Paulina_mickey Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Nazywają mnie Plamka. Jestem młodą ok 3 letnią sunią. Kiedyś gdy byłam malutka i śliczna moi państwo kochali mnie, karmili, bawili sie ze mną i zabierali na spacery. Byli dla mnie całym moim życiem, robiłam wszystko aby byli ze mnie szczęścili i dumni. Na początku było wszystko ok ale kiedy wyrosłam, przestali sie mną interesować. Byłam jak niepotrzebna zabawka, nie poświecali mi już tyle uwagi co kiedyś. Ale ja ich kochałam, kochałam całym swoim psim sercem. Przestali do mnie czule mówić i głaskać. Kiedy podchodziłam chcąc okazać im swoje oddanie słyszałam tylko krzyki i byłam bita. Przestałam sie im podobać. Pewnego dnia poczułam się znów szczęśliwa, bo państwo zabrało mnie na spacer. Poszliśmy na jakiś plac, ludzie nazywają to rynkiem, chodziłam z nimi, byłam szczęśliwa, dawno tego już nie zaznałam. Chodziliśmy aż w pewnym momencie mój pan odpiął smycz i kazał mi zostać tam gdzie byłam. Myślałam, że to jak dawniej pan poszedł do sklepu a ja miałam na niego czekać. Tak wiec czekałam i czekałam, czas zaczynał mi sie dłużyć. Zaczełam sie nawet martwić czy coś złego nie przytrafiło się mojemu ukochanemu panu. Zaczełam chodzić i go szukać. Nigdzie go nie było, ja miałam nadzieje, że za chwile ujrzę go, podbiegnę i zacznę się cieszyć i razem szczęśliwi wrócimy do domu. Jednak godziny mijały a jego dalej nie było, zaczeło się robić ciemno i zimno, godziny zmieniły się w dni. Ja coraz bardziej smutna i zmarznięta traciłam nadzieje, że go kiedyś zobacze. Swojego ukochanego pana nie zobaczyłam już nigdy wiecej. Dlaczego?Tego nie wiem, byłam grzeczna, starałam sie, kochałam ich całym sercem. Znudziłam się im?Znaleźli sobie innego pupila?Cały czas zadaje sobie te pytania...Jednak odpowiedzi nie znam. Błąkałam sie tak długo, długo aż pewnego dnia jacyś ludzie okazali mi odrobinę dobroci, zabrali mnie do ciepłego pomieszczenia, nakarmili i znowu poczułam , że jednak warto żyć. Teraz czekam na mojego "nowego człowieka", któremu nie będzie już przeszkadzało, że nie jestem uroczym szczeniaczkiem, pokocha mnie taką jaką jestem. Jeszcze nauczona wcześniejszymi doświadczeniami boje się ludzi, ale mój "nowy człowiek" na pewno nie będzie mnie już bił i krzyczał na mnie. A może właśnie to Ty jesteś tą osoba, która mnie weźmnie?Ja czekam... Kontakt w sprawie Plamki: Tarnobrzeskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt "Ogród św. Franciszka" www.tspz.pl tel. 509257404 tspz@poczta.neostrada.pl Fotki suni na stronie 4. Ogłoszenia: http://www.adopcje.org/adopcja11978.html Quote
Paulina_mickey Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Plamka to najcudowniejszy psiak jakiego miałam okazje ostatnio poznać:loveu: Quote
Marlena:) Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Jaki duży uśmiech :loveu::loveu::loveu: .. Kochane słoneczko szuka domku :multi:. Quote
_ChiQuiTa_ Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Marlena nie cytuj zdjęć ! Gdzie obecnie jest Plamka? Quote
Paulina_mickey Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Marlena:) napisał(a): Kochane słoneczko szuka domku :multi:.dokładnie :loveu::loveu::loveu: jest w DT Quote
_ChiQuiTa_ Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Paulina_mickey napisał(a): jest w DT Tego zdążyłam się domyślić. Interesuje mnie gdzie....:roll: Quote
Paulina_mickey Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 _ChiQuiTa_ napisał(a):Tego zdążyłam się domyślić. Interesuje mnie gdzie....:roll:u Róży :cool3: Quote
_ChiQuiTa_ Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Hmmm kurde to ja ją widziałam wtedy co brałam dzieciaki do DT :) Quote
Paulina_mickey Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 _ChiQuiTa_ napisał(a):Hmmm kurde to ja ją widziałam wtedy co brałam dzieciaki do DT :) bardzo prawdopodobne :cool3: Quote
Marlena:) Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Edyta-sory nie wiedzialam,że nie można cytować zdjęć....................:roll: Słodka Plamka wskakuje na pierwszą :multi: .... Quote
Paulina_mickey Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Plameczka w góre :multi::multi::multi: Quote
Marlena:) Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Nikt do Plamki nie zagląda :shake: ... taka cisza... Wskakuj na pierwszą :multi: Quote
Paulina_mickey Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 kto pokocha Plamke, ona tak czeka na swojego człowieka:shake: Quote
Paulina_mickey Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 Luiza zrób jej ogłoszenia na adopcjach:cool3: Nie wiem mam jej jeszcze gdzie indziej robić ogłoszenia?Nie wiem czy jest sens rozgłaszać ją po całej Polsce?:roll: Quote
Paulina_mickey Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 _ChiQuiTa_ napisał(a):A dlaczego niby ma nie być sensu?bo raz, trzeba tego pilnować, dwa mamy ograniczone możliwości transportowe, trzy dopuszczając do adopcji z daleka od Tbg nie mamy możliwości sprawdzenia domu... Quote
Paulina_mickey Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 potrzebuje stron ogłoszeniowych z okolic Quote
ewelinka_m Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Paulina_mickey napisał(a):bo raz, trzeba tego pilnować, dwa mamy ograniczone możliwości transportowe, trzy dopuszczając do adopcji z daleka od Tbg nie mamy możliwości sprawdzenia domu... zawsze można poprosić ciotki z okolic o sprawdzenie potencjalnego domku ;) Quote
Paulina_mickey Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 ewelinka_m napisał(a):zawsze można poprosić ciotki z okolic o sprawdzenie potencjalnego domku ;)wiem dziewczyny ale p. Kasia powiedziała, żeby ją ogłaszać tylko w naszym regionie...tak jest bezpieczniej Quote
Recommended Posts