jagienka42 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 sprawa wyglada tak mieszkam w krakowie i tu mialaby sunia tymczas.umowe oczywiscie moge podpisac to nie stanowi problemu jestem osoba dorosla i dojrzala.martwi mnie natomiast to ze sprawa bardzo sie przedluzy bo nie wiadomo kiedy kierownik wroci z chorobowego no i zaraz po sterylce tez sunia nie bedzie sie nadawala do transportu.a jest bardzo duzo pieskow czekajacych na tymczas i troche mi szkoda ze moj w tym momencie jest zablokowany i to nie wiadomo na jak dlugo. Quote
kora 1 Posted April 28, 2008 Author Posted April 28, 2008 Napisałam do nich z pytaniem czy sunia mogłaby być wysterylizowana tam u Ciebie Quote
jagienka42 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 OK moze napisz do schroniska ze podpisze dokumenty zobowiazujace do sterylki w trakcie pobytu suni w domu tymczasowym Quote
jagienka42 Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 w czwartek beda zabrane szczeniaki z tomaszowa mazowieckiego bardzo bym prosila aby do tego czasu bylo wiadomo czy sunia przyjezdza do mnie jezeli nie to one przyjda do mnie na tymczas. Quote
Alicja Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 [quote name='kora 1']Napisałam do nich z pytaniem czy sunia mogłaby być wysterylizowana tam u Ciebie zaciskam :kciuki: aby się zgodzili ...bo 2 taki DT dla Sabuni się nie trafi Quote
kora 1 Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Słuchajcie :) jest taka możliwość natomiast w tym wypadku ta osoba musiałaby podpisać z nami umowę adopcyjną. Jeśli znajdzie dla niej nowy dom może ją oczywiście przekazać dalej do adopcji na postawie kolejnej umowy. Quote
Tengusia Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Korcia sprezaj sie ciotka bo to dla Sabci duza szansa :mad: Jak dla mnie spokojnie w DT mozna by ja wysterylizowac, napiszcie dokladnie gdzie jest sunia bo jest napisana miejscowosc ale mi to duzo nie mowi :oops: bo trzeba pilnie transport zalatwiac ... ja jak bede miec mozliwosc moge przewiezc ja pociagiem ale tu potrzebowalabym zwrotu kosztow za przejazd :roll: Quote
jagienka42 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 kora 1 napisał(a):Słuchajcie :) jest taka możliwość natomiast w tym wypadku ta osoba musiałaby podpisać z nami umowę adopcyjną. Jeśli znajdzie dla niej nowy dom może ją oczywiście przekazać dalej do adopcji na postawie kolejnej umowy.Ja nie mam nic przeciwko podpisaniu umowy adopcyjnej bardziej doswiadczone dogomaniaczki ktore dawaly mi psy na tymczas to Berni I Bazyliah mozecie sie z nimi skontaktowac i zapytac jak zajmuje sie zwierzetami dodatkowo Bazyliah byla u mnie w domu i widziala warunki.w moim podpisie jest chart ZUZIA ktora byla ostatnio u mnie na tymczasie poczytajcie watek i zobaczcie zdjecia jak wyglada u mnie opieka nad psiakiem. Quote
kora 1 Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Saba przebywa w schronisku dla bezdomnych zwierzat "AS" w Jamrozowiźnie. (gmina Kłomnice, 25 km od Czestochowy)To samo mowiłam domkowi tymczasowemu ale teraz nie wiem czy mi sie to uda bo całymi dniami siedze w szpitalu :( Quote
Alicja Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 DZiewczyny jeśli to jedyna szansa dla Sabci .....to umowa w garść ;)a MY za ogłoszonka nie wiem czy ona jest na boxiach ??bo ewidentnie boxiowata dziewuszka jest Quote
kora 1 Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Czekam na ostateczna decyzje kiedy bedzie mozna Sabcie zabrac Alicja ona nie jest na boxiach Quote
jagienka42 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Ja mam jeszcze pytanie jak saba trafila do schroniska? miala wczesniej dom? potrafi w mieszkaniu zachowac czystosc?i jeszcze jedno czy jest szansa pokazac sabie w schronisku kota jak na niego zareaguje? Quote
kora 1 Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Wszystkie informacje o niej bede wiedziec kiedy podejma decyzje o zabraniu suni Quote
wilczyca Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Sabciu chmurki się nad tobą zebrały ale słoneczko prześwituje,Jagienka42 ja już pisałam przedtem że mogę się dołożyć do sterylki,więc jak Saba będzie w Krakowie i będziesz ją starylizować to się dołożę ;) Quote
kora 1 Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Informacje ze schroniska W tej chwili nie jestem w stanie sprawdzić jak ona trafiła do schroniska,będę w czwartek w schronisku to sprawdzę w papierach. Nie wiem jak reaguje na koty bo tego nie mam jak sprawdzić. Mogę przejść z nią koło kociarni ale to nie daje pewności bo pies inaczej reaguje na kota "na żywo" a inaczej na kota "za kratami". Myślę,że nie powinno być dużych problemów,suczka jest przyjaźnie nastawiona do innych psów i do ludzi więc raczej kotu też nic nie zrobi. Tymczasowa opiekunka Saby będzie musiała podpisać ze schroniskiem umowę adopcyjną,nie musi oczywiście wnosić żadnych opłat. Musi być to osoba pełnoletnie która posiada dowód osobisty. Po suczkę można przyjechać w każdej chwili po wcześniejszym umówieniu się ze mną,najlepiej telefonicznie (516125320). Czy tymczasowa opiekunka zgodzi się na spotkanie z naszą zaprzyjaźnioną wolontariuszką która mieszka w Krakowie? Jest to osoba bardzo sympatyczna a spotkanie to tylko formalność. Quote
jagienka42 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 HA ha ha widze ze jakas kolezanka z krakowa(mozesz mi podac nick tej osoby?) chce sie ze mna napic kawy;)oczywiscie ze mozemy sie spotkac do kawy nawet ciastko dokupie:evil_lol:w sprawie spotkania jestem pod numerem tel 604 349 001.a jak z transportem kto moglby mi ja przywiesc? Quote
kora 1 Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Niestety nie zanam nicka tej osoby ale zapytam Od znajomej osoby z ktora bede sie juz niedługo widziała wezme karme dla Sabci i mam nadzieje ze sie przyda Quote
Tengusia Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 jagienka tak jak pisalam wczesniej moge ci sunie przewiezc pociagiem tyle ze za zwrotem kosztow za bilety (z Katowic do Czestochowy - i dalej do danej miejscowosci, potem do Krakowa i moj powrot do Katowic) bedzie to koszt okolo 100zl moze nawet mniej. Tyle ze moglabym wybrac sie w taka wycieczke tylko weekendowe dni bo w tygodniu siedze w pracy :roll: jakby cos piszcie mi na pw i sprobujemy to zgrac ;) Quote
kora 1 Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Tengusia a czy zwrot kosztow musiałby byc juz czy moze byc w ratach?? ja napisałam do schronu z pytaniem czy nie dało by sie suni przywiesc blizej ( moze sie uda ale watpie ) :( Quote
Tengusia Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 kora 1 napisał(a):Tengusia a czy zwrot kosztow musiałby byc juz czy moze byc w ratach?? ja napisałam do schronu z pytaniem czy nie dało by sie suni przywiesc blizej ( moze sie uda ale watpie ) :( slonce kasa musialaby byc odrazu bo ja sama zyje na kredyt :( co do przywiezienia byloby super gdyby udalo sie mala dowiezc do Czestochowy bardzo by to nam ulatwilo sprawe ;) zaraz wkleje ja na watku transportowym moze akurat ktos bedzie jechal ta trasa ;) Quote
jagienka42 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 kora 1 napisał(a):Niestety nie zanam nicka tej osoby ale zapytam Od znajomej osoby z ktora bede sie juz niedługo widziała wezme karme dla Sabci i mam nadzieje ze sie przyda Jezeli chodzi o nick to moje pytanie bylo z czystej ciekawosci to nie ma znaczenia.a co do karmy to oczywiscie bardzo sie przyda i z gory dziekuje.:oops: Quote
Tengusia Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 juz napisalam zapytanie na watku transportowym moze akurat sie nam poszczesci ;) Quote
jagienka42 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Tengusia napisał(a):jagienka tak jak pisalam wczesniej moge ci sunie przewiezc pociagiem tyle ze za zwrotem kosztow za bilety (z Katowic do Czestochowy - i dalej do danej miejscowosci, potem do Krakowa i moj powrot do Katowic) bedzie to koszt okolo 100zl moze nawet mniej. Tyle ze moglabym wybrac sie w taka wycieczke tylko weekendowe dni bo w tygodniu siedze w pracy :roll: jakby cos piszcie mi na pw i sprobujemy to zgrac ;)ja jestem do dyspozycji codziennie z wyjatkiem 2 maja niestety do podrozy nie moge sie dolozyc sunia oprocz karmy bedzie potrzebowala gryzakow zabawek i tysiaca innych rzeczy jak zajmuje sie psem to on musi miec wszystko co najlepsze dlatego juz do niczego innego nie moge sie dokladac:oops: Quote
Recommended Posts