie psy?zmierzyłam Saba przed chwilą i ma 58 cm.:crazyeye:to samo miałam z poprzednią tymczasowiczką była zagłodzona (7mieś) w ciągu 3tygodniu urosła u mnie 5cm .może saba nie ma nawet roku?dostaje witaminy dużo mięsa i royala dla ras olbrzymich. Quote
fizia Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Prześliczna jest! Myślisz, że urosła 2 cm, coś takiego. Ja się nie znam na rozpoznawaniu wieku. WIem, że jak weterynarz zaglądnął w zęby mojej Śrubce, to powiedział, że ma koło roku, bo ma wszystkie już stałe (to samo stwierdzono w schronisku) Quote
Recommended Posts