Alicja Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [quote name='jagienka42']nic nie dostałam nawet wypisu ze schroniska nie mówiąc o umowie adopcyjnej którą miałam dostać a też nie ma:shake: o szit :roll: Co do sterylki to na początku tez coś było że jakieś pieniążki mają być przeznaczone , więc tylko reszte trzeba by dozbierać Trzeba zacząć działać ;) Quote
truskawa144 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 [LEFT]Jak to nie ma?:crazyeye: Powinno być zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę. Dowiem się jutro. Pchły to niestety plaga,nie da się tego zwalczyć raz na zawsze. [/LEFT] Quote
jagienka42 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Saba już po pierwszym spacerku nie siusia w domu jak na razie nie było wpadki:multi:spała ze mną w łóżku jak bomba nawet nie drgnęła.odrobaczyłam ją na czczo zobaczymy czy coś wylezie:evil_lol: Quote
Alicja Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='jagienka42']Saba już po pierwszym spacerku nie siusia w domu jak na razie nie było wpadki:multi:spała ze mną w łóżku jak bomba nawet nie drgnęła.odrobaczyłam ją na czczo zobaczymy czy coś wylezie:evil_lol: :razz::razz: jakie ranne ptaszynki ;) Trzymam :kciuki: za układanie się zwierzatkowo domowych stosunków ;) Quote
jagienka42 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 jak na razie to mam porażke chciałam jechać z Sabą wybrać kaganiec niestety w aucie dostaje szału nie wspomne o tym że tak sie rwała że wyszła z szelek i mi zwiała no ale nie martwcie sie pare metrów dalej zatrzymała się i dała złapać oczywiście ma już adresówke wrazie czego:shake::oops: Quote
jagienka42 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 aha Saba pieknie zrobiła kupke na dworzu robali nie widać.;) Quote
Alicja Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Kurcze , ona może sie boi że ją wywieziesz z powrotem :roll: Quote
jagienka42 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 mam bardzo poważny problem Saba rzuca sie na koty nie znosi ich.i nienawidzi małych psów które biegają:shake:nie wiem co robić nie moge jej trzymać całymi dniami w pokoju.w domu nie potrafi zostać nawet na chwile bo ma zamiar wywalić drzwi z futryną ja nie wiem jak odwioze w poniedziałek dzieci do szkoły .jestem załamana:shake::shake: Quote
jagienka42 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 problem polega na tym że wczoraj było lepiej a dzisiaj jest sto razy gorzej jestem załamana Quote
fizia Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Kurcze to fatalnie...:shake: Miejmy nadzieję, że to tylko przejściowe. Naprawdę nie wiem co Ci poradzić Zwykle z czasem jest lepiej, tylko oby potrzeba było niewiele tego czasu Quote
Tengusia Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 jagienka42 napisał(a):mam bardzo poważny problem Saba rzuca sie na koty nie znosi ich.i nienawidzi małych psów które biegają:shake:nie wiem co robić nie moge jej trzymać całymi dniami w pokoju.w domu nie potrafi zostać nawet na chwile bo ma zamiar wywalić drzwi z futryną ja nie wiem jak odwioze w poniedziałek dzieci do szkoły .jestem załamana:shake::shake: jagienka42 napisał(a):nie spodziewałam się aż takich kłopotów:-( jagienka42 napisał(a):problem polega na tym że wczoraj było lepiej a dzisiaj jest sto razy gorzej jestem załamana a ja niestety tego sie spodziewalam i przykro mi ze mialam racje :-( mam nadzieje ze mala sie jakos uspokoi trzymam za was kciuki :thumbs: Quote
Alicja Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Czyli , chyba trzeba będzie szukać jakiegoś awaryjnego tymczasu :razz:...tylko gdzie :roll: Quote
jagienka42 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 wiecie co do tej pory mi się to nie zdażyło miałam już kilka psów na tymczasie i sporo kotów zawsze się dogadywały.a tutaj taka jawna nienawiść nie potrafie sobie z nią radzić to dla mnie ogromna porażka i przegrana ale nie to jest najważniejsze najbardziej jest mi przykro z powodu Saby to ona ucierpi najbardziej a jest wspaniałym psem do ludzi:shake::oops::-( Quote
truskawa144 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='jagienka42']nic nie dostałam nawet wypisu ze schroniska nie mówiąc o umowie adopcyjnej którą miałam dostać a też nie ma:shake: Jakiego wypisu? To nie szpital a schronisko. Umowa adopcyjna? Przecież Ty psa nie adoptowałaś tylko wzięłaś na tymczas. Umowa jest do pobrania z naszej strony http://www.schronisko.klomnice.pl/dokumenty/adopcja.pdf Jak znajdzie się dla niej dom to wtedy trzeba będzie pobrać umowę,podpisać i wysłać do nas. Dzwoniłam do schroniska,zaświadczenie o szczepieniu na wściekliznę leżało tylko Amikat się zagadała go nie zabrała:evil_lol: Wezmę je w poniedziałek i wyśle Jagience tylko poproszę o adres na PW. Przykro mi,że Saba sprawia problemy,niestety w schronisku nie da się wszystkiego sprawdzić żeby mieć pewność jak potem pies się zachowa. Mam nadzieje,że będzie lepiej. Quote
Tengusia Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 mnie od poczatku dziwilo Jagienka ze majac suki w domu biezesz na tymczas suke :roll: od dawien dawna wiadomo ze juz to moze byc problemem, druga sprawa koty, tak naprawde niewiele psiakow zyje w zgodzie z futrzakami i coz na to poradzic ... mimo to bede trzymac kciuki zeby Saba nieco wyluzowala, ale mysle ze warto szybko znalezc jakis inny tymczas bo pozniej moze nagle braknac czasu a sytuacja miedzy twoim zwierzyncem moze sie zaognic ... przepraszam ze ja tak pesymistycznie ale zbyt wiele tego juz tutaj sie naczytalam i wiem poprostu jak jest ciezko zeby uratowac jakiegos psiaka ... zawsze dlatego zakladam najgorsze zeby byc ewentualnie milo rozczarowana :( smutne to wszystko ale coz poradzic ... trzymajcie sie cieplutko :thumbs: ile masz tych kociakow w domciu ? jak reaguje na was (ludzi :eviltong: ) ? jak reaguje na twoje psy ? czy agresja jest tylko do suk czy poprostu do psow ? czy macie jakies wyjscie awaryjne gdyby sytuacja was przerosla ? moze ktos z rodziny, znajomych ? jesli suka nie sprawia problemow w kontaktach z ludzmi warto jej poszukac miejsce gdzie bedzie tylko ona ? Quote
agamika Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 co do samochodu Jagienka pamiętaj ze Saba teraz jest w szoku, co chwile zmiana sytuacji :shake: , Bendji z mojego podpisu, został oddany przez właścicieli po 12 latach m.in dlatego ze wariował w samochodzie (podobno) , jak go zabierały dziewczyny ze schroniska, to ugryzł męza jednej podczas wsadzania go do samochodu , a teraz ... to anioł :loveu: , bez zadnego uczenia bezniczego prakktycznie, jak sie pogodził z nowa sytuacją, (hotelem) to jak trzeba to jeździ ze mna z przodu koło kolan i jest bardzo grzeczny . Psy po przejściach w pierwszych dniach są niestety nieprzewidywalne :-( Braun w hotelu jak poczuł sie pewniej w pierwszej fazie chciał sie rzucać na wszystkie psy na spacerze ,po kilku następnych dniach się uspokoił , już nie zwracał na nie uwagi ... Mam nadzieje, że jak Saba się zaklimatyzuje 100% to się uspokoi PS.Tengusia, ja mam 3 dorosłe suki, w domu dołanczały w różnym wieku w rożnym czasie, mam tez czasem gości z psami swoimi , tez sukami, nigdy nie było problemu ... to nie jest powiedziane, ze suki sie nie zgodzą z założenia Quote
Tengusia Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 agamika wiem o tym i wiem ze Jagienka zna swoje psy i wie jak reaguja na gosci, bardziej chodzilo tu o Sabe i o to jak ona zareaguje ... mam nadzieje ze mala wyluzuje i ze wszystko sie jakos ulozy, mam ogromna nadzieje bo zal by bylo by sunia znowu do schronu trafila :( Quote
Alicja Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 :razz::razz:truskawko , My jak zabierałyśmy Qdlacza ze schronu to dostałyśmy oprócz zaświadczenia o szczepieniu , książeczki jeszcze karte wypisu ze schronu ... po umowę adopcyjną kazano się nam zgłosić w późniejszym terminie i wiem że funkcjonuje takie coś własnie ... Jagienko , czy znasz jeszcze w twojej okolicy kogoś kto ma mozliwość zorganizowania DT ?? Trzeba tą ewentualność mieć w zanadrzu , chociaż liczę że Saba odpuści . Orfa sunia boxiowata przywieziona z Olsztyna do Krakowa też ma kłopoty z akceptacją rezydentki , tyle że ona już jest a DS :cool1: Quote
ocelot Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 W naszym schronisku jak się zabiera psa to się podpisuje skróconą umowę adopcyjną. Książeczkę zsię dostaje i zaświadczenie o szczepieniu też Jagienko trzymam mocno kciuki. Quote
truskawa144 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='Tengusia']mnie od poczatku dziwilo Jagienka ze majac suki w domu biezesz na tymczas suke :roll: od dawien dawna wiadomo ze juz to moze byc problemem, druga sprawa koty, tak naprawde niewiele psiakow zyje w zgodzie z futrzakami i coz na to poradzic ... W schronisku nie było z tym problemu,żyła z sukami w zgodzie. Ja tam mam ciągle nowe psy na tymczasie a mam też 10 kotów i jeszcze tak nie było żeby była totalna wojna,raz tylko jak miałam beagla to koty musiały być odosobnione ale w przypadku beagla to sie nie dziwie. Wszystko zależy od psa. [quote name='Alicja']:razz::razz:truskawko , My jak zabierałyśmy Qdlacza ze schronu to dostałyśmy oprócz zaświadczenia o szczepieniu , książeczki jeszcze karte wypisu ze schronu ... po umowę adopcyjną kazano się nam zgłosić w późniejszym terminie i wiem że funkcjonuje takie coś własnie ... U nas nie ma czegoś takiego jak "karta wypisu" więc siła rzeczy nie mogła zostac wydana. U nas jest umowa adopcyjna i zaświadczenie o szczepieniu. Umowy nie było bo pies pojechał na tymczas a zaświadczenia nie zabrała Amikat. Zaświadczenie dośle Jagience. [quote name='ocelot']W naszym schronisku jak się zabiera psa to się podpisuje skróconą umowę adopcyjną. Książeczkę zsię dostaje i zaświadczenie o szczepieniu też To w Waszym,w naszym nie. Już pisałam jak to u nas wygląda. Każde schronisko jest inne. Quote
Alicja Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Truskawko ...ja nie ze złością tylko w celu informacyjnym napisałam :oops: My w sumie stworzyłyśmy sobie nawet taką umowę dla domku tymczasowego tak dla naszego spokoju ;) Quote
ocelot Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='Alicja']Truskawko ...ja nie ze złością tylko w celu informacyjnym napisałam :oops: My w sumie stworzyłyśmy sobie nawet taką umowę dla domku tymczasowego tak dla naszego spokoju ;) ja tak samo, każde schronisko jest inne, a i naszemu niestety daleko o ideału Quote
truskawa144 Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 [quote name='Alicja']Truskawko ...ja nie ze złością tylko w celu informacyjnym napisałam :oops: My w sumie stworzyłyśmy sobie nawet taką umowę dla domku tymczasowego tak dla naszego spokoju ;) Alicja ja rozumiem :) Chodziło mi tylko o to że gdyby były jakieś więcej papiery to by razem z Sabą pojechały. U nas DT jest stosunkowo nowym wynalazkiem i już zmieniamy wszystko w papierach i niedługo też będą umowy dla DT a także punkt w regulaminie,że osoby zabierające psa na DT nie płaca opłaty adopcyjnej. Teraz też oczywiście nie płaca ale chcemy to mieć na papierze. U nas staramy się ograniczyć biurokracje do minimum bo wolimy poświęcić ten czas na nasze psy,stąd nie ma "wypisów" itd. Brak zaświadczenia to po prostu niedopatrzenie bo zaświadczenie Saba ma,Amikat zapomniała zabrać a u nas zapomnieli jej przypomnieć:evil_lol: Leży na biurku kierownika i czeka:evil_lol: Dośle je w poniedziałek i będzie jeden problem z głowy. Quote
Recommended Posts